• Mirren

    Progesteron vid kort lutealfas??

    Jag har fått det under hela behandlingen. Min lutealfas är ca 7 dagar. Efter att ha genomgått en IVF med bra resultat (bra ägg, bra befruktning, bra tillväxt och graviditet) tror min läkare att bristen på Progesteron antagligen är huvudproblemet. Det viktigaste är att man inte tar proggisarna för tidigt eftersom de motverkar sitt syfte då. Man ska inte börja förrän ett par dagar efter ÄL. 

    Jag har fått Progesteron i vagitatorer samt i spruta (vid IVFn). Nu försöker vi få syskon sängkammarvägen och då har jag fått en högre dos utskriven (3 gr per dag).

    Lycka till!   

  • Mirren

    Fru HH: 3 dagar efter ÄL låter alldeles ypperligt.

    Jag känner flera personer med för kort lutalfas. Ofta är lutalfasen, som jag förstått det, inte problemet i sig. Har man kort lutalfas kan detta också vara tecknet på att ägglossningen är "svag" och att man har "mindre bra ägg". Kan vara bra att ha i åtanke vid träff med fert-läkaren.

  • Mirren

    Det bästa sättet att kolla äggens kvalitet är genom IVF. Det är det bästa sättet att bli gravid också, så då kan ni slå två flugor i en smäll . Men, men - det absolut första du ska göra är att hitta en bra fertilitetsexpert. Om ni bor i Stockholm (har för mig det efter att ha tittat på pres.) så kan jag varmt rekommendera Dr. Möllerström på Oxbackskliniken. Bara i min bekantskapskrets är det fem kvinnor som blivit gravida efter assistans från honom. (Bara i VIPS-tråden där jag håller vanligtvis är vi tre).

Svar på tråden Progesteron vid kort lutealfas??