• Ari Gold

    Shopoholics, adventkalendrar på nätet 3.e året!

    citatfunktionen struklar så jag citerar själv från Hannapanna:

    "Det enda som jag kan komma på är att PO.Ps babyoveraller (upp till strl 92) har dubbla dragkedjor som öppnas ända ned till mitt på benet, så de är nog lättare att ta på de mindre barnen tänker jag."

    ...alltså, det är lätt att se det som en smådetalj men det är en MEGAVIKTIG grej tycker jag. Småbarnsoveraller bör ha dubbla dragkedjor eller en dragkedja som går ner långt på ena benet.

    MOLO saknar detta + att de har fleecefodrat den ända ner i rumpan (bör vara glatt foder där så att barnet "glider" i) gör den brutalt mycket svårare att kränga på en 1,5 åring än en POP eller Reima.

    Jag skulle ALDRIG köpa den till en 1,5 åring. Min 1,5 åring hade den förra året och med tre banr har jag verkligen inte tid att knöla onödigt mycket med overaller. Sedan tycker jag inte den var 100% bra mot vätan heller om jag ska vara ärlig.

    I år när han är 2,5 har vi en annan MOLO som extraoverall och nu fungerar det bättre eftersom han kan göra mer själv men det är fortfarande störigt att det inte är halt foder i rumpan så att man kan skjutsa i honom. Mycket lättare med mea ndi-overallen som vi har som förstaoverall.


    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold
    Perlan08 skrev 2009-01-09 23:38:17 följande:
    Hannapanna72 skrev 2009-01-09 23:10:02 följande: Nu när du säger det så har de ju Molo, att jaginte tänkte på det. Och jag som hade tänkt gå in där när jag var på sta'n idag men glömde bort... Får nog ta en tur till sta'n imorgon också =)Om nu Molo-overaller är bra, vad säger ni andra i tråden som har testat? Är det bättre, säemre eller lika bra som tex Pop?Sonen är bara 6 månader så jag har inte så bra koll på alla märken ännu...
    Jag tycker att den är en trea på en femgradig skala kanske.

    Och då ha rjahg inte bedömt utseendet...för det är hewlt klart den snyggast eoverallen. Dessutom är den prisvärd pga högt andrahandsvärde. De overaller jag köpte på 50% rea har jag fått igen pengarna för efteråt.

    Men kvalitetsmässigt... jag är van att köpa Reimas overaller som jag tycker är en 5:a på skalan och då märker man skillnaden med Molo. Det är inte lika genomtänkta detaljer, står inte emot vätan lika bra, bylsigare i passformen osv.

    Förra året var vi två på min yngstes dagisavdelning som hade Molo-overaller och dagispersonalen var väl inte helt överlycklig eftersom de inte fick torkas i torkskåp och tyvärr behövde det eftersom de släppte in vatten vid riktigt blöta förhållanden.

    I år har både vi och den andra familjen molo-overaller som extra och andra overaller som förstaval.

    POP:s overall skulle jag ge 4 poäng på en fmgradig skala. Meandis overall är en 4:a än så länge, även Mikk-line och lego (legotech) får 4:a poäng av mig. Didriksons får en 3:a.
    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold
    Trocadero skrev 2009-01-10 09:29:14 följande:
    Ari Gold verkar verklingen kunna sina overaller
    Hehe... har ju tre kids o min äldste är 8 så man har ju hunnit igenom en del.

    Sedan passerar väl ytterligare ett tjugotal overaller genom mina händer varje höst i loppistider då jag köper upp och säljer allt riktigt fyndigt som mina egna ungar inte kan ha. Då ser man ju vad som är vanliga slitagedelar på respektive modell också.
    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold
    Flerbarnstokan skrev 2009-01-10 09:35:13 följande:
    var kan man köpa reima då? rea ngn stans? hur är de i storlekarna?
    Ganska rymliga i storlekarna. Jag har oftast köpt mina i butik framemot mars när de reat ut dem. Men de finns säkert på nätet någonstans. Brukar gå att hitta fräscha begagnade också.

    Reimans enda nackdel är att de lätt blir ruggade på knäna eftersom de inte har några förstärkningar. Om man köper begagnat och är rädda att de ska ruggas igenom kan man förstärka själv genom att fästa självhäftande nylonlaglappar på insidan av yttertyget. Man tar upp en söm i innerfodret och klistrar från insidan = syns ej utifrån.
    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold

    Det enda jag haft emo pop är att de länge körde med tygmuddar i ärmsluten vilket inte är så lyckat. Muddar suger vatten och kyler handleden - då blir hela kroppen kall. Om det ska vara muddar ska de vara i ull eller liknande som inte kyler när det är vått.
     
    Sedan har jag hört att senaste årens pop ska vara korta i benen. Det skulle iofs inte vara något problem för mina ungar, men det beror ju på vilken modell på unge man har.


    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold

    Har hört ryktas att meandi reade sina ytterkläder i någon lokal lagerutförsäljning för ett tag sedan. I så fall ligger det äskert nya ute på tex Tradera.

    Jag köpte min på Tradera ny för 800 i höstas av någon som ångrat sig.


    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold
    leson76 skrev 2009-01-10 15:42:28 följande:
    Ari Gold skrev 2009-01-10 08:01:27 följande: Ari Gold, nu är det första året vi kör med Didrikson så jag har inte jättestor erfarenhet av overallen men hitills tycker jag den är helt suverän. Har även en Po.p overall men sonen har lättare för att få på sig denna och den är smidigare. Varför ger du den endast en 3:a? Funderar på att köpa en även tll nästa år.
    Den får en 3:a av mig pga för många sömmar i nederdelen.

    Själva materialet är jättebra - håller vätan ute och tål dessutom torkskåp!

    MEN den har innerbenssömmar och dessutom flera andra sömmar i nederdelen och detta är overallens svaga punkt. Sömmarna är tejpade innifrån vilket gör dem stela och då blir det anspänning mellan tyget och sömmen.

    Vanliga fel på didriksons overallen är att sömmarna spricker upp eller att overallen slits upp i tyget längst med sömmarna. Just Didriksons är en overall som jag köper och säljer ganska många per år, och många overaller jag hittar på loppis/bytardagar ser vid första ögonkastet ut som nya - men när man tittar närmare är det uppslitna småhål längst bensömmarna trots att overallen kanske är i nyskick i övrigt. Jag tycker att det är udner all kritik att de inte åtgärdar detta fel i konstruktionen eftersom det pågått i många år.

    Min 5-åring har en camofärgad didriksons som extraoverall i år och den är jättebra. MEN jag köpte dne billigt (50 kr) därför att hela grensömmen gått upp. Jag fick sy om grensömmen och pensla om sömmarna med liquisole. Den var toppfin i övrigt så det var värt det men mycket mer jobb med en sådan lagning än att fixa gnugghål på knäna.
    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold
    Flerbarnstokan skrev 2009-01-10 15:55:47 följande:
    Finns ju en massa olika Reima overaller. Är alla lika bra? Vad är skillnaden? Kostar nu 990:- är det ordinarie pris elller är det reapris?
    Reima TEC ska det vara, inte Kiddo/buller o bång.

    De är tunna och inte för varma söderut men det finns även en helt ofodrad variant som man kan kombinera med fleeceställ.
    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold
    Moonis skrev 2009-01-10 17:43:07 följande:
    Är för snål för att betala fullpris Därför får man passa på när det är rea men har ändå lite ångest att jag köpt på mig en del. Men måste säga att man sparat in några tusenlappar faktiskt
    Me too! Nyheterna intresserar mig inte...jag lägger några plagg på "intresselistan" inne i skallen men köper dem gör jag inte förrän de kommer på rea (eller beg).

    Har inte så mycket ångest över rean eftersom jag handlat mest "säkra kot" som jag vet att man kan få igen pengarna för efteråt. Och jag har inte handlat sååå jättemycket, väntar på att det ka bli 70% eller halva-rea-priset.

    Hur mycket har du köpt på rean?
    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
  • Ari Gold
    Viblir3 skrev 2009-01-11 11:49:19 följande:
    Åh är också sugen på en Didrikssonjacka- hur är de i storlek? Sonen är 97 cm nu och jag tänker den till nästa säsong alltså.
    Jag tycker de är aningens nätta i storlek. Inte stora i alla fall.

    Jag har skaljackan till min 5-åring. Han har 120 i den och är nog runt 106 cm lång eller något.

    Didroksons skaljackor är superbra - lika bra som pop-s men mycket billigare.
    Vem som helst klarar en kris , det är vardagen som tar död på en
Svar på tråden Shopoholics, adventkalendrar på nätet 3.e året!