Inlägg från: Toka2 |Visa alla inlägg
  • Toka2

    Vi som fått syskon till våra änglar del 6

    *ramlar in i den nya tråden*

    Igår var det Valdemars treårsdag. Jag, barnen, maken och Allrakärastesyster var till graven med ljus, ballonger och två gosedjur. Av moster fick han en nalle, och av oss en vakthund. Det är så sjukt, det har gått tre år, men det känns som om det var igår allt hände.

    Stackars Alvin hade ingen bra dag igår. När jag hade köpt ballonger ställde jag mig och blåste upp dem vid paketinslagningsdisken, och sen knöt jag en bit paketsnöre i varje ballong (tre stycken.) Alvin diggade ballongerna, men han fick ingen. Valdemar fick två gosedjur, förutom de som redan satt på graven, och Alvin fick inte ett endaste. När vi kom hem fick Rasmus JÄTTEGOD ersättning, och Alvin fick inte.

    Rasmus tar flaskan, om det är rätt napp och om han är tillräckligt hungrig. Är han bara lite hungrig så äter han 25-30ml och sedan vill han inte ha mer på en timme. Erbjuder man honom då så blir det 25-30ml till. Väntar man två timmar (om man lyckas aktivera honom) så kan han dra i sig 150ml. Maken, som alltid gör liknelsen gnälligt barn = hungrigt barn lär spendera hela sin föräldraledighet med att flaskmata 25-30ml en gång i timmen om han inte lär sig att lyssna på barnen

    Är det någon (bullmamman Cilija kanske ?) som har ett trevligt recept på pepparkakor? Ett trevligt recept är ett som inte kräver femtielva ingredienser, och det får gärna vara lättbakat. Dvs inte bestå av tjugotvå moment i stilen "separera äggen, vispa var för sig, låt stå kallt tre dagar, blanda de torra ingredienserna stående på en stege (fjärde pinnen!) och häll dem i en tre mm bred stråle genom en tratt ner i en blå bunke med fjärilar på"

    Livlig fantasi? Jag?


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    *vinkar lite*

    Herregud vilket lågvattenmärke den senaste veckan har varit. Inte bara pga Valdemars födelsedagm utan också min egen. Jag fyllde 31 igår, hade bjudit in släkten. Mest makens, eftersom Allrakärastesyster är den enda på min sida som jag har kontakt med. Syrran med sambo, mina svärföräldrar, barnens två äldsta kusiner (13 o 15 år) och makens farmor kom. Jag hade bakat kakor till kalaset, och bad svärmor och svärfar att ordna en tårta. "Men inte behöver du för vår skull.."

    Ni vet, folk som anstränger sig för att inte vara till besvär kan ju vara SÅ besvärliga. Det förtar en stor del av det roliga att människor inte kan vara glada för vad som bjuds utan istället ska ursäkta sig och mena att "inte behövde du bjuda för vår skull!" Att de inte kan fatta att det är för MIN skull som jag bjuder på kalas?? Att de inte kan fatta att det inte är roligt att baka kakor och få höra att "Det är väl dumt/onödigt att äta upp dem, ska du inte spara dem istället?"

    Jaja, ett I-landsproblem. Jag sover kasst just nu, det är höst, det är mörkt, och det blir iaf inte jag gladare av. Om 2½ vecka börjar jag jobba. Förmiddagsvecka. 06:00 ska jag vara ombytt, instämplad och klar. Jag måste börja styrketräna om jag ska orka en hel dag på jobbet!


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    prilset: Det var inte igår! *KRAAAAAAAAM*

    Vi åkte in akut med Rasmus inatt. Han gick från att kunna andas normalt till att inte få luft sittandes i babyskyddet på bara någon timme, då packade vi in oss i bilen och åkte. Kraftig förkylning, men ingen bakteriell infektion iaf. Han fick inhalera, och de tog ett blodprov. Han sa inte ett pip, han lekte bara med en häftig grej på pappas jacka. Vår lille tuffing!

    När vi kom hem från sjukhuset hade jag varit vaken i ett dygn. Sedan dess har jag sovit en sönderhackad timme, varit uppe i en halvtimme, sovit en sönderhackad timme, och varit vaken sen dess (12). *gäspar* Nu sover bägge barnen middag, och jag är för pigg för att hinna somna innan de vaknar igen. Fusk. Maken hann minsann sova en dryg timme på britsen i akutrummet.

    herbst: Alvin ska nog önska sig lite sängkläder, nytt täcke, kanske någon leksak, och pengar. Rasmus saknar inte en pryl, och är så liten, så han ska få pengar.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    *snyft* Jag tror att vi har ammat färdigt.. Sedan en vecka tillbaka så får han ju flaskan dagtid, men på natten har han fått snutta. Natten som var åt han inte mellan 00:05 (ersättning) och 08:15 (ersättning) och min mjölk har i princip sinat. Jag som hade tänkt gos-amma länge, och så blev det ett så snöpligt slut. Jaja, eftersom Rasmus inte verkar sörja för det (nu när han äntligen tar flaskan) så ska jag inte klaga. Det bådar ju gott inför min återgång till arbetet om jag slipper natt-snuttande. Men vad snopet det känns..


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    herbst: Han är "bara" kraftigt förkyld.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    *vinkar lite* Kommer inte ihåg vilken dag jag var inloggad OCH hann med att läsa ikapp sist..

    Igår var iaf en stor dag. Rasmus verkar vilja/kunna sova hela natten nu, så igår övergick Alvins rum från att vara Alvins rum till att vara pojkarnas rum. *peppar-peppar* det verkar ha gått bra. Alvin såg rätt så bekymrad ut, eftersom mamma och pappa hade glömt lillebror i en säng i hörnet. Han tittade, pekade, och pratade fundersamt en stund. "Dä--dä-dä" - det lät ungefär som om han sa "Nä, den där får ni allt ta med er.." men det gick bra. Trots att Rasmus var skitsur efter att ha vaknat, ätit, varit vaken i två timmar och sen inte ville somna om. Rasmus verkar ha lärt Alvin hur man sover hårt

    *KRAMAR TILL TRÅDEN*

    Ska försöka läsa ikapp, får se om jag hinner och om jag hinner kommentera innan alla andra vaknar.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    *vinkar till tråden*

    HEJ alla!! Nä, jag ha inte flyttat ifrån planeten, men dygnets timmar räcker inte till till alla måsten.. Jobb, man, barn, katter, pimpelsäsong i full rulle, matlagning, handling, städning - och sen är det meningen att det ska finnas tid över till att sova också? Det finns ca tre tusen anledningar till att jag inte har varit inloggad sen juldagen. Jag saknar er alla, och känner att jag hänger *verkligen* inte med längre Fundersam.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    *vinkar till tråden*

    Jag har en 21-månaders och en 8-och-en-halv-månaders som håller på att få nya tänder. Kan ni tänka er ljudvolymen??

    Jag stressade som en galning med att sy dessa kläder till min kompis. Hon hittade inga roliga OCH könsneutrala Åka-hem-från-BB-kläder, så jag fick förtroendet att sy ett kit. Jag var uppe till tre i ett par nätter för att vara klar minst en vecka före BF, utifall att. Jo, tjena. Idag är hon på BF+10 . Jag sa att hon kan få mina barn, fraktfritt, om hon hemskt gärna vill ha barn idag, men sån panik var det visst inte


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    RebeccaR: Tack, men jag tänker inte andas ut förrän jag vet om kläderna går att använda


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    Mitt inlägg nappdebatten: Eftersom hon ändå (antar jag ;)) kommer att sluta med napp i framtiden- köp en Färjestadströja åt tösen

    Varken Alvin eller Rasmus använder napp, men jag har ETT kort på Rasmus när han faktiskt har en i munnen. När han var ett par dagar gammal var han så ledsen att han fick ha napp, men annars ville han inte ha den.

    RebeccaR: Ska ha det i åtanke när mukklans bebis behagar titta ut. Så om jag efterfrågar din adress så vet du vad det gäller


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Toka2

    *vinkar lite*

    Barn x 2 som har fått ny tand + make med halsfluss & migrän + jag med migrän. Vem sköter katter, tvätt, disk och mat...? Svärmor hade barnen på dagen iaf.


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
Svar på tråden Vi som fått syskon till våra änglar del 6