Inlägg från: Glitter2 |Visa alla inlägg
  • Glitter2

    Varför äter vi muslimer inte gris?

    Puh, tur att jag är krsiten, räcker med att vara gravid och ha matregler
    Jesus säger att
    "Det är inte det som kommer in i munnen som gör människan oren. Men det som går ut ur munnen, det gör människan oren.? (Matteus 15:11

  • Glitter2
    Hiker skrev 2008-06-21 20:09:03 följande:
    Det finns väl matregler i bibeln också? Eller blev de ogiltiga iom nya testamentet?
    Ja det kan man säga. Jesus upphävde matreglerna, de som finns ligger i GT som är det judiska folkets berättelse och innehåller den "gamla lagen".
  • Glitter2

    LITE INFORMATION FRÅN EN KRISTEN TILL NÅGON SOM ÄR LITE NÄSVIS....(och dåligt påläst)

    Nja, Jesus _uppfyllde_ lagen, helt rätt. Men han påpekade också vilka regler som blir absurda, tex när lärjungarna plockar ax att äta på sabbaten och andra då påpekar att det är sabbat vilket de brutit mot. Jesus pekar på det absurda i lagen när den ställer människors bästa under lagen, lagen är till för människorna inte människorna för lagen är ett klassiskt citat!!
    Jesus menar också att det är inte det vi stoppar i vår mun som är smutsigt, det är det vi säger till varandra när vi gör varandra illa, som är smutsigt!

    "Kristendomen har inga regler som förbjuder viss mat. All mat är tillåten att äta. Det finns alltså inga religiösa regler som man måste följa när det handlar om mat."

    "de kristna har lämnat reglerna. En grund för det blir tydligt i Nya testamentet. Där möter vi Jesus och hans lärjungar. De kom från den judiska miljön och var själva judar. Men i och med att de bildade församlingar utifrån tron på att Jesus var Messias och Guds son bröt de mot den judiska kulturen. Det gällde också matreglerna. "

    Lejonberg, du pratar om Petrus antar jag?
    Petrus får en syn ?Han såg himlen öppen, och det kom ner något som liknade en stor linneduk. Hängande i sina fyra hörn sänktes den ner på jorden, och i den fanns alla markens fyrfotadjur och kräldjur och himlens fåglar. En röst sade till honom: ?Petrus, slakta och ät!?? (Apostlagärningarna 10:11-13)"

    Alltså finns det inga matregler för kristna. Jesus likväl som Petrus menade att det finns inga djur som är orena, vi människor är de som gör saker orena!

    Jesus var jude, uppfostrad enligt judisk lag, alltså inte så konstigt då att han inte åt griskött (vad vi vet). Men han gjorde så många rebelliska saker under sin tid så vad vet vi...


    Lejonberg skrev 2008-06-22 11:31:46 följande:
    LITE INFORMATION TILL KRISTNA OM ER EGEN RELIGION:
    JESUS UPPHÄVDE INGA MATREGLER.Den kristna traditionen som upphävt de bibliska matreglerna är en utsvävning från en Uppenbarelse som Petrus fick när han och Paulus låg i strid med varandra om huruvida hedningarna fick var med på "Vägen". Petrus såg då en uppenbarelse där Gud uppmanade honom att äta allt möjligt som var förbjudet. Petrus uppfattade uppenbarelsen som symbol för att även oomskurna fick vara med i de nya församlingar som bildades. Därmed upphävdes tvång på omskärelse för proselyter, men några matregler ändrades inte! I alla fall inte om man ska tro på det som står i BIbeln.
  • Glitter2

    Jesus uppfyllde lagen, det står så, som en metafor för att Jesus ÄR lagen i sig själv. Han kom med det nya förbundet och liksom slöt cirkeln. Judarna fick lagen av Gud under sin väntan på Messias som skulle uppfylla lagen. När Jesus kom var cirkeln sluten.


    fatima skrev 2008-06-22 01:22:30 följande:
    Jag har för mig att det står i bibeln att Jesus uppfyllde lagen inte upphävde?
  • Glitter2

    Precis, där håller jag med dig. Därför är hans ord också tongivande för hur kristna ska tolka regler kring mat, ingenting som vi _äter_ är orent. Det vi säger däremot...

  • Glitter2

    Lejonberg
    Vad menar du? Nu har jag inte kollat din religion, är du själv troende? Om du är kristen förstår jag inte din väldigt märkliga inställning till det Jesus lärt oss.

  • Glitter2

    Mmm jag tänker samma sak. Jesus har sagt hur jag ska leva och jag följer det så gott det går. Sen om du tolkar det på annat sätt får det stå för dig


    Lejonberg skrev 2008-06-23 10:20:43 följande:
    Ja, jag är troende. Anser att man som troende ska följa de exempel man citerar. Göra som dom gjorde, helt enkelt, så gott man kan och så mycket som möjligt. Så min religion är ganska okomplicerad.
  • Glitter2

    Hmm, Pankakstårtan. Min (kristnas) Gud är treenig, vilket innebär att Fadern, Sonen och Den Heliga Anden är densamma men i olika skepnader. Så mitt fokus ligger på Gud som skapare, Jesus som befriare och upprättare och Anden som livgivare

  • Glitter2

    Du menar att...?? Ta och läs några kurser i texttolkning och läs OM Bibelböckerna ska du se att du får många nya perspektiv.


    Lejonberg skrev 2008-06-23 13:41:45 följande:
    Du vet, jag är ett hopplöst fall... Den där Bibeln jag fick av tant Astrid när jag var tolv; jag började läsa den från början och kom på en massa frågor så jag följde med tant Astrid till Filadelfia och frågade en pastor... Den gode mannen svarade att jag skulle hoppa över och börja med nya testamentet och inte bry mig om sådant jag undrade över. Det var bara det att jag redan hunnit till Hesekiel så skadan var redan skedd...
  • Glitter2

    Är du sarkastisk? Om inte så försöker jag ge mitt svar.

    Nej, jag tycker nog inte det. Om man verkligen vill förstå Bibeln så behövs det många olika infallsvinklar och historisk kännedom.

Svar på tråden Varför äter vi muslimer inte gris?