Inlägg från: Anonym (isadora) |Visa alla inlägg
  • Anonym (isadora)

    Ingen livsglädje del xx

    Detta är verkligen en tråd för mig Har alltid varit deprimerad mer eller mindre, och som vanligt blir det 1000gånger värre nu när vi går mot mörkare halvåret. Sitter hemma ensam och känner sig så otroligt ensam. Vaknar tidigt varje morgon när det fortfarande är mörkt och får ångestkänslor för att jag inte har någon som kan hålla mig över ytan när allt blir svårt. Tvingar mig upp ur sängen för att ta mig iväg till jobbet, men kan inte hindra tårarna av hopplöshet som rinner ner för mina kinder. Samma sak varje morgon.

    Jag har träffat på en del som anser depression är ett svaghetstecken, men de vet inte vad de pratar om. Att kämpa emot en depression krävs styrka!

  • Anonym (isadora)

    anonym (mörker) - Precis som dig så har jag en yngre släktings om uppvisar samma drag. Det gör ont att veta vad hon ska behöva tacklas med i sitt liv. Jag själv har varit deprimerad sen jag var 5år. Det finns något som heter dystemi, det innebär en kronisk depression. Du måste söka hjälp. Har du haft det hela livet lär det inte försvinna av sig själv. Kram

  • Anonym (isadora)

    Anonym (jag) skrev 2008-10-15 11:28:51 följande:


    Nä jag vet men egentligen så är allting bra. Jag har en underbar familj, en man jag älskar som älskar mig. Ett okej jobb, mkt fritid, flera nära vänner. Jätte bra relatuon med mina föräldrar. Vad mer kan man begära??? Jag känner mig så otacksam..
    En depression behöver inte alltid bero på att något är fel i ens liv. Det kan ju faktiskt vara pga undanträngda känslor och även sjukdomar. Man kan bli deprimerad av vitaminbrist tex, och jag har för mig att vissa har en ärftlig benägenhet att få serotinin-brist vilket orsakar depressioner. Så känn dig inte otacksam!

    Idag har jag faktiskt suttit och skrattat åt mig själv mitt i allt det deppiga. Känner mig så konstig! Jag har varit i en riktigt djup depression en gång för många år sedan, men då hade jag starka skäl att känna så. Nu idag insåg jag helt plötsligt att det är där jag är nu igen. Jag är inte bara smådeppig, jag är deprimerad på riktigt. Jag har inte ätit på flera dagar, är inte ens hungrig. Jag kan inte fokusera på något utom de dåliga tankarna, går helst och lägger mig så jag kan sova igenom det jobbiga. Jag sitter och läser i tidningen och börjar helt plötsligt gråta, trots att det inte var det minsta lilla sorgligt. Får såna små gråtattacker utan anledning, och varje gång skrattar jag bakom tårarna och tänker "vad är det för fel på mig"

    Tanken att man ska söka hjälp finns där, men jag orkar inte ens ta tag i det om jag ska vara ärlig.
  • Anonym (isadora)

    Anonym (Lissie) skrev 2008-10-16 14:07:04 följande:


    Nu har jag inte hunnit med pga jobbet, men jag ska läsa ikapp. I alla fall har jag varit hos psykologen och vi har börjat kartlägga. Kan väl säga kort att det enda jag bryr mig om enligt ett test, det är familjen och vårt hem. Arbete, en del relationer och sånt omkring, det bleknar ganska snabbt enligt skalan... Visst är det normalt att ha bra och dåliga perioder, men det var inte uppmuntrande siffror. Nu ska hon samla ihop allt så träffas vi igen nästa vecka och sen efter tredje besöket, vet hon vad vi ska hitta på.Så skönt att vara igång. Jag rekommenderar det absolut för nu är jag inte ensam med kämpandet utan har en kontakt bredvid mig.Kram alla!
    Det lät intressant med kartläggningen. Mina kontakter med psykiatrin har aldrig hjälpt, har fått gå till kuratorer som bara sagt "motioner och gör roliga saker" typ

    Uppdatera gärna vad din psykolog kommer med för lösningar
  • Anonym (isadora)
    analklåda skrev 2008-10-17 12:53:26 följande:
    jag fick träffa en psykolog på vårdcentralen som tyckte att jag skulle "lära känna min fot".. det blev inte många besök hos honom, kan jag meddela.


    Det är synd att man inte får rätt hjälp. Jag känner inte att läkarna eller kuratorerna har tagit min depression på allvar. Det var mest jobbigt att gå till kuratorn för jag visste inte ens vad jag skulle göra där eller vad jag skulle säga. Det var samma sak varje gång "mår du bättre än? Nehä, då har du inte följt mina råd om att motionera. Vill du verkligen bli bättre??" Om det var så lätt
Svar på tråden Ingen livsglädje del xx