Inlägg från: Thalis |Visa alla inlägg
  • Thalis

    Att må dåligt när man äntligen får hem sitt underbarn.

    Espe-chula: Känner igen mig i det du skriver!
    När vi var i Colombia så mådde jag så dålig, jag ville bara ta min man och mitt barn och åka hem till Sverige. Vistelsen var en mardröm ibland, speciellt eftersom jag var i ett känsligt tillstånd.


    Jag hade så många planer hur det skulle vara att få vårt barn i Colombia och om allt vi skulle göra när vi blev en familj här hemma. MEN väldigt litet att det jag planerat kunde göras då vi fick en liten överraskning som höll mig i chock- och upplösnings tillstånd ett bra tag

    Jag var aldrig deprimerad men ganska nära och att ha alla dessa hormoner i kroppen gjorde inte saken bättre. Som tur är hade jag maken som tog över när det behövdes och vår dotter märkte aldrig något och mår bra och är trygg trots att vi inte gått efter alla "regler" som gäller vid adoption
    Tror att det är ganska normalt att känna så här och att det händer mer oftare än vad det talas om. Tyvärr så förväntas det av adoptivföräldrar att ALLA ska känna på samma sätt och man måste vara någon superförälder....


    Skönt att du är ditt gamla jag igen


    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
  • Thalis
    Esperando skrev 2008-06-23 21:28:48 följande:
    Och måste tillägga..tröttheten....sömnbrist..Även om pojken sover som en äkta prins..så sover iaf jag mycket lättare nu. Lyssnar efter varje ljud.
    Welcome to motherhood
    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
  • Thalis
    Snöa skrev 2008-06-24 08:53:03 följande:
    Svar på #33Hej!Jag har den stora lyckan att ha fått två barn, ett adopterat och ett biologiskt. I adoptionskursen var mycket fokus på processen, pappersamlandet och visst, även problem som kunde komma senare. Dock inget om PADS. Som någon skrev, man väntar, hoppas, oroar sig och sedan kommer samtalet och vips, man blir mamma! Då ska allt vara toppen och rosenrött efter hemkomst. Man tror att det där med att det kan vara jobbigt är för andra, inte en själv för man har ju längtat så..En bekant blev överraskad när jag klagade när jag inte fick sova i början " Jag trodde ni adoptivföräldrar var super-föräldrar som aldrig klagade"! ( Hon tyckte det var skönt att höra att vi är som alla andra föräldrar!)När jag sedan blev gravid var man omhändertagen, många MVC besök, mycket fokus på mig och hur jag mådde. Efter förlossnigen fick jag mycket info om förlossningdepression och att " det kan bli lite jobbigt ett tag.." Så jag tog det mkt "lugnare" med mitt andra barn, och var medveten om jag kunde må dåligt, vilket jag som tur var inte gjorde.

    Jag har ett sådant minne som skrämmer folk och som gjort min storfamilj väldigt försiktigt på vad och de säger eller gör saker mot mig eftersom jag ALDRIG glömmer saker och ting.När vi har möten på jobbet så brukar jag få skriva protokollet efteråt eftersom jag kommer ihåg vad som sas, av vem och i kronologiskt ordning. OCH jag kommer inte ihåg att PADS togs upp. Alla andra problem som kan uppstå med barnet men inget om föräldrarna.


    Även jag blev väldigt omhändertagen under min graviditet och sjukvården,familj och vänner fjoskade en massa med mig. Det gick så långt att jag på bb gick under smeknamnet "prinsessan" efter alla besök jag fick göra där.Fick också en massa info om förlossningsdepression och om hur omtumlande och kaotiskt livet efter förlossningen kan bli osv .


    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
  • Thalis
    Xinyun skrev 2008-06-26 18:05:08 följande:
    Mmmm, visst är det fantastiskt när kärlekens mirakel sker. För det gör det. Men sällan utan kamp. Och livet har bara blivit bättre ju äldre barnen har blivit. Bebisar är överreklamerade!
    Alla vi har olika åsikter, MEN enligt mig är bebisar inte överreklamerade.
    Min femåring och min 4 månaders bebis är lika fantastiska och underbara trots sina åldrar
    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
  • Thalis
    Thalis skrev 2008-06-27 09:55:12 följande:
    Alla vi har olika åsikter, MEN enligt mig är bebisar inte överreklamerade.Min femåring och min 4 månaders bebis är lika fantastiska och underbara trots sina åldrar
    Alltså jag tycker att barns alla åldrar är fantastiska
    Det är helt underbart med en 5-åring som kan formulera sina känslor och tankar med ord och målningar.

    Men att se hur ens bebis förvandlas till en självständig liten människa är lika underbart. Man blir så stolt över det minsta lilla svars leendet,eller att han rullar från ryggläge till magläge och tvärtom.
    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
  • Thalis
    Tuffen skrev 2008-08-15 18:33:53 följande:
    Bebisar är underbara, liksom barn i alla åldrar. Jag älskade att vara bebismamma.... *l*
    Jag med!
    Jag skulle aldrig byta ut min 5 månaders son mot en 5-åring, precis som jag aldrig skulle byta ut min nästan 6-åring mot en 6 månaders bebis.
    Mina barn är underbarast eftersom de är MINA och inte pga deras ålder
    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
  • Thalis

    Vilken tur att man föds som bebis....
    Min son föddes i v.36+ och jag fick 3 stygn, det gör skitont att bara tänka vad en 6-åring skulle ha gjort med mitt underliv..


    Sköt ditt eget,så slipper du rynkor
Svar på tråden Att må dåligt när man äntligen får hem sitt underbarn.