Inlägg från: Min Engla |Visa alla inlägg
  • Min Engla

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hej alla!!! Det var längesedan jag var här inne, början av november. Har varit och är fortfarande jätte sjuk, ett skov som jag haft nu i ca tre vckor, det vill inte ge sig. Min gastrolog har slutat och min kirurg har slutat så nu har jag lixom fallit mellan stolarna igen. Jag hade ju ett löfte av min kirurg att jag skulle få min op i januari, men det verkar inte som det nu. Ska till en ny kirurg nästa vecka och då får vi börja om på nytt. Inte bra för jag kan värken äta eller dricka längre, det gör såååååå ont. Har rasat från 68kg till 53kg nu på ganska kort tid. Vilket jag antar inte gynnar mig inför en op. Dricker Citodon varje dag 3 per dag för att klara av smärtorna. Men det märkliga är att jag inte kan gå på toa?? Någon som gjort en tunntarms resektion? Hur ont har man efter op? Det måste vara fruktansärt att äta efter :( Är rädd för att jag är så undernärd att läkningen och mobiliseringen drar ut på tiden. Usch vad jag klagar......det finns dem som har det värre.
    Nu ska jag börja vara här inne hos er igen, skönt att vädra sig med er som vet hur man har det. KRAAAAAM!

  • Min Engla

    Nide - Vad bra! Vad är det för op du ska göra? Jag ska få min op den 2 feb och ska på sista kirurg besöket också på tisdag, då ska vi ta prover på hur pass undernärd och vilket skick jag är i. Jag är super nervös inför op, men har inget annat val, ska bli skönt när det är över.

    Läst att det är många här som fryser, jag har gjort det sen jag blev sjuk och det blir bara värre, är stel som en pinne. Iskall om fötter och händer med. Varför fryser man så? Har det med sjukdomen att göra?

    Trevlig kväll!!!

  • Min Engla

    Tack till alla som svarat! Det är väldigt irriterande att frysa jämt faktiskt, tror att ni andra håller med mig, man blir lixom på dåligt humör för man måste vara inpackad med massa kläder, filtar, några par strumpor, ulltofflor och vetevärmare för att inte hacka tänder!!

    Nide - Jag ska ta bort ca 20 cm av tunntarmen och en bit på tjocktarmen. Ska du läggas in dagen innan för laxering? Jag skulle det, kul att dricka det skitet och laxera på sjukan, tycker det är ortoligt påfrestande att göra det hemma!

  • Min Engla

    Deoran - Jag har ätit Flagyl 3 ggr/ 500mg per dag tillsammans med Ciprofluxacin 2 ggr /500mg per dag i 6 månader nu, men jag blir inte bättre utan måste nu istället operera bort en bit av skadad tarm. Önskar så klart att man skulle blivit frisk när man gått på så pass stark antibiotika så länge, nu undrar jag ju istället vad jag har utsatt min kropp för i 6 månader????????????

  • Min Engla

    Var igår på sista mötet med Kir innan min op den 3 Feb, igår fick jag veta att dem tänker en lägga en tillfällig stomi, jag är helt förkrossad, detta har varit min största fasa sedan jag blev sjuk i somras. Vet att det finns starka tjejer här inne som har en stomi, hur var första tiden? Hur är det nu? Hur tar ens partner det? Jag behöver all styrka som finns.
    Hade ju inte räknat med detta, trodde att jag skulle vara friskt och fullt arbetande till våren, vi skulle resa och göra ivf till sommaren! Nu är det bara borta, istället ska jag vänja mig vid påsen på magen i ett halvår ca för att sen sjukskrivas och opereras en gång till, känns som detta inte har något slut. Sorry att jag är så negativ, men det känns bara så svart just nu.

  • Min Engla

    Tack Nalla en stor kram till dig!!!!!!

    Jag förstår inte hur dem kommer att göra? Dem ska ta 3-4dm av tunntarmen och ca 2dm tjocktarm, sen ska det kopplas hop. Men vad är det dem lägger ur tunntarm eller tjocktarm? Jag ska få denna stomi op pga att jag har abcesser som dem ska ta bort nu, men så är dem oroliga över att bakterier sprids i magen när dem kopplar ihop. Därför vill dem lägga stomi. Men vad görs åt ändarna inne i magen? Sys både tarmarna och ändtarm ihop?
    Detta är så rörigt.....

  • Min Engla

    Nalla - Har ringt och frågat och det är tunntarmen som dem ska lägga ut, tjocktarmen vilar bara. Sen ska jag bli ihopa kopplad när jag har blivit inställd på rätt medicin så min Crohn läker ut.

    * Hur lång tid kan det ta, är det någon som vet? Hur fort märker man resultat av sin medicinering? Och hur kollar man det sen, är det bara via coloskopi?

    Nide - Klarar det gör vi säker, vi har ju inget annat val. Kommer att ha med min dator på sjukan så vi får prata via denna tråden när vi ligger inne. Jag ska få en EDA in i ryggen innan jag sövs som ska sitta där i 3 dagar, ska du få det?

    Drömmerdrömmar - Min/mina abcesser (för dem vet inte hur många jag har) sitter utanför tarmen alltså ovanför tunntarmen. Det är jätte svårt att se dem eftersom tunntarmen är så lång och slingrar sig i flera lager, så dem skulle se när dem väl öppnar upp mig. Men en abcess såg dem via ett ultraljud.

  • Min Engla

    Lilla näktergal - Tack och kramar tillbax! Tack för att ni peppare finns där!!!!!

    Nalla - Tack för din peppning, försöker verkligen lyssna till det du har och säga, men det är som Lilla Näktergal säger att när chocken över detta lagt sig kan jag lättare ta in vad som råds.

    Nide - Ja fy vad man tjuter, jag har fan stor bölat sedan jag vaknade i morse, kan inte sluta.Jag kan knappt se, helt sjukt svullna ögon.( Och jag som ska på möte på min dotters nya förskola ikväll, ser ju ut som jag varit i slagsmål :)) Detta har varit min mardröm, men läkarna har hela tiden sagt att jag inte behöver tänka på stomi eftersom jag knappt varit så sjuk i magen. Så detta han kastade över mig igår kom helt plötsligt från ingenstans, var helt oförberedd!

  • Min Engla

    Det som känns så surt är att jag har någa problem med magen som toalett besök, jag "bajjar" bara en gång per dag eller en varannan dag, så jag lever lixom normalt nu, förutom smärtan från magen.

    Brukar man bara ha stomn i 3-6 månader som dem säger??? När dem sen har bestämt att lägga ner stomin ska man då vänta as länge på op??? Någon som vet??

    Hur fort märker man att en bromsmedicin verkar på en?

    Läste här innan att man inte kan äta visa saker med stomi, vad innebär det? Ska man nu inte kunna frossa efter op, det var ju min glädje, trodde man kunne äta allt och lite till!!!!! :(

  • Min Engla

    Hej alla!

    Igår fick jag panik och en ångestattack så jag ringde till kirug avd där jag ska läggas in och sade att stomi inte är ett alternativ för mig, dem kan ju inte garantera att jag blir av med den för att det går inte alltid så som man har tänkt sig. Det är läkarkonferans idag och där skulle dem ta upp mitt fall, så idag ser dem i min journal att jag ringt och oppunerat mig. Alla läkare jag haft har ju sagt att jag inte kommer att få stomi, en läkare som jag hade i Tisdags sa det till mig 2 v innan op. Dem har vetat om sedan i Juli förra året att jag skulle opas, ingen har nämnt detta. Jag har inget förtroende för någon läkare som jag har träffat eftersom alla har gett mig olika svar. Känns inte rätt att lägga mig under kniven när jag inte litar på dem. En sjuksyrra sa till mig igår att skaffa barn innan stor bukop och tillfällig stomi för sen kan det bli trubbel med äggledare osv, vi som skulle göra IVF till våren :(
    Vilken känsla får ni om ni orkat läsa detta låååång och kluddiga inlägg????

    Tack mammasknodd för att du skrev ditt inlägg högre upp i tråden, det värmer!!!

    KRAM!

  • Min Engla

    Hej igen tjejer! En läkare ringde mig efter läkarkonferansen och sa att dem inte hade blvit klokare efter att ha slagit sina kloka huvuden ihop.. Tryggt!!!!!
    Så jag har inget annant alternativ till än op nästa Tisdag, men nu har jag ialla fall gjort min röst hörd, dem har lyssnat till mig och jag har fått ett klart besked.

    Läkarna säger att jag ska börja jobba 4v efter op, hur har ni gjort???? Jag jobbar på förskola med en grupp 12st 1 åringar, tänk om de små barnen kommer åt stomin??? Jag gör ju inget annat än att bär på dem små........
    Hur länge var ni sjukskrivna?

    Kram till alla snälla förstående här inne!!!!!!!!

  • Min Engla

    Nalla - Hur länge har du haft din stomi? Och hur länge har du stått i kö till att få lägga ned den? Kram!!

  • Min Engla

    Hej alla!!!! Ja var ska jag börja??.... Som ni vet lades jag in på sjukhuset den 2 Feb för min op den 3 Feb. Allt gick bra och hela dagen uppe på sjukan var jag sååå nervös. Jag vägdes,mättes, tog blod prover, EKG, träffade narkos, träffade stomisyrran, blev ritad på magen av kirurgen osv... fram till på kvällen kl 17.00 då skulle dem ta tempen och lite syremätningar - jag hade då 39 graders feber och blev hemskickad - Operation inställd!!!!!! Jag som trodde att jag mådde dåligt för att jag var nervös - icke sa nicke - nu ligger jag i influensan! Ni som hade peppat mig så mycket, jag var så mentalt förberedd på denna op!!! Har fan väntat i 6 månader på detta och så blir jag förkyld, har ju inte varit förkyld under dessa 6 månaderna. Alltså vad säger man? Var detta meningen????

    STOR KRAM TILL ER!!!

  • Min Engla

    Tack girls!!! Oj vad rörigt det har varit här i tråden och så mycket inlägg!!!

    Grådis - Såg att du undrat över mig - TACK för din omtanke och dina kloka ord :)

    Nytt prelliminärt datum är den 23 Feb så nu har jag tre veckor på mig att bearbeta tankarna kring ev stomi och jag hinner hinka i mig näringsdrycker, för min värden var ursla, jätte undernärd!

    Nide - Hur går det???? Jag e så nyfiken!!!!!!

  • Min Engla

    Klart att det är kul, det är ju de här tråden finns till för :)

  • Min Engla

    Lällas - Min nya tid är den 23 Feb. Kram

    Maddisen80 - Vänd dig inte till Helsingborgs akut, det är piss dåligt, man blir alltid hemskickad, man ska vara halvt döende för att få hjälp där, sjukt långa väntetider innan man får träffa en dr. Tyvärr går jag där själv. Hade helst velat vända mig till Ängelholm, det verkar så bra där.

    Lilla näktergal - Det stod högre upp i tråden att du bor i HBG??? Där bor ju jag med :)

    Jennyf - Jost - crex - lällas - lilla n - grådis (hoppas inte jag glömt någon nu) Tack för era stöttningar! Kram till er!

  • Min Engla

    Nalla - Tack tjejen!! Men ska det inte bli skönt att bli av med påsen? Att allt bara fungerar normalt igen. Om det inte (mot förmodan) inte skulle fungera för dig kan man ju alltid lägga upp en igen, den säkerheten har du ju alltid att luta dig tillbaka på.

  • Min Engla

    Maddisen - Jo jag har väl sett bättre dagar i mitt liv så att säga. Att du inte vänder dig till Ängelholms akut, dem har öppet till kl 20.00 sen är det skit akuten i HBG som tar över. Man får söka vård var man vill innom skåne. När du bor i skåne, tillhör du region skåne. Men inte kan du ha tarmvred, jag hade det för 3 månader sen, jag har nog aldrig varit så sjuk. Vad är dina symtom nu?

  • Min Engla

    maddisen - jag tror att ängelholm är super bra, har bara hört positivt om dem.

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!