Inlägg från: Pyzzlan |Visa alla inlägg
  • Pyzzlan

    Vasa - Kristinestad 9

    Grattis William på födelsedagen!

    Vad flitiga ni varit att skriva. Såg att ni diskuterat försäkringar. Vi tog en försäkring när jag var garvid och tur var ju det eftersom Oskar blev sjuk när han var bara 5 veckor. Vi har en självrisk på 42 eur per sjukdom i Fennia och eftersom Oskar kommer att gå på efterkontroller i flera år ännu så har vår försäkring redan betalat tillbaka sig. Eftersom han var gul vid födseln fick vi också ersättning för tiden på BB där han fick ljusvård.

    Sjukhuset har en vårdgaranti för barn så där betalar man max för 7 vårddygn i året vilket jag inte visste tidigare. Vi var ju där i över 5 veckor så det hade nog blivit en maffig räkning därifrån annars.

    Paris: Har du varit till Urban A och kollat? Tyckte de hade jätteläckra tunikor där som ju inte är så jättetighta. Vi saknade er på lunchen i tisdags!! Hoppas vi ses ikväll.

  • Pyzzlan

    Paris: Jo visst var det kul att träffas. Kul att så många kunde komma. Oskar mådde säkert också bra av så mycket frisk luft igår för han sov ända till sju imorse! Rekord för denhär veckan!! Tänk jag tänkte precis på samma sak att det vore kul att gå ut och äta eller nåt nu innan sommaren. Ska vi maila de andra och fråga vad de tycker? Det borde ju nästan bli nästa vecka i så fall.

    Tack MissG och Agnes också för parksällskapet. Oskar tyckte nog det var mycket uppskattat, har aldrig hört honom tjuta så i gungorna som igår

    Läskigt med björnen i Roparnäs idag. Min mamma gick just ut med Oskar och jag var så lättad att höra att de skjutit den. Den var ju på väg mot stan och Sandviken. Jag tycker nog att björnar hör hemma i mörka skogar och inte i städer bland folk. Jag skulle inte vilja möta en björn när jag är ute med barnvagnen (inte annars heller, jo möjligen i bilen ha, ha).

  • Pyzzlan

    Iolanthe: Grattis till huset. Känner de som säljer, det är nog inte något skumt med mäklarens historia, ni får säkert veta mer när ni träffar dem personligen.

    Jag tycker det varit många hus till salu i Singsby på sista tiden. Det verkar inte som alla "nyinflyttade" skulle trivas där. Känner några som inte skall skilja sig men inte bara trivs där utan vill flytta. Undrar varför?

    Vi var och körde genom Koskö-Jungsund-Iskmo idag. Många fina ställen där och vackra kuperade landskap (det faller mig i smaken som gillar England). Jättefint på sommaren men jag undrar hur jag skulle trivas på vintern? Undrar om jag skulle få bilen att hållas på de smala små krokiga vägarna då det är isigt?

    Skulle så gärna vilja ha ett hus men frågan är nog var???

  • Pyzzlan

    Iolanthe: Jag som infödd stadsbo förstår ju inte riktigt resonemanget mellan skillnaden på de olika byarna i omnejden, men gubben är ju från Korsholm så han har nog låtit förstå att det är STOR skillnad i vilken by man bor

    Men det är ju intressant att följa med hur folk först dras till nyplanerade områden och sedan när det gått några år så blir det en hel del till salu där. Klart det har mycket att göra med arbetsplatser och annat som påverkar ens livssituation.

    Hutlöst med sådär dyrt inträde på Wasalandia. Det borde ju vara gratis så att man kan droppa in på en kaffe eller en bit mat om man rör sig i området. Det skulle jag åtminstone uppfatta mer positivt. Promenerar ofta förbi men har inte varit innanför portarna på 15 år.

  • Pyzzlan

    Iolanthe: Just dendär kommentaren har jag fått hemma också när jag föreslagit olika ställen där jag kunde tänka mig bo i Korsholm: Men där kan man ju inte bo. Suck!

    Själv tänker jag mest praktiskt hurdan service det finns där, hur förbindelserna är till jobbet, dagis, skolor etc. Det jag är MEST orolig för som ju bott nära vattnet hela livet är ju just hur man överlever om man inte har gångavstånd till vattnet. För mig innebär frisk luft havsluft. Jag kan inte tänka mig att gå ut och promenera längs någon landsväg eller cykelbana längs landsvägen. Fast har man eget hus och trädgård kanske man kan glömma detdär med att ha tid att promenera

  • Pyzzlan

    Iolanthe: Vad skönt att höra!! Jag trodde det bara var jag som asfaltblomma som är fäst vid vattnet. Vet du vad? Jag har en kompis i Singsby som tar bilen in till stan och promenerar längs med stranden Kanske ni kan börja samåka!!

    Hmmm jag skall överväga dethär med att flytta till landet ännu. Planeområde vill jag inte bo på. Flyttar jag bort från stan vill jag inte dela terassen med några nyfikna grannar. Men hur skall jag få vattnet med mig?

    Samaste Vasa stad har ju det problemet att markområdena börjar ta slut. Därför får man planera där det finns ledig mark. Ofta är ju avstånden inom Vasas gränser så korta så det inte skulle löna sig att ha full service på alla områden.

  • Pyzzlan

    GRATTIS Tandrollet om du läser detta!!! Hoppas lillkillen mår bra (och du med förstås)!

    Vi har varit till VCS på hörselkontroll idag och det gick så bra. Det var önskvärt att barnet skulle sova under undersökningen. Som ni säkert vet så sover inte ettåringar på beställning men jag ammade Oskar och så somnade han snällt. Undersökningen gick alltså problemfritt och lagom till vi skulle in till överläkaren så vaknade han. Inne hos läkaren bara skrattade han och flirtade in sig med sköterskan (hmmm, han är bara ett år ännu!) och läkaren sa att såhär glada brukar hans patienter inte vara.

    Det bästa var ändå att resultaten var helt ok, så han verkar ha helt normal hörsel

    Vill ännu klargöra att mitt ställningstagande inte är att något ställe är "bakom takana". Jag har bott i en pytteliten by i England (och tro mig jag kände ingen där) men trivdes jättebra förutom att jag saknade havet. Så jag anser att min rädsla för att lämna havet är befogad - för mig!

    Jag pendlar ca 15 minuter till jobbet idag och mycket mera tid än så är jag inte villig att sätta på resandet. Den tiden är ju bort från familjen. Därför är läget viktigt tycker jag i förhållande till var man har sina arbetsplatser.

    Räknar man sedan avståndet till centrum i tid tar det säkert längre att komma in till centrum från Västervik än det tar t ex från Toby där det bara är att lägga sig på motorvägen och gasa in i 120 km/h.

  • Pyzzlan

    Annamanna: Skaffa andningslarm och låt babyn sussa på mage

  • Pyzzlan

    Annamanna: Kolla med Folkhälsan om de hyr. Vi köpte vårt från andningslarm.se Det är nog en investering som jag inte har ångrat! Finns nog annat däremot som jag ångrar att vi skaffat

  • Pyzzlan

    Annamanna: Vi har Babysense II som kommer upp på startsidan. Har varit supernöjd med det. Det har aldrig larmat falskt och i och med att det har två plattor täcker det sängbottnen så pass bra att fast barnet kryper upp i ena sängändan så tar det kontakt iallafall. I början använder man bara en platta men senare lägger man i den andra också.

    Endel larm har bara en liten platta och det fungerar ju bra när babyn är liten och inte rör sig i sängen. Sen är det risk för fellarm när babyn börjar röra på sig och plattan inte får kontakt längre.

    Vi använder larmet ännu fast Oskar är 13 månader nu. Tycker det ger mig så mycket trygghet på natten.

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9