Inlägg från: Indah |Visa alla inlägg
  • Indah

    Ikea Kök

    Det här med fläktar och så, jag har för mig det är något som kallas alliansfläkt och jag har för mig att det har något med ventilationen i byggnaden att göra.

    Vi har ett Ikeakök, Tidaholm och vi är också nöjda bortsett från vissa saker.

    Vi har 90's höjd på våra överskåp, de har en tendens att skallra när man stänger luckorna. Det är dock lätt åtgärdat om man köper lite större och bättre gummipluttar än de som följer med.

    Vi köpte laminatbänkskivor och de är ju otroligt prisvärda, vi upplever dock att de inte håller bästa kvaliten. De repar och flisar lite lättare än en (om man tappar ned något på den) dyrare laminatskiva men å andra sidan så kanske man kan byta ut Ikeas bänkskivor 3 gånger innan man når den dyrare laminatskivans kostnad.

    Vi har ett ganska stort kök med en 2,7*1,6 meter stor köksö, totalt 7 överskåp (varav 2 vitrin), 1 fullstort skafferi, 9 underskåp (de flesta med utdrag), 1 st 80 cm lådudrag (3 lådor), 2 st 60 cm lådhurstar, 1 vinhylla och vårt gick på ca 40'000 kronor (exkl vitvaror) så Ikeas kök är otroligt prisvärt. Än så länge har vi inte behövt byta ut något pga dålig kvalitet.


    Önskar jag vore pedant och städfreak
  • Indah
    Sadie skrev 2008-04-12 15:04:34 följande:
    Indah, kan det inte vara värt att köpa massiva bänkskivor, tycker du?
    Om man vill ha massivt trä, ja men nu har inte vi trälaminat. Vi har svarta bänkskivor och egentligen skulle vi vilja ha svart granit men att köpa 10 m är ju INTE billigt. Det priset vi skulle behöva betala då är nästan lika dyrt om inte mer än vad själva köket skulle kosta.
    Hade jag haft pengarna hade jag absolut inte tvekat en sekund, granit, here I come Glad
    Önskar jag vore pedant och städfreak
  • Indah

    Dekorlisten har man under överskåpet för att "dölja" undersidan på skåpen. Är även väldigt bra att ha om man har tex spotar under överskåpen för då syns de inte.

    Krönlist har man ovanpå överskåpen.

    Passbitar fyller två syften.
    Det ena är att vissa skåp inte kan sättas direkt mot väggen/ett annat skåp då det inte går att öppna dörrarna utan att handtaget tar i väggen/skåpet. Då tar man passbiten och ökar avståndet mellan väggen och skåpet.
    Det andra syftet är att ibland så går skåpen inte jämnt upp på väggen, det blir ett litet glapp som inte går att fylla med ett skåp då det oftast rör sig om bara några cm. Då tar man och sätter en passbit så man döljer glappet.


    Önskar jag vore pedant och städfreak
Svar på tråden Ikea Kök