Inlägg från: karatelinda |Visa alla inlägg
  • karatelinda

    Vasa - Kristinestad 9

    Iolanhte,
    fint hus!! Fint inrett också tycker jag.
    Är det ett Älvsbyhus? Det ser lite ut så, men jag kan missta mig.

    Grattis Missgoldie på födelsedagen i efterskott!

    ..och jisses, va mycket ni har skrivit, nå mer hinner jag inte läsa igenom just nu.

    Men - hahaha!!! Jag tyckte det var så roligt att Charlotte Perelli fick så lite poäng, hon såg faktiskt ut som en dragqueen, o låten var ju en sån där som man har hört typ 1000 gånger förr. Inget speciellt med den. Ryssland var helt ok, men hade ingen favorit denna gång.

  • karatelinda

    oj, sku va roligt med picknick, men jag jobbar ju dagtid, så jag kommer med om vi ordnar det en helg istället.. nästa gång kanske

  • karatelinda

    Grattis till jobbet Karina!

    Jag har blivit sjuk. Igår hade jag jättesjuk hals o när jag kom hem från jobbet hade jag feber. Så idag är jag hemma. Känner mig som vanligt lite "skolkande" fast jag vet att jag inte skulle orka vara i jobb. Vi behöver ju inte ha sjukintyg för de tre första dagarna man är sjuk, men jag funderar ändå på om jag borde fara till Mehiläinen. Skulle ändå kännas lite bättre att ha det på papper.
    Dessutom har jag en konstig "knöl" på foten som jag gärna skulle visa upp, säkert nån sorts fettknöl som går att suga bort, sambon har haft en likadan på handen.

  • karatelinda

    Ja, det måst jag ju berätta förresten!!

    För nån dag sen kissade Julia i pottan!!!! Hon brukar alltid kissa på golvet innan hon ska i badet så jag har börjat sätta henne på pottan då istället. Inte har de funkat så bra innan, men då en kväll fungerade det!! Sen har det inte funkat så bra.. men det tar sig i alla fall!

    Hon kan nog sitta en stund på pottan fast det inte händer nåt också. Det är bra att hon börjar vänja sig, jag tar inte nån stress över att hon sku måsta kunna det nu, det kommer nog när det är så dags.

    Hon har blivit så intresserad av vessan o ska lägga alla möjliga saker i den. En dag tänkte hon "dränka" dockan men den hann jag ta upp. Fast nog har jag fått fiska upp en del grejer ur vessan här. Nån annan skrev innan att de lägger saker i pottan, skulle va bättre med det nästan, är ju lite ofräscht med leksaker som varit i vessan fast man tvättat dem noga efteråt. *urk*

  • karatelinda

    Iolanthe,
    såg att du skrev att det är svårt för er att få plats på dagis eller hos dagmamma.
    Ja, inte finns det ju nå platser i Korsholm. Har jag ju klagat om tidigare också.
    Det finns ju en dagmamma i Kvevlax om du vill köra jätteomväg o ha Ida hos en som ingen annan vill anlita.
    Suck, farmor här har fått mer värk i benen också (sjukpensionär) så jag är lite orolig över att vi också måste få nåt ordnat till hösten. Det skulle väl - enligt Vbl - komma nåt nytt dagis till Kvevlax, men det är väl fullbokat redan.
    Alltså, ibland känns det ju som om det bara är vi som ingen vill ha! Smedsby kvällsdagiset var ju tex tydligen fullsatt när vi ville ha Julia där tidigare, och så hör man nån vecka efter att en annan fått plats där! Dessutom yngre än Julia. Det var frågan om att Julia var för liten för det. Man blir bara förbannad. Så jag är himla glad att farmor kunnat sköta så länge som hon kunnat, men nog kan det ju hända att hon orkar än i höst, men det vet man ju aldrig..
    Jag måste nog snart skriva en insändare i Vbl igen.

  • karatelinda

    ..när jag ändå är igång..

    Hur gör ni med solkrämer åt barnen? Nu har jag läst nånstans att "vanliga" solkrämer är farliga för barn, cancerframkallande ämnen. (Ok, visserligen, finns det NÅT som inte är det nuförtiden?). Och att Rosen serien o Lavera skulle ha solkrämer som inte innehåller de farliga ämnena.

    Jag har inte vågat använda nån solkräm på Julia än, hon har faktiskt blivit lite ljusbrun i ansiktet. Annars har hon ju kläder på resten av kroppen.

    Men, vet nån, hur farligt är det om de blir lite bruna i solen då? Jag menar, inte kan man ju skydda dem totalt, kan ju inte ha en mask på henne heller.. Har visserligen en hatt med skärm, men inte hjälper nu dte så himla mycket.

    Kanske jag borde fara till Galleria Wasa o se om de har Laveras solkräm där, deras produkter lär ska finnas på Ekosoppi. Eller nån här som säljer Rosen serien?

  • karatelinda

    Catsy har rätt, har inte orkat/hunnit se på länkarna ni satt ut om solkrämer.
    Det ska vara fysikaliska och zinkoxid eller titaniumdioxid ska finnas i dem. Vad nu det sen är.
    Var till galleria Wasa o köpte Laveras barnsolkräm idag. Den ska lära höra till de "godkända".
    Och den senaste månaden har en ung person i vår bekantskapskrets dött i cancer (brorsans o delvis min också, en barndomskompis), så kan jag undvika cancerframkallande grejer åt Julia så gör jag det.

    våtservetter ska tydligen inte heller va nå bra, men det fungerar så bra med dem, så jag avvaktar lite med att byta ut dem mot.. eh, ja jag vet inte vad som var alternativet.

    Och ifall nån undrar var jag hittade infon så är det en på bloggen.fi som skriver om såna där grejer. Läser hennes blogg med jämna mellanrum för att få veta såna saker.

  • karatelinda

    iolanthe,
    ahaa, det är antroposoferna som gör Weledas produkter. Jag måste försöka skaffa deras tandkräm nästa gång jag är i stan.
    Tycker om deras syn på barnuppfostran o livet osv.
    Jag skulle gärna sätta Julia i ett steinerdagis om det fanns här i närheten.

  • karatelinda

    är det förresten normalt att de stora kindtänderna kommer före hörntänderna? Här har Julia fått en kindtand, och två är på kommande.. men inga hörntänder än. Hur har era barn fått tänderna?

  • karatelinda

    Jag säger igen så här. Alla saker som inte för med sig nåt positivt - sälj! Oavsett om man fått dem av nån eller nåt liknande. ok, undantag kanske för saker som gått i arv eller annars är mer värdefulla på det sättet, men man ska inte spara saker som inte ger en nåt. Tycker jag. :)

    Nu vet jag inte vad ni andra tycker, eftersom många av er träffas på torsdagar numera. Men jag skulle gärna träffa er andra i sommar en gång åtminstone, är det alls nån annan än jag som är intresserad av en sommarträff en tid som även passar oss som jobbar?

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9