• meuf

    Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...

    marie68 skrev 2008-02-12 21:13:00 följande:
    vi får tydligen inte längre ha några seder kvar här i sverige för allt ska anpassas till invandrarna..... jag blir så jvla trött
    Du verkar redan rätt trött stackare. För trött för att till och med läsa TS.

    Och jag blir trött på såna grundlösa påståenden som du kommer med. Vad jag vet så firade både fettisdagen, våffeldagen, påsken, pingsten, midsommar och julen förra året. Och jag har även snappat upp att det finns en massa svensk mat, kultur och seder, flaggor också som man kan avnjuta riket runt.
  • meuf
    LillaFlingan skrev 2008-03-28 04:23:02 följande:
    jag kan bara svara för min egen del: och min sambo fick då inte ha bomberjacka,vit t-shirt o kängor i sin skola när han gick på högstadiet pga invandrarna, det skulle anses rasistiskt... de fick ej heller gå i kyrkan på deras avslutningar eftersom ja.. invandrarna...så ts.. det ÄR sant!kanske de du varit i kontakt med hymlar själva?vad vet du/vi?för min sambo var det realitet!!de förbjöd det helt enkelt..!!när jag gick på gymnasiet så fick vi inte heller gå till kyrkan på våra avslutningar pga invandrarna!!!! ej heller när vi tog studenten!!! förjävligt!inte pga invandrarna utan pga de som tog det beslutet... kändes inge vidare att behöva sitta i skolans aula och få sin studentexamen!!! :/
    Men du skriver ju pga av invandrarna. Jo, men det är ju deras fel. De existerar ju.
  • meuf

    fröken freja skrev 2008-03-28 02:06:06 följande:


    Svenska regeringen är ute på hal is. Konstigt att inte befolkningen går till europa domstolen. Snart ska man väl bli tvungen att färga håret svart för annars är man väl rasist?
    Vad har regeringen med något att göra? Är de ute på hal is för att de är folkvalda? Vad skulle befolkningen gå till europadomstolen (skrivs ihop på svenska) för?
    Vad har hårfärg med rasism att göra? Du hakar upp dig på människor med en viss hårfärg? Och du tror att du måste färga håret svart för att annars skulle dy vara rasist?
    Kära du, även en svartskalle kan vara rasist. Du skulle säkert kunna måla ansiktet med skokräm och ändå vara rasist - how about that!
  • meuf
    NiikeDirt skrev 2008-03-28 02:34:39 följande:
    Åh jag tycker att det är rasistiskt att säga Blatte
    Man ska alltid använda ordet invandrare. Då är man inte rasist.
  • meuf
    Shadilly skrev 2008-03-28 12:38:59 följande:
    Vad KONSTIGT att skolan tänkte att andra elever skulle kunna ta illa upp av en snubbe i komplett skinheaduniform?! HUR tänkte de där? Det är ju faktiskt ingen som tror att jag är kanin när jag går runt i min Bugs Bunny-dräkt.
    Haha, men ärligt talat snubben borde ju fått gå runt så om han ville. Att han inte fick det måste ju vara skinnhuvenas fel!
    Och snart har skinnhuvena sett till att man inte får sjunga nationalsången heller. De håller på och förstör allt vårt fina svenska.
  • meuf
    Froststar skrev 2008-03-29 18:35:06 följande:
    Svar på #115
    Varför är man tvungen att klassa folk på olika sätt? För mig är en rasist/främlingsfientlig en person som är tvungen att påpeka när en annan person inte är ursvensk trots att det inte alls har med sammanhanget att göra. T.ex. om okänd vit svensk person "den killen undrade om vi kunde...." samtidigt om okänd mörkhyad person "den mörke/svarte/etc. killen undrade om vi kunde..." samt okänd vit t.ex. polsk person "polacken/den polske killen undrade om vi kunde..."Jag anser att så fort man poängterar att någon är mörk, blatte, invandrare, utlänning, etc. så har man automatiskt (kanske undermedvetet men dock) dragit en VI och DE gräns.
    Instämmer helt. Ville bara visa hur garderobsrasisten alltid kommer undan med sina uttalanden genom att byta ut dylika ord mot "invandrare". För enl alla gängse regler jag sett kan man skriva vad som helst på invandrare. T ex kan man bli så förbannad på dem över saker som de inte har bestämt. Den "svenska" beslutsfattaren verkar klara sig utan skul.
  • meuf
    NiikeDirt skrev 2008-03-30 00:37:34 följande:
    Svar på #110Hm får jag inte ogilla ordet blatte men hatar att vi inte får sjunga våran Nationalsången...Vad är felet?
    Får? Du får väl gilla och ogilla vad du vill. Det är dock inget konstigt med att det inte uppfattas nedsättande av andra"blattar" att en "blatte" använder just det ordet. precis som det finns massor av tjejer som säger att de är en bitch. Om en man däremot säger det till dem så har det en annan klang.
    Visst är det urllöjligt att en del beslutsfattare därute helt dsaknar omdöme och tar bort nationalsången från t ex skolavslutningar eller vad det nu kan röra sig om. Du får väl ha vilka åsikter som helst om det? Eller har du blivit avtsängd för det? Det vore ju helt fel isåfall. Att sedan någon annan kan tycka att det är ologiskt att skylla det på "invandrarna" får väl dom också tycka? Eller vad i regelverket har jag missat?
  • meuf
    minje skrev 2008-05-01 00:27:41 följande:
    Bra TS!Jag tror att om fler vinnlade sig om att kolla upp källor så skulle många av dessa uppviglande, prorasistiska "Klintbergare" slaktas. Vi kanske behöver utöka utrymmet för källkritik i den svenska skolan.Det är förstås fullkomligt absurt att Idas sommarvisa skulle uppfattas som stötande. Varför skulle (vi) invandrare ha något emot den?Jag har ett flertal gånger stött på liknande berättelser, men också farhågor som utmålas som profetior av typen "ja snart får vi väl inte kalla oss svenskar utan att beskyllas för att vara rasister!!"SUCK, säger jag bara.
    Måste man inte älska det argumentet? "Jag är inte rasist, men invandrarna har gjort mig till rasist." Typ.
    Och då måste jag puffa för den här tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-65/m30350097.html
Svar på tråden Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...