Inlägg från: Deoran |Visa alla inlägg
  • Deoran

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hej! Ni som har mag/tarminflammationer i någorlunda tidigt stadium. Har ni testat att köra en GRYM kur med antibiotika typ Klacid med FLAGYL ?

    Jag vet att just Flagyl har ovanligt bra resultat vid infektioner i mag/tarmkanalen och jag anser att många som har era problem i grunden har bakteriella infektioner som har skapat dem.

    Det betyder att någon eller några av er kan vara behandlingsbara med nämnda antibiotikakombination. Är det någon som har testat detta i denna tråd eller som har blivit tilldelad denna behandling av läkare ?? I så fall, vilka doser fick ni och i hur lång tid ?

    Jag ska tillägga att jag är starkt troende på antibiotikas förmåga att bota olika sjukdomar. Anser att antibiotika inte används mer pga läkemedelsindustrins inblandning i framställning av medicin. Tycker att just forskning och produktion av läkemedel är ett område som bör socialiseras och friställas från kommersiella intressen. Vi skulle ha en väsentligt mindre restriktiv tilldelning och användning av antibiotika om vi hade socialiserat detta område. Er hälsa ska inte vara avhängig börsnoterade bolagsvinster ...

  • Deoran

    Det finns tydligen ett stort antal fall där läkarna har diagnosticerat "Crohns" men där man i stället har hittat Lyme, dvs en borreliainfektion i sent stadium som sen har kunnat behandlas med antibiotika.

    Slå in orden Lyme och Crohns på Google så får ni 676 000 länkar !

    Här är ett exempel på en patient som misstänktes ha Crohns - som hade de symtomen - men som visade sig ha Lyme, fick behandling därför och tillfrisknade helt. Den doktor som utförde den behandlingen säger också att ungefär 2 av tre med Crohns som fick del av sådan antibiotikabehandling blev bättre av behandlingen. Vidare noterar han att i grunden för dessa sjukdomar finns alltid en bakteriell infektion ... (allt dock bara på engelska, sorry)

    www.canlyme.com/crohn's.html

  • Deoran

    Fattar inte vad detta beror på. OBS ni måste SKRIVA in länken i adressfönstret på er browser. Då funkar länken ! (NI kan alltså inte bara klicka på länken jag har klistrat in. Den funkar inte)

  • Deoran

    grådis skrev 2009-01-19 09:20:27 följande:


    Deoran skrev 2009-01-19 00:50:40 följande:
    Flagyl är en vanlig behandlingsmetod vid crohns. googla på det och få 380 000 träffar. Har ätit det flera ggr. Kan inte påstå att jag blivit mirakelbotad för det. Ett j'kla rävgift som gav mardrömmar och hallucinationer. Men forskning visar att det är en effektiv behandlingsmetod vid aktiva skov i crohns. Ang antibiotika så är det väl rätt kontroversiellt i tider som dessa med ökande resistenta bakterier och annat. Men alla tror vi på olika saker Jag kör hellre med Probiotika
    Tack för svaret! Jag tycker FLagyl är riktigt bra, men det ÄR ett rävgift. Klarar max en vecka på det sen mår jag pyton
    Hur gör man för att klara typ TVÅ veckor på det ? Och vilken maxdos funkar ? Senast jag använde det tog jag Klacid+flagyl följt av Klacid +amoxicillin och det blev bra, men jag skulle vilja kunna ta längre och kraftigare kur av Flagyl eftersom det verkar göra susen för mina magproblem. (Jag har kroniska magproblem från och till och måste alltid vara försiktig med kosten, men har inte Crohns e.d, )

    Bryr mig inte så mycket om resistensdebatten eftersom den beror på att läkemedelsbolagen av kommersiella skäl inte vill utveckla nya antibiotika. Om de kunde motiveras därtill skulle vi inte ha detta resistensproblem. Tycker detta är en sak för staten och Läkemedelsverket att tillse i st f att förvägra oss effektiva medel !! Varför ska jag behöva ta ansvar för läkemedelsbolagens lönsamhet ???
  • Deoran

    Min Engla skrev 2009-01-19 14:53:36 följande:


    Deoran - Jag har ätit Flagyl 3 ggr/ 500mg per dag tillsammans med Ciprofluxacin 2 ggr /500mg per dag i 6 månader nu, men jag blir inte bättre utan måste nu istället operera bort en bit av skadad tarm. Önskar så klart att man skulle blivit frisk när man gått på så pass stark antibiotika så länge, nu undrar jag ju istället vad jag har utsatt min kropp för i 6 månader????????????
    JAg är IMPONERAD av att du fixa att äta 1,5 gram per dag i 6 månader !!! Wow ! Hur kunde du det ??? Själv börjar jag må dåligt redan efter en vecka. FIck du nåt annat medel som möjliggjorde för dig att äta så mycket så länge ?

    Så LEDSAMT att du intte blev bättre !!

    Har tyvärr inget svar på din sista fråga ....
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!