Inlägg från: Hello Kitty 80 |Visa alla inlägg
  • Hello Kitty 80

    Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......

    Ni som har sökt till KI:
    Vad har ni för poäng på HP?

  • Hello Kitty 80
    wanjis skrev 2008-06-11 13:20:34 följande:
    Ja, jag kom på det när jag såg Din ordning :)Vi konstaterade också att vi kanske ses på Ersta då det enligt gammal statistik endast är där jag kommer in.
    Men du hade ju 1.2 på HP, då kan du väl komma in på KI kanske? Förra terminen hade den sista som kom in på KI 0.9 om jag har förstått det hela rätt. Brukar Ersta ha lägre intagningspoäng än KI?
  • Hello Kitty 80

    Ska man svara på mailet man fick från studera.nu om att man ska kontrollera uppgifterna? Jag har precis skickat in kompletteringsuppgifter, skulle jag ha hört av mig till dem om att kompletteringar var på gång?

  • Hello Kitty 80

    Oj vad rädd jag blev igår!!!

    Jag loggade in på studera för att kolla om allt blivit registrerat, sist jag kollade (för några dagar sen) så stod det "handläggning pågår" eller nåt sånt.. Nu hade mina kompletterande betyg från komvux blivit registrerade och tack vare dem så skulle jag ha behörighet, det hade jag och min studievägledare räknat ut i vintras. (Det fattades nämligen 135 poäng på mitt gymnasiebetyg och då läste jag 150 poäng på komvux, så det här skulle ju gå vägen )
    Men när jag går in och kollar anmälan så står det att jag fortfarande är obehörig!! Jag blev helt paff och tänkte att nu hade studievägledaren räknat fel och så måste jag gå på komvux hela hösten igen osv..
    Jag ringde tillslut till vhs och då visade det sig att jag visst var behörig, men hon sa nåt om nåt "filter" som betygen inte gått igenom (?) Hon knappade lite på sin dator och direkt dök mitt betygssnitt och HP-resultat upp på min skärm!!

    Puh!!

  • Hello Kitty 80
    Peand skrev 2008-06-24 13:02:39 följande:
    Kan bara säga att det är ju inte gymnasiebetygen som gav detta snittet. Det är omvårdnadsämnena som jag läst nu i "vuxen ålder". Efter gymnasiet hade jag 3,2 vilket jag tror med de nya siffrorna hamnar mellan 13-14. Där ser man skillnaden på att läsa bara för att man måste och för att man vill.
    Så det är alltså så att man kan höja sina betyg genom att läsa till uska på komvux? Om jag (som har ett snittbetyg från gymnasiet på ca 13) skulle läsa till uska och få MVG i alla de ämnena, höjer jag då mitt snitt ganska rejält?
    Vore isåfall en sista utväg för mig att läsa till uska på komvux och sedan söka in till ssk på högskolan (trots att jag lovat mig själv att ALDRIG läsa till uska). Jag har ju som sagt var för dåliga betyg från gymnasiet att komma in på ssk på, så jag får hoppas på mitt resultat från HP (som inte är så högt det heller). Men om jag nu aldrig lyckas höja mitt HP-resultat så pass mycket så jag kommer in på ssk skulle alltså en sista utväg kunna vara att få MVG i alla uska-ämnen på komvux?

    Hoppas du förstår min virriga fråga
  • Hello Kitty 80

    Marlene B skrev 2008-06-25 16:07:17 följande:


    Hello Kitty 80 skrev 2008-06-25 15:42:45 följande:
    Ja så kan du göra, att gå USK är ganska lätt iallfall i Ö-vik. Man behöver inte ansränga sig särskillt mycket för att få exempelvis VG.
    Ok. Skönt att höra att det finns en annan väg att gå om jag inte bättrar på mitt HP-resultat nån gång

    Tack!
  • Hello Kitty 80

    Hur tror ni chanserna blir att komma in med HP nu när HA och HP slagits ihop? Tror ni att snittet kommer bli lägre än tidigare eller högre, eller kanske rentav oförändrat?
    Självklart vet jag att det är olika från år till år och att det beror på vad andra sökande har för HP-poäng, men jag tänkte om det kanske går att sia lite om hur snittet kommer påverkas?

    Å ena sidan kan det ju bli lättare att komma in med HP eftersom fler tas in i den gruppen nu och då kanske snittet blir lägre än förut? Eller så blir det kanske oförändrat pga det faktum att de som "skulle ha" sökt in med HA har ungefär samma HP-poäng som alla andra?

    Förstår ni mitt tänk? Vad tror ni?

  • Hello Kitty 80

    Hoppas verkligen att de håller på datumen de lovat nu. Alltså att beskedet kommer mellan den 10:e till 15:e. Har ju hittills varit lite si och så med datumen för studera.nu tycker jag.
    Jag åker nämligen bort den 16 juli och är borta en hel vecka utan tillgång till internet, så det skulle vara katastrof om de sköt upp beskeden några dagar.

  • Hello Kitty 80

    Men hur många kan bli reservplacerade då? Om det tex är ca 2800 som sökt samma utbildning och de tar in 200, blir alla övriga 2600 reservplacerade då?

  • Hello Kitty 80
    Kimsan82 skrev 2008-06-30 12:09:01 följande:
    Japp övriga blir reserv..hade en kompis som blev reserv 1050 på psykologprogrammet i Göteborg!! Inte så stor risk att man kommer in då Hello Kitty 80 skrev 2008-06-30 12:03:36 följande:
    Nä usch vad hopplöst det måste varit för kompisen!
    Återstår för mig att se vilken reservplacering jag får då
Svar på tråden Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......