Inlägg från: rednose |Visa alla inlägg
  • rednose

    För alla som vill flytta till USA

    evaoregon skrev 2010-11-14 17:41:27 följande:
    Här tycker jag t ex att du blandar ihop din situation med indies.  Hon kommer ju att få uppehållstillstånd här medan hennes sambo/man jobbar här och kommer inte att ha det så krångligt.
    Det tycker du? Trots att jag i ett tidigare inlägg berättat om en vänninas föräldrar som flyttade över 96 då mannen fått jobb och frun inte fick börja jobba som lärare förrän 05 och efter att hon kompletterat sin lärarexamen från sverige med studier i USA? Hujr blandar jag in min situation här tycker du?
  • rednose
    Seven Costanza skrev 2010-11-14 20:16:55 följande:
    Min sambo läste Rednoses beskrivning av SF och tyckte att det lät jättemysigt . Jag är dock lite kritisk till den där dimman och regnet. Han ska till San Diego på konferens nu i januari så får han se lite vad han tycker om den staden. Kan ju vara bra att åka dit på vintern också för att se lite hur det är när det inte är turistsäsong och hur det är med vinterväder - och att nätverka med de forskare som tillhör UC San Diego såklart för att fråga ut dem lite . Hans forskningsgrupp har som sagt mest kontakter med skolor i Kalifornien så jag är nyfiken på allt vad man kan tänkas vilja veta.
    Jag har varit i San Diego en del på vintern då jag dejtade en helikopterpilot i marinkåren. :) Det var ungefär som en vinter i bay arean, dvs lite kyligt men en höstjacka räckte. Det kan bli ganska torrt men i mitt tycke är torka bättre än fuktigt som i tex Florida. Smaksak.
    Har vänner som bor i San Diego gaslamp district och några som bor i La Jolla och de bor där för värmen. :)

    Dimma kan det det vara överallt och regnar gör det nästan överallt men visst, jag kan förstå dig. SF är dock kännt för att vara en väldigt vacker stad med mycket kultur och kul på g hela tiden. :)
    Stanford har väldigt bra sjukvård, barnpassning och bootcamp för dig efter graviditeten. Dessutom bay areans bästa crepes hos min vän Victor i hans franska bageri, Deux France mitt emot Stanford campus. :)
    Usch vad jag längtar tillbaka nu!  
  • rednose
    Hertha skrev 2010-11-14 22:49:51 följande:
    Indie, jag har bara bott i Usa och Mountain View (silicon valley) sedan i juli så mina kunskaper är inte lika stora som Evas och Rednose.
    Hälsa Molly Magees från mig. :) Jobbade där några år när jag pluggade på Foothill College i Los Altos Hills.
    Cyklade även jag då men köpte ganska snart bil när jag flyttade upp i hillsen. :) 
     
  • rednose
    Mackenzie Grace skrev 2010-11-15 16:12:56 följande:
    Ja, jag vet inte. Alla kan inte gilla alla. Men du har lika mycket rätt till dina åsikter som Eva, och som mig. 

    Ingen har rätt, alla har fel! JAG däremot, HAR ALLTID RÄTT ..... Or thats what I would like to think.
  • rednose
    Hertha skrev 2010-11-15 18:58:58 följande:
    Ja, Los Altos Hills är jättefint. Vi var där och kikade å ett par hus men kom fram till att det för långt till allt.
    Ja det är underbart. Dock en annan prisliga än Mountain View...
    Tänkte på det där med din man och körkort... Han kan ju gå till DMV och få det tillfälliga. Det gäller ju iaf i 60 dagar så har han den tiden på sig att få till mer tid till uppkörningen... bara en tanke... Uppkörningen brukar ju inte ta speciellt lång tid heller och som svensk är det ju rent svårt att misslyckas. :) 
  • rednose
    Hertha skrev 2010-11-15 19:08:55 följande:
    Ja, det var ju inte så kul väntetider i Sverige heller men då kunde man iallafall vänta hemma . Jag förstår inte riktigt hur man kan behöva vänta så länge när man faktiskt bokat tid? Det enda resultatet måste ju bli som det är för oss, dvs vi fixar inget körkort. Grannarna är från Minnesota och har bott i CA i 4 år, hon har fortfarande Minnesota-körkort!
    tips... DMV i Santa Clara är ganska bra väntetidsmässigt...

    här kan du se väntetider just nu...om du inte redan kände till det.
    apps.dmv.ca.gov/fo/offices/appl/fo_data_read.jsp 
  • rednose
    Hertha skrev 2010-11-15 19:24:42 följande:
    Det är faktiskt inte så stor skillnad skulle jag vilja säga. Den ekonomiska krisen har kylt av priserna lite. Vet att vårt hus kostade nästan 1000 dollar mer i månaden för 2,5 år sedan. Men visst husen där är ju oftast större så det är ju inte så konstigt att de blev mycket dyrare. Men vi hade ett par 3 br som  inte var mer än ett par 100-lappar dyrare än det vi tog i Mountain View.
    Nja, Mountain View har inte samma priser som LAH det är jag ganska säker på. Men det är klart det finns ju bättre delar av MV oxå. Där jag bodde i LAH finns inga hyreshus eller hus till uthyrning. tex vår granne var en av grundarna till Hewlett Packard och kom hem i helikopter varje dag. :)) Lite bisarrt.
    Jag hyrde ett rum hos en familj där ett år då dollarn hoppade upp i 11.50 och hyrorna samtidigt vart skyhöga. De hade köpt huset för närmare 7 milj dollar... Var där för ca 8 månader sen nu just innan jag flög hem så jag kunde föda lillan i Sverige som planerat, och då var huset värderat till detsamma.
    Samtidigt köpte ett par kompisar sitt första hus i MV nu för ett par veckor sedan för 1.3. Självfallet inte samma standard men ett hus som tidigare kostade närmare 2.
    Tror inte skillnaderna suddas så snabbt med tanke på avskildheten, naturen och utsikten. 
    Du har helt rätt i att LAH är lite långt bort för att cykla till jobbet i MV. I alla fall känns det nog så på vägen hem. hihi! bra träning dock... :)
    Hoppas ni trivs och får en bra erfarenhet av at bo i bay arean! :) Vill du ha tips på nåt är det bara att höra av sig. 

     
  • rednose
    Hertha skrev 2010-11-15 20:50:39 följande:
    Det finns ett par hus just nu som du kan hyra i Los Altos Hills för 3000-3900 dollar.

    Tack för erbjudanden om hjälp men det känns som om vi känner tillräckligt många boende i området så om vi vill ha lokala tips finns det tillräckligt .
    Va kul! Då kommer ni säkert trivas lika bra som jag gjorde! :)
  • rednose
    evaoregon skrev 2010-11-15 22:28:18 följande:
    Nä, men 4-5 timmar låter ju inte riktigt klokt!  Rynkar på näsan  Varför är det så långa köer?  Har de skurit ner på personalen?
    skurit ner på kontor...
  • rednose
    Hertha skrev 2010-11-17 22:02:43 följande:
    Jotack, jag har äntligen satt upp mig och precis som maken så fick jag tid jättefort . Bara en månad... Jag antar att de inte lär ha fått ordning på väntetiderna i jmf med förra gången maken var där. Då fick han vänta i 3 timmar innan någon kollade att han fått med sig visum och pass. Passet låg hemma i byrålådan så det var bara att åka till jobbet. 

    Förresten angående att cykla mellan MV och Los Altos Hills är det inte hela världen. Det gäller bara att vara lite tränad. CEO:n och ägaren till makens företag berättade när vi var där på middag att han cykar varje dag till jobbet. Nu ligger det visserligen lite längre bort än MV men backarna är ju detsamma plus några till. Han tyckte att det borde ju maken också göra (vilket jag absolut höll med om ) Till Thanksgiving tyckte han att vi ska cykla istället så att han kan bjuda på lite mer whiskey än förra gången.
    DMV är alltid en bitch... enda sättet är att hänga på låset en halvtimme innan de öppnar men även då kan det ju gå sjukt långsamt. Tur man inte måste dit så ofta sen iaf. :)

    hehe, liiite tränad ja. :) Den adressen i LAH jag bodde på låg riktigt långt upp i bergen. LAH är ju ganska stort och japp, håller helt klart med om att man bör vara ganska tränad för att orka med den cyklingen hela vägen som det skulle handlat om för mig. När det är närmare 40 grader är det så där skoj...
     
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA