Inlägg från: Nindë Amandil |Visa alla inlägg
  • Nindë Amandil

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Förlåt för min negativitet här i tråden förut, men jag är verkligen helt slutkörd i både skallen å kroppen å orkar inte mycket mer.

  • Nindë Amandil
    dalkulla26 skrev 2008-12-22 19:26:00 följande:
    Nindë Amandil: kram på dig. jag lovar att jag förstår hur du känner. Det är så himla jobbigt när man inte får den hjälp man behöver. Kan du åka in akut och de ser att de behöver omprioritera nu när du är så dålig. Du kanske behöver akut op?? Så sök akuten readn ikväll så att de får hjälpa dig.

    Starkast skrev 2008-12-22 23:17:09 följande:

    Nindë Amandil: Det är så här det funger i vårt land. Tyvärr. Inget sker av sig självt, utan vi sjuka måste kämpa, ordna och fixa ALLT på egen hand. Är själv grymt besviken nu oxå när de inte håller vad de lovar.
    Ska försöka ringa nu, å händer inget så väntar jag till efter jul å sen åker jag in akut, jag orkar verkligen inte. Flera veckor till såhär å det finns inget kvar av mig. Redan rasat 10 kg nu senaste 2 veckorna med... ingen reaktion what so ever får jag utan jag får snällt vänta på min tur som det heter.
  • Nindë Amandil

    God jul på er allihopa! Hade skrivit tidigare men har bara varit sängliggande då jag inte varit på toaletten. Har så ont så jag kan inte sitta, 25 ggr är väl minst jag går nu. Har dock pratat med sköterska i tisdags å min operation kommer ske innan februari, då jag är "först i kön", har dessutom återbesök då å då ska jag vara opererad enligt min doktor.
    Känns ändå som en evighet men jag försöker göra det bästa jag kan.
    Har verkligen inte varit mitt år i år, hade man kunnat radera något ur minnet så hade det varit detta.

    Nyår blir jag hemma ensam, resten av familjen ska ju inte behöva lida, verkar dock som mamma stannar kvar hemma ändå för hon vågar inte lämna mig ensam, i och med att jag rätt som det är ibland svimmar.
    Ibland undrar jag vad för ont jag gjort som fått denna skit. Känns ju så orättvist, gäller givetvis inte bara mig utan alla er andra också, vi borde få leva å må bra allihopa.

    Krya på er andra, dyker nog inte upp hit in på ett tag, känns som jag bör vila den tiden jag väl är vaken å inte sitta här.

    Gott nytt år! säger jag redan nu! Kramkraaam

  • Nindë Amandil

    Vet inte vad jag ska göra nu.
    Ringde min mottagning å pratade med mina sköterskor å min doktor å de säger att de inte kan göra något mer för mig.
    Doktorn tyckte det var konstigt att kirurgen inte ens hört av sig, vilket de tror beror på att han inte är i tjänst.
    De sa att jag själv får söka hjälp på akuten då, men jag är rädd för att inte räknas som akut å få sitta där länge innan hjälp.
    Vad gör jag nu? Behöver operation å får ingen mer hjälp utan måste fixa detta själv nu.

  • Nindë Amandil

    Jag frågade om jag skulle kunna ringa kirurg avdelningen men då sa dem att det är akuten bara som jag vänder mig till å de tar väl tag i det på plats då. Vet inte vilket av telefonnumren man ska ringa isåfall. Här är sidan med nummer å så sahlgrenska.se/sv/Sahlgrenska-universitetssjukhuset/Vard/Mottagningar/Kirurgi/Kirugi-Ostra/
    Vet inte vilken av dem man ska vända sig till. Jag skulle ju behövt op för längesen... nu är det verkligen kris å då får jag ingen hjälp. Känns som jag väntat en hel månad för att remissen ska hanteras i onödan då när det kunde hänvisat mig till akuten direkt.

  • Nindë Amandil

    Ska beställa taxi strax, klarar inte av spårvagn på 40 min, tar en kvart med bil, så jag ska åka direkt, packa lite nödvändigheter bara ifall att. Fick dock höra att där jag ska ligga i så fall är det fullt så inlagd blir jag nog inte idag ändå. Jag skulle gått på min magkänsla å inte väntat.

  • Nindë Amandil

    Hemkommen redan.
    Kontaktade kirurgmottagningen först innan jag åkte, de sa att de inte kunde skynda på något å hänvisade mig till akuten.
    På akuten sa de att det är inte så akut att de kan hjälpa mig trots att jag bad dem titta i mina journaler. Hjälper inte då kirurgen inte är här å i tjänst, svårt å få operationen genomförd innan dess.
    Så jag vet inte vad jag ska göra. Får egentligen inte äta kortison men jag har massor hemma å funderar på att göra det ändå. Det kan åtminstone få mig att må bra fram till operationen.

  • Nindë Amandil
    Starkast skrev 2008-12-29 16:03:57 följande:
    Nindë Amandil: Tyvärr är det ofta så det fungerar. Tyvärr. Men när är din kirurg tillbaka då? Är han bara julledig eller en längre ledighet? För februari låter ju jättelångt borta.
    Det vet varken jag eller dem. De är förvånade över att han inte för det första hört av sig ännu, då han skulle hört av sig i slutet av november, då remissen skrevs, de kom överens om det på telefon medan jag satt där. Å igår tyckte de fortfarande att det var konstigt att han inte hört av sig å de vet inte var han här. Känns lite som man skyddar varann i yrket eller har jag fel? Han är ur tjänst som det så fint lät men jag vettesjutton. Om man bara hade vetat varför.
    Julledig kan jag förstå, men innan dess har han ju funnits där då min doktor hela tiden sagt att han ska ringa. Jag blir bara galen här hemma känner jag.
  • Nindë Amandil
    Starkast skrev 2008-12-29 19:43:57 följande:
    Det låter konstigt att inget vet hur länge kirurgen är ledig. Låter nästan som att han är sjuk själv eller att något allvarligare inträffat, för man ansöker ju om ledighet, får den beviljad och är borta från jobbet en viss tid. Kan du inte be om en annan kirurg? Det fungerar ju inte att bara vänta o vänta utan att veta hur länge kirurgen är borta från jobbet när man är så dålig som du är nu.
    Verkar inte fungera så att jag kan be om en annan, isåfall får jag vända mig till ett annat sjukhus å då börjar ju vårdgarantin om på nytt med 90 dagar.
  • Nindë Amandil
    Starkast skrev 2008-12-29 19:53:26 följande:
    Jo det gör de. Vilket innebär november,december,januari. Så ring till kirurgen och säg att du vill utlösa vårdgarantin! Antingen får de eld i baken att skynda på, i annat fall måste de skriva en annan remiss.
    Men jag har fått den uppfattningen om att vårdgarantin för hantering av remissen är 90 dagar, sedan är det väl 90 dagar på nytt de har på sig att fixa en tid för mig med operation... Eller är det 90 allt som allt? Skriver de en annan remiss så börjar väl vårdgarantin om å det har jag för mig inte är tillåtet om man inte kommit överens om detta med läkaren. Eller har jag fel? =/
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!