Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    plötslig spädbarns död....

    barn vid 2 månader brukar annasr springa runt och leka ;)

    ne dem sover faktist större delen av sina första månader..inte alla men dem flesta

  • Anonym
    Ejin skrev 2008-11-06 14:23:50 följande:
    fast enl. de jag läste så hade inget barn dött p.ga den orsaken dom senaste åren.... synd att ja inte la på minnet vad jag läste detta,,, så ja kan tyvärr inte gå nån källa.. får ut o leta lite..
    det ärklart att de kan döändå,men det ökar risken om tex föräldrarna röker.orsaken tillpsdär ännu okänd. själv tror jag på senaste forskningen att det är ett medfött fel i hjärnan
  • Anonym

    Det var det dummaste jag hört...

    Man kan inte se på en bebis om den ska dö i psbd..
    Jag förlorade själv min dotter i psbd för ganska exakt 4 år sedan. Hon var precis som vilket barn som helst, bortsett från att hon var otroligt tidig i sin utveckling, till o med barnmorskan reagera o sa att jag har jobbat som Bm i 20 år och aldrig sett ett barn som är så tidig med allt, te.x fixera blicken, ge svars leende osv.. Min älskade dotter blev 1 månad och 9 dagar. Nu så här i efterhand så tror jag att nån däruppe dock visste vad som skulle ske o gav mig detta innan hon blev en ängel. Vilket jag idag är oerhört tacksam för. Men att man ska kunna se på ett barn om det ska dö i psbd tor jag inte ett dugg på, jag klandrade mig själv nå oerhört i början, varför var jag inte vaken o tittade på henne hela tiden osv.. Kände mig som jordens dåligaste mamma.. Men läkaren förklarade för mig att det finns 2 olika sätt i psbd, antingen slutar hjärtat att slå och då finns fortfarande chansen att återuppliva barnet, sen det som hände min dotter, att andningsorganen slår ut då finns det inget att göra. Så fick jag det förklarat för mig, Men på väg in i ambulansen gjorde de allt för att försöka återuppliva min dotter, usch hemskt.. nu har det gått 4 år och det känns fortfarande som det var igår.

    Lyssna inte på din kompis, njut av din bebis och ta hand om er.

  • Anonym
    Ejin skrev 2008-11-10 20:14:32 följande:
    men om de e medfött fel i hjärnan... hur kommer de sej då att antalet barn som dör i psd har gått ner kraftigt dom senaste åren me tanke på råden om ryggläge och rökning???
    på grund av att det medfödda felet i hjärnan har med tyrningen av andningen att göra.och tex magläge kan förvärra situationen. läs här (obs! säger inte att detta är det rätta men jag tror på det och det är senaste forskningen)
    Läs stycke 5

    http://www.barnsidan.se/cldoc/731.htm
  • Anonym

    Det heter väl plötslig spädbarns död,just för att den är plötslig och oväntad

  • Anonym

    Vi har respisense, en litet larm som man kan fästa på blöjan eller byxkanten. Då kan man sova tillsammans med bebisen, det kan man inte göra med "platt-larmen", som då riskerar att mäta föräldrarnas andning.


    JenAnd skrev 2008-11-14 22:24:23 följande:
    Svar på #25Tack för tipsen! Låter ju kanonbra med en sån platta som täcker hela sängen. Men hur gör du då när han ligger o sover på andra ställen tex vagnen eller soffan eller nåt annat ställe.. tar du med plattan då? Tack iaf för tipsen som sagt. :)
  • Anonym
    Nonninonna skrev 2008-12-14 12:11:31 följande:
    Svar på #30Anonym skrev 2008-12-13 23:27:21 följande: Jo precis, men som jag fick förklarat för mig när min dotter dog i psbd, så finns det tydligen 2 former av den. Ena där hjärtat slutar slå, då finns fortfarande chansen att man kan få liv i barnet igen, sen det som hände min dotter, att andningsorganen slår ut/slutar fungera då finns det ingen som helst chans att få liv i det stackars barnet. Så fick jag det förklarat för mig iaf. Så för mig hade inte nån andningsmatta eller dylikt hjälpt, inte ens om jag hade suttit och vakat över henne som en hök så hade jag kunnat gjort något. Det var helt enkelt meningen, jag tror att allt har en mening,frågan är bara om du någonsin kommer få svaret på varför just hon, men jag tror hon behövdes på ett annat ställe helt enkelt. Som Shirley Clamp sjunger "JAG FICK LÅNA EN ÄNGEL"
    inte för att vara så.. men om man kan få liv i barnet igen är det ju inte psd.psd är ju precis vad namnet säger.  jag har fått förklarat förmig att inget andingslarm i hela världen hjälper om barnet drabbas av psd, för de går inte att återuppliva

    beklagar er sorg!
  • Anonym
    Anonym (drabbad) skrev 2008-12-15 11:21:46 följande:
    Vi har också fått göra liknande test. Eftersom vi har mist ett barn i psd så har vi undersökt lillebror extra noga på andningsmottagningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus.. Han har fått hem ett larm som mäter både andning och hjärtrytm under sömnen. Larmet undersöker kopplingen mellan dessa. Kortare andningsuppehåll på uppemot 20 sekunder är relativt vanligt och även helt ok förutsatt att andningsuppehåll  inte följs av ett pulsfall, dvs avvikande hjärtrytm.
    beklagar er sorg! jag är ju verkligen ingen expert men det var detjag fick höra, att barn som drabbas av psd är utom räddning för allt har redan stängt av så att säga. det sneaste forskningen tycker jag låter som den mest logiska faktiskt (låga nivåer av serotinin) det skulle också kunna förklara vrf det är högre risk att då i psd för magsovare
  • Anonym
    Mirva skrev 2008-12-22 03:07:13 följande:
    Anonym skrev 2008-12-15 12:30:41 följande: Jag är i stort sett säker på att det går att rädda ett barn från PSD. Men inte alltid. Jag har talat med flera personer som förlorat sitt ena barn i PSD, men som tack vare andningslarm kunnat rädda syskonet.Utlandssvensk: Vilket land bor du i? Något sovtest har jag aldrig hört talas om, låter märkligt. Däremot har hjärtrytmsscreening kunnat visa på att barnet har anlag för att dö i PSD. Enligt en studie av Ann Ednér, överläkare på Karolinska sjukhuset, av 10 000 nyfödda barn.
    psd är vad det låter som. har man räddat barnet kan man inte veta om han/hon skulle drabbats av psd. jag tror det finns hjärtfel som inte kan upptäckas via ul osv (som inte är samma sak som psd) medan psd har en helt annan orsak. jag tror att de barnen går att rädda medan de som dör i psd är utom all räddning. men detta är vad jag troir. allt annat låter ologiskt för mig /alla får ju tro vad de vill!)
  • Anonym
    Mirva skrev 2008-12-22 03:07:13 följande:
    Anonym skrev 2008-12-15 12:30:41 följande: Jag är i stort sett säker på att det går att rädda ett barn från PSD. Men inte alltid. Jag har talat med flera personer som förlorat sitt ena barn i PSD, men som tack vare andningslarm kunnat rädda syskonet.
    det kan ju vara att det har nått fel och att det är ärftligt (som inte har med psd att göra) för vad jag har fått höra så "stänger allt ner" om man drabbas av psd och är drf utom all räddning
Svar på tråden plötslig spädbarns död....