Inlägg från: Mama Law |Visa alla inlägg
  • Mama Law

    Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......

    Sweety skrev 2008-05-11 11:04:16 följande:
    Jag har också sökt in nu till hösten Lärarutbildningar...hoppas så, att jag kommer in på nån av dem..
    Välkommen hit till oss kul att du vill följa med på resan tills vi vet om vi blir antagna eller inte!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Sweety skrev 2008-05-11 18:29:47 följande:
    Mama Law skrev 2008-05-11 16:11:30 följande: Tackar så mycket Undrar en grej...På Studera.nu, dina sidor, meriter. Jag fick inte godkänt i Engelska B på gymnasiet, men har kompleterat det på folkhögskola. Har skickat in det tillsammans med allt det andra, men det står ingenstans på dina sidor. Visar dem bara inte upp allt där, eller varför visar dem inte upp kompleterande betyg?
    Ring och fråga! Det skulle jag ha gjort om det andra som jag skickat in har kommit upp men inte det betyget. Du har ju fram till 19 Juni på dig om det inte skulle ha kommit med!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Peand skrev 2008-05-12 12:10:35 följande:
    Tjohoooo!efter att ha pratat med två olika syo konsulenter på två olika skolor har jag nu en date med en samhällskunskaps lärare i morgon. Vi ska tillsammans lägga upp en plan för att jag ska få ett G i samhällskunskap A innan den 19 juni. Enda sättet för att verkligen veta om jag kommer ha behörighet eller inte verkar vara att läsa om skiten och få ett slutbetyg. Terminsbetyg kan de tydligen vara jättegriniga på då det inte står att det är ett slutbetyg. Så jag som trodde att jag hade pluggat klart nästa fredag har nu fem veckor samhällskunskap att se fram emot. HURRA! Fördelen, japp det finns en sådan, är att jag förlänger min termin till veckan innan midsommar och måndagen efter det börjar jag jobba. Alltså inget glapp där jag måste vara arbetslös eller lata mig. Om jag nu inte ska klämma in en operation mitt i allt detta också....En dag i taget!Mama Law - ja, vad gör jag inte för att få en lunch med dig  
    Verkar ju lösa sig fast du måste läsa om samhällskunskapen men det borde ju gå då du redan har allt i huvet iaf!!!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law

    Ja det är medelvärdet på ditt betyg.


    Gisney skrev 2008-05-13 07:23:07 följande:
    MV - Meritvärde är det som står under där alltså mitt betyg i siffror?
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law

    Om ganska EXAKT 2 månader sitter vi med första svaret brudar!!!


    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Peand skrev 2008-05-13 16:47:44 följande:
    Helt plötsligt kändes det inte som om det var såååå långt kvar. Eller också är det bara för att jag känner att tiden rinner iväg här och jag få lite panik....Var och träffade samhällskunskapsläraren idag och om jag tentar av tre prov så ska jag få ett G i ämnet vilket ger mig behörigheten. Bara att svälja stoltheten och inse att det handlar om att komma in och inte att få det bästa betyget. Så nu är det "bara" att börja plugga.... HUrra!
    I den här tråden hjälps vi åt så att du fixar det finns inge annat!!!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Peand skrev 2008-05-13 19:59:07 följande:
    Du är underbar vännen 
    Always
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    CarroTilda skrev 2008-05-13 20:39:21 följande:
    Om man inte skulle komma in på det man valt, kan man då läsa något inom den utbildningen tills man kommer in? någon enstaka kurs sådär?
    Ja det kan man göra och sen tror jag man kan räkna bort den!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    HimmelochHelvete skrev 2008-05-13 21:25:36 följande:
    har sökt lärarlinjen på universitetet i Karlstad....vet i fan hru jag ska klara av at plugga med 3 barn äldste 8 år mellerste 4 år o yngste snart 1½....men det går nog...kanske....sen oroar jag mig för ekonomin, man blir ju inte direkt fet av csn,,har dessutom studielån förut....man får inte stämpla på sommaren eller hur funkar det? Måste man jobba(vilket man såklart vill men om man inte får nåt jobb menar jag nu)ja jag är verkligen i valet och kvalet...nån fler med småbarn som sökt?
    Själv har jag sökt ssk på distans i falun och har 4a barn där älsta är 4år och minsta är nu 1år. Som tur är får dom gå på dagis så då blir det till att plugga när dom är där på dagarna.
    isacochrasmusmamma skrev 2008-05-13 22:06:47 följande:
    Jag har sökt lärarutbildningen på distans till hösten. På studera.nu står det att bedömning pågår. Och under meddelande står det att jag har beviljats undantag på minst ett av de särskolda behörighetskraven. Vet någon vad det bedtyder?När ser man att bedömningen är klar? Måste man nu vänta ända till juli?
    Det kommer stå så tills urvalet börjar! Då står det Urval pågår!
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
  • Mama Law
    Sanda skrev 2008-05-14 07:46:20 följande:
    Mama law; jisses vad ni legat i Jag har två barn med 14 månader imellan, tror jag hade gått sönder om jag hade fler barn än så hihi
    Hihi näää sista säger bara plopp när dom kommer ut. Men visst tålamodet tryter när det är som jobbigast. Men ser det som att det är en period det kommer va mycke jobb,slit tålamod och tårar men det kommer gå DET BARA SKA GÅ. Detta är det jag vill med livet först få barn sen plugga till ssk och bm sen får det gärna komma en sladdis när jag blir lite äldre eller nja kanske 2. Eller så har jag blivit så bekväm så att det inte blir fler.

    Tänker också som er andra att barnen får gå på dagis och skulle jag behöva plugga extra nån kväll så får väl gubben ta över, eller så jagar jag upp svärmor om gubben jobbar kväll. Tror det är lättare att plugga när det verkligen är nåt man vill och är intresserad av annars är det ju ingen idé.
    Med lite Vilja, Våld och Vasselin går allt!
Svar på tråden Fler än jag som nu sökt högskola och nu bara väntar på att det ska bli JULI.......