Inlägg från: lnl002 |Visa alla inlägg
  • lnl002

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hej. Nu var det länge sedan jag var här. Så pass att jag fick göra en helt ny pres. mm. Tidigare var jag "havsbris", nu lnl002. Fick min diagnos Ulcerös colit 2004 efter en tuff graviditet. Min son var då 3 månader, mina döttrar 5 och 6,5 år när jag blev inlagd. Har varit riktigt dålig hela hösten men är nu frisk igen. Efter medicin ändring och en tillfällig cortisonbehandling så verkar det som jag håller mig frisk. Kul att vara här igen.

  • lnl002

    Mammasknodd: Tack, känns bra. Det är kanske synd att jag inte var här när jag mådde dåligt ni verkar stötta varandra så bra. Ni bryr er verkligen om varandra, tänker på "Miss disa" som ni saknat.

  • lnl002

    En liten fråga till er alla::::::::::::::::

    Är det någon av er som har migränliknande huvudvärk och om så är

    fallet vilken sorts smärtlindring använder ni när det blir som

    värst! Eftersom vi bör unvika ex. Ipren, Essex osv.

    Är det någon som har ett bra tips, jag blir sängliggande och

    kräks när det blir som värst.

  • lnl002

    Klimpen: Ja,det fungerar bergis, men som jag förstår min läkare så avråder de att jag äter Ipren, för att det kan provocera fram ett skov.

  • lnl002

    Tack för svaren på min fråga om smärtlindring vid svår huvudvärk. Jag har sett att det kommit en ny mot migrän som heter Zumo, den ska tydligen inte innehålla det som Esse gör men vet heller inte om jag får ta den.

    Vi fick en fråga om Coloscopi, sövning vi undersökningen. Jag gjorde en i november, fick inj. Ketogan och inj. Stesolid. Trots det så var det jobbigt men man svävar lite på molnen så då gick det bättre än vad det gjorde förra gången.

  • lnl002

    Hon och Han: Ja du kortisonkilona klarade jag faktiskt inte av själv. Jag tog hjälp av viktväktarna, det var det bästa jag gjort. IOM att jag varit sjuk i höst så klev jag delvis ur viktväktarna men har nu två veckor på rad varit dit men det är stängt pga sjukdom. Förra våren gick jag ner 12 kilo med hjälp av vv, började 7/1 och vägde mig sista gången i början av maj.

    Jag har inte MC utan UC, men förstår ändå din trötthet. Det tror jag vi gör alla här inne. Det är en FÖRLAMANDE TRÖTTHET.

    Du pratade om en vän som gjort en speciell undersökning, hon bodde i stockholm. Jag har också hört att det görs eller gjordes någon form av projekt studie på UC MC. Någotnting med hjälp av dialys bla. och att det skulle ha bra effekt. Vet inte säkert hur det var med resten av behandlingen. Men jag tror att det är en del på gång vad gäller dessa behandlingar.

    En sak jag funderat kring: Tror ni att man med hjälp av benmärgstransplantation skulle kunna bli frisk?
    Jag är nog fel ute men läste för en tid sen om en hiv pat. som varit tvungen och genomgå en sådan transplantation. Det är ju ändå vårat imunförsvar som har ballat ur. Eller vad tror ni andra, är jag fel ute??

  • lnl002

    Opps skerv om hivpatienten glämde tillägga att han efter transplantationen blev frisk.

  • lnl002

    Lilla näktergal: Ja det håller jag med om, men det kan vara en enormt dyr historia om det skulle fungera. Det som jag skrev läste jag ganska nyligen och det var leukemi tror jag som var anledningen till att man bytte ut benmärgen. Ogen vid undersökning efter en tid upptäckte man att hiv-viruset var borta. Men tänk vad underbart om det skulle fungera, vi skulle få tillbaka våra liv igen. Slippa vara "toa-handikappade".

  • lnl002

    Jenny F: Jag jobbar som sjuksköterska. Tycker det låter konstigt att man "alltid" får blodförgiftning. Har du en vanlig nål i armen eller har du en "poth á carth" en dosa inop ovanför bröstet? Om du har en vanlig nål i armen eller handen får den aldrig sitta mer än tre dygn, oavsett om den fungerar bra eller inte. Om du blir rodnad eller får ont eller feber ska den ut omedelbart. En nål är alltid förenligt med risk som infartsport för bakterier men om man som sjukvårdspersonal följer hygien rutiner och spritar händerna så ska risken vara liten. Själv har jag UC, haft nål ett antal gånger så jag vet hur besvärligt det kan vara utan att det behöver bli infekterat.

    Må så gott.

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!