Inlägg från: Mammasknodd |Visa alla inlägg
  • Mammasknodd

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    fairyfloss: Hihi, känner igen mig där!! Jo nu är det mycket bättre! Är fortfarande dunderförkyld dock!

    Tindra Amanda: Välkommen hit!

    Lilla näktergal: Skönt att han verkade så förstående! Jag har talat om för många om min sjukdom men vi är ca 100 pers på mitt jobb så det blir lite många
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd

    Hej alla tarmisar! Jag har nu suttit och läst igen mig (oj vad flitigt ni skriver, men kul) Dock kommer jag inte ihåg vad jag skulle skriva så jag skippar det den här gången...

    Sköt om er allihopa!


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER!


    Nu har äntligen min förkylning lagt sig... och magsjukan är ju puts väck...men...

    Ja jag hoppas det bara är nått tillfälligt... men... ja, kort och gott så har jag fått lite smärtor med tillhörande toaspringSkrikandes och full fart på magen...
    Ack så jag känner igen ett annalkande skovGråter
    Men... hoppet är det sista som lämnar en

    Nej nu ska jag inte psyka ner er med mitt dravvel! Jag hoppas så att ALLA får en fortsatt GOD jul och en riktigt GOD fortsättning!! Kram på er!

    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    bcsvensk: Åh vad jag lider med er! Huvva att du ska ha sån feber!! Och J också! Ack ack! Krya på er!!

    Ninde: I februari! Det är ju långt bort! Känns som du skulle vart op:ad redan igår!! Håll ut vännen!! Klokt av din mor att stanna hemma med dig! Känns tryggt att veta att du inte är helt ensam om du går och tuppar av!!

    Hoppas ni andra mår prima och att alla som är sjuka får bli så friska vi kan!!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Jenny F: Hoppas också att jag har fel! Jag ska testa ta bort järntabletterna... de har gått bra att äta dom (varannan dag) men eftersom jag har "konstigt" i magen varannan dag så ska jag testa ta bort dem och se om jag blir bättre... Faaaast jag gissar att det inte kommer att ha nån betydelse... Jag har faktiskt tagit det riktigt lugnt med julmat och godis...
    Hur är det med dig nu efter allt och hur är det med barnet som fått diabetes?

    Pingu: Är så glad för dig! Så roligt att få se stormagan och att du mår bättre än normalt! Det är ju suuuuper!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Pärlan: Välkommen hit! För mig började det januari 2007 med smärtor i magen, som kom och gick. Det tog ett par månader innan det började bli diarréer. Jag har fått diagnosen Crohns...

    fatima65: Välkommen hit! Jo nog tror jag man kan lindra besvären genom att äta skonsammare kost! T ex undvika sånt som ger en gaser (bullar, lök m.m.) När man har skov är det ju lämpligt att äta välkokt mat och näringsrikt! Fibrer ska man kunna äta mellan skoven men under ett skov river det för mycket...Fet mat kan ge smärtor...

    Lällas: Vad härligt att få höra från dig och att allt verkar gå bra!! Attans denna stump som krånglar med dig! JO du får nog använda dina suppar bättre 68an: Vad skoj! Det behövde du!!

    bcsvensk: Hur mår ni nu då? Blivit bättre? Hoppas på det!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    JennyF: Skulle det vara så att jag får skov igen (men det är inte säkert) så ska jag be om dropp ifall jag behöver järnet... Annars tror jag att jag kan vara utan...
    Oj, det låter riktigt krångligt det där med insulindoseringen! Skönt att det går i rätt riktning i alla fall!!!

    bcsvensk: Jo men det är bra med oss! Min mage är lite fartig men inga mer smärtor. Albin har börjat hosta lite (förkylningsastman) Jag funderar på att be dem kolla upp honom ordentligt! Han snarkar ju rätt bra också...
    Skönt att det verkar lugna ner sig hos er! Hur  är det i magen då?

    malvas mam: Åh, vad trist att hon ska måsta få ett skov igen! Ja det är klart man hoppas att det bara var en engångsföreteelse. Tyvärr kan jag inte svara på frågan, men jag skulle tippa att de vill kolla hur det är ställt i tarmarna så det inte är ngt som är akut... Det är inte kul med koloskopi men hon får ju i alla fall sova. Det kommer gå bra i så fall! I övrigt så ökar de väl kortisondosen och kanske byter ut nån medicin för att se om de får bättre resultat.
    Ni får väl se till att ge henne så skonsam kost som möjligt, lite men ofta. Har ni fått ut nån näringsdryck som komplement till maten?
    Skickar så mycket stöd jag kan!!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    malvas mam: Ja hur ni anhöriga mår är nog svårt för oss sjuka att sätta oss in i! Men jag tippar att det måste vara grymt för en förälder att se sitt barn sjukt!!
    Försök få dessa näringsdrycker. Du kan undertiden du väntar på dem se om de har hemma receptfria på apoteket. De är ju inte jättegoda men går ner, och de är rätt dyra. Men det är bra om hon inte förlorar krafter av näringsbristen. Orken försvinner ju, och med den så försvinner lusten. Kanske ni ska ha ett lugnt kalas för henne nu och ett större sen när hon blivit friskare. En annan sak jag undrar över är om ni är med i RMT? Där får ju barn och undomar fara på olika arrangemang och träffa andra i samma sits. Det kanske skulle vara ngt? En del får ju träffa sina idoler m.m. Kanske ni ska ta en sistaminuten resa, mor och dotter, sen när hon blir friskare? För bådas skull!
    Ni får inte bli ledsen om hon inte orkar reagera, glädjas eller andra känslor. Sånt tar energi och när vi är sjuk så sparar vi in på energin för att orka läka.
    Naturligtvis vet du ju allt det här redan men ibland behöver man bara få höra det...

    Ninde: Jag undrar också om det är så att det hänt din kirurg ngt eftersom de uppträder på det här sättet... Jag fattar dock inte att de inte kollar upp dig ordentligt när du åker in på akuten! Fråga inte efter en dietist, kräv en!! Sköterskorna har ingenting med varför du söker en dietist att göra!
    Kram på dig vännen och försök att orka kämpa för dig! Har du ingen som kan hjälpa dig därhemma? Någon som kanske kan ringa för dig?

    JennyF: Men taskigt av dem ju! Hoppas du får komma in så fort som möjligt och få droppet!

    Juletid är ju ingen hit att bli sjuk på! Som om man kan välja... Sjukhusen är alltid överfulla! Vad är det med julen egentligen? Är det bara stressen och folksamlingarna och vädret som orsakar det? Nej, det måste vara nått mer... Folk har ju en tendens att droppa kring dessa dagar också, oavsett ålder och sjukdom.
    Vad är det med julen egentligen?

    Nåja, min mage är lite upp och ner. Oftast upp Ja alltså den sköter sig. Så det kanske inte är ett annalkande skov utan bara lite efterdyningar från magsjukan och all julmat. Och det faktum att jag slutat med kortisonet och remicaden. Tja... jag hoppas ni att mina svullnader ska gå ner. Fast jag äter ju hydrokortison fortfarande... vet inte om svullnaderna blir kvar då? Måste bara gå ner i vikt!!! Min rygg och mina leder is killing me!
    Tränar ju redan och försöker äta rätt... Men det blir bara värre. Måste försöka få tag i nån kiropraktiker som kan peta till mina kotor.

    Är det ngn som känner igen sig förresten?
    Jag har ont i mina hälar. Alltså på knölen bak på hälarna. Det är inte skavsår! Det kommer inte av skona! Jag får ont då jag går mycket. (även inomhus utan skor) Har ont där när jag vaknar på mornarna också. Det är inte hälsenorna för de sitter högre upp och dom streshar jag regelbundet. Nej jag fattar inte vad det är? Om det berodde på min övervikt så borde jag väl ha ont under foten?
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    mumlin: Hm hälsporre har jag ju hört talas om men jag vet inte vad det går ut på? Tack! Jag ska kika om jag hittar nån info om det...

    Ninde: Ajaj, stackare ju! Vad jag lider med dig! Det låter inte bra! Vad stoppar du i dig då? Bara näringsdrycker eller fast föda? Kanske bäst om du bara äter milda soppor och purréad mat! Kram på dig!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Hm nej, hälsporre är det nog inte... Det verkar vara under hälen eller på insidan men det är inte där jag har ont. Det är där man oftast får skavsår av skorna... Men jag har alltså inte skavsår. Jag har haft dessa skor i ett år nu och de ska vara ergonomiskt riktiga för mina fötter och jag har aldrig haft problem tidigare...De är också heldämpande! Kanske det har att göra med ledbesvären att göra? Jag får ju ont och bli stel efter jag promenerat en stund och trots att jag stretschar ordentligt direkt efter promenaden. Nåja, det blir nog bättre så småningom.
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!