• saferide

    Text om ängel och tur genom livet?

    Från dopguiden, någon som vet vilken text hon menar?

    "När min son döptes läste prästen en fin text. Den handlade om att innan ett barn föds tas det med på en tur genom sitt liv med en ängel och att änglen lägger sitt finger över barnets läppar för att det ska glömma vad det sett och det märket har vi kvar på vår överläpp genom livet.
    Någon som vet var jag kan hitta den texten?"

  • Svar på tråden Text om ängel och tur genom livet?
  • CJD

    Bättre sent än aldrig.

    Ur alltid älskad samlingsvolym:

    Strax innan ett barn föds tar en ängel med barnet och visar honom eller henne hela universum. Barnet får i ett svindlande ögonblick se världens alla hemligheter, all visdom som finns gömd däri och får veta vad det innebär att vara människa. Och ännu viktigare - barnet får också se hela sitt liv, med allt vad det kommer att innebära av glädje och sorg.

    Sedan placerar ängeln försiktigt ett finger över barnets mun och viskar stilla att barnet nu ska glömma bort allt detta. Varje människa måste nämnligen själv få upptäcka sin levnadsbana, måste själv få tillägna sig världens visdom och hemligheter.

    Men när barnet föds finns märket kvar av ängels finger, som en grop mellan munnen och näsan. Det är en påminnelse om att det finns något mer.

    Därför söker varje människa efter meningen med livet, driven av ett nästan bortglömt minne av det hon en gång sett. Vår längtan efter gemenskap med Gud planterades i oss redan innan vi föddes.

Svar på tråden Text om ängel och tur genom livet?