Inlägg från: Mammasknodd |Visa alla inlägg
  • Mammasknodd

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Ninde: Ja hoppas att det inte är nått som varar! Du behöver minsann inte det också! Har du mycket smärtor? Nej du måste få tag på nån som förstår och ta itu med saken!

    jost78: Ja det är sååå frustrerande ju!!

    bcsvensk: Detsamma vännen!!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd

    Hej hopp alla tarmisar!

    Här är det bara fint just nu...meeen har lite stela leder.... Är det en biverkning man kan få då man slutat med kortison? Hm, jag får strunta i mina hälar, måste komma mig ut och röra på mig!

    Hur mår ni nu så här efter allt julfirande?


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd

    larki: Oj vännen, vad stongt att jobba när du inte är frisk alls! Hoppas det vänder för dig snart!

    malvas mam och KiDeAITo: Håller med om prednisolonet! Inget kul kortison alls! Men jag tycker betaPred är värre... Hela jag är uppsvullen, ben och armar också... Men det har ju gjort underverk på tarmarna! Jag hoppas att era barn ska få bli bättre och slippa allt vad mediciner och sonder heter!!

     Ja och så lite egognäll från mig då....
    Har fått VINTERKRÄKSJUKAN igen! Senast var ju på måndagen veckan innan jul... alltså tre veckor sen... Samma lika denna gång; Diarréer och kräkningar och nu när de är slut så har jag 39 gradersfeber (tempat efter att ha tagit 3 st alvedon för två timmar sen)
    Förutom att jag håller på att svettas ihjäl så är det prima Ja jag känner mig faktiskt pigg!
    Det är säkert för att jag slutat med kortisonet som jag är sjuk igen... Jag kommer nog fortsätta få vinterkräken tills jag har fått igång ett skov så jag måste börja om med kortisonet... Skulle inte förvåna mig...
    Hydrokortisonet räknar jag som inte med... Hoppas på att få sluta med det också nu snart...
    Nej nu ska jag sova en stund...

    Sköt om er alla tarmisar och anhöriga!


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    larki: Ja helt klart måste du vila ju! Vad beror pirret på? (kommer inte ihåg vad du skrivit tidigare, är som en guldfisk ) Kommer du att få byta pacemaker?

    Ninde: Vilka skitar dom är! Fattar dom inte vad man säger till dom? Det är ju lite svårt att åka på jobbet då du är fastklistrad till toaletten! Och vart ska man hitta orken då kroppen inte kan ta åt sig all näring? Måste man vara dödsjuk idag för att få vara sjukskriven? Stå på dig vännen!!! *kramar om*
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd

    Larki: Vad bra att du får det uppkollat och hoppas verkligen att de på nått sätt kan fixa det utan att op!

    Fairyfloss: Skönt att höra från dig! Men ack att din mage ska fortsätta trillskas! Kanske du borde vänta lite till och försöka få en medicin som fungerar innan du startar, så du orkar igenom det!
    En liten fråga, vad heter Crohns där i australien? Heter det samma eller? En vän till mig hade nu hem en utbytesstudent eller vad det nu var från Tasmanien och hon undrade.

    Maddisen80: Välkommen hit! Har inte vi "träffats" på netdoktor.se? Fast där heter jag TjollerAngelika tror jag .-)

    Lotusflower: Oj, bröstcanser också!! + en besvärlig Crohns! Men det måste väl ändå FK fatta allvaret med tycker jag!! Fast just nu vet man ju inte! Jag hoppas jag slipper ha med dom att göra i framtiden! Hän så länge har jag inte fått ett nej från dom, men jag har ju inte behövt krångla med dem ngt nu sen de skärpte sina principer eller hur man nu ska uttrycka det...

    Vil70: Välkommen!

    Egoinlägg: Jag mår bättre nu efter vinterkräken nr.2
    Men min mage är fortfarande i olag. Jag kan äta mat men inte dricka vatten... Jag börjar helt allvarligt tro att jag är allergisk mot vatten!! haha, H2O intolerant

    Mina hälar blir inte bättre så jag ska ringa VC imorgon. Så här kan jag ju inte fortsätta... Har ont i hålfoten nu också... Kanske är hälsporre ändå? Även om det bara är en vanlig inflamation så måste jag få bort den! Vila hjälper ju tydligen inte och inte streschning... och inte promenader... ej heller alvedon.


    Ska gå in på skvrådgivningen och kolla om det finns nå tipps där...


    Sköt om er!


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Fairyfloss: Att din mage ska krångla så. Men skönt om det inte är aktivt skov... ja du får skärpa kosten! Jag ska också göra det... Åh om jag bara visste vad jag skulle stoppa i mig... Är så less på fisk, korv och älgkött, bullgurris, pasta och potatis... Och inte har jag nån lust eller energi till att prova nya saker hela tiden heller. Längtar till min aptit kommer tillbaka så jag kan tetsta mig fram lite.

    Idag är jag också väldans trött så jag ska gå och slumra en stund nu. Passa på då lillemannen sover.
    Kram på er!!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Lilla näktergal: Åh tack! Jag har skrivit upp det nu och ska testa så fort jag får tag på en lax!! (Nej det finns sällan det i vår affär men under fiskesäsongen så brukar vi få köpa av en lokalbo som är och fiskar ute till havs...

    Grådis: Jag gillar dina långa inlägg! Sluta inte med dem! Tack o tack!!! Nu har jag skrivit ner allt och känner att jag börjar få lite inspiration!
    Jo, jag är rätt trött. Orkar inte med så mycket och går på sparlåga egentligen. Lägger energi där jag måste och resten går på halvlåga... Fast just nu går allt på halvlåga. Jag skulle nog helst vilja sova och vara med barnen.
    Jo jag har en bra gubbe jag med! Han kan lagga mat, tvätta, vika tvätt, dammsuga och plocka undan!!!
    Jag älskar broccoli så det äter jag en hel del av Och mina barn gillar det också.

    Idag gjorde jag kassler och broccolipaj faktist. Blev lite salt fast jag bara hade i en gnutta örtsalt, lökpulver och paprikapullver... Nåja, det blev gott! Meen jag fick inte i mig mer en en liten knytnäve i mängd.
    Lägger till lite näringsdryck nu så jag ska få nån energi. Men jag var riktigt riktigt trött innan också... Oj, vad klockan är mycket!! Måste sova nu!

    Sov så gott!!! Och kram på er!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Jenny F: Men så skönt för dig! Åh jag hoppas så att du ska få bli bra nu!

    lnl002: Välkommen tillbaka! Skönt att du får vara friskare igen ju!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    lnl002: Jo det här är den bästa tråden av dem alla !! Jag vet inte vad jag skulle gjort utan denna tråd! Kreverat minst!

    MissDisa: Så skönt att höra av dig! Ja vi blir ju oroliga för dig! Ja jag hoppas att 2009 för med sig lite ljusare vindar till dig! (jo jag brukar blanda ordspråk ) Lycka till!

    Rebecka: Oj vart tog ärret vägen?! Syns ju knappt alls! Skönt att du mår betydligt bättre!

    Grådis: Aja baja! Men man måste ju få unna sig ibland ju! Jag hoppas det går över fort för dig dock!

    Ego: Ja jag har lite smärtor men är oftare hård än lös nu. Ska avvakta lite och hålla tummarna att det går över. Om mindre än två veckor börjar jag om att jobba på allvar. Känns jättetungt! Jag vill inte! Men det är bättre att få det överstökat! Tillslut kommer ju vanan in och då är det lugnt!

    Sköt om er!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Ninde: Åh så skönt att någon äntligen tar dig på allvar! Men skit att dom ska hålla på att tjollra med dina papper! Jag hoppas verkligen att du får din operation!!

    Jenny F: Hur känns det nu då? Oj, jag visste inte att man kunde få sånna biverkningar av näringsdroppet! Men det måste ju vara om man får det än längre tid som några månader...

    Nicka74: När jag fick Azationprinet så gick det jättebra! Drabbades inte av biverkningar direkt, men min lever är lite kännslig och verkade inte gilla den medicinen. Så jag fick sluta med den och börja med Remicade istället.

    Wero73: Välkommen! Nej, det är inte kul att vara gravid och ha ett skov! Skönt att du kommit så pass i graviditeten då har du ju inte så länge kvar att hålla ut! Lycka till!

    Grådis: Det är nog bra att du gör en kolo och kollar läget! Och att du tar den medicin du får!  Det är nog klokt att du försöker må så bra du kan så att ni har en liten bebbe snart! Lycka till du med!

    Mumlin: Ja jag hoppas du blir bättre så du slipper op! Förstår att du är orolig!

    lnl002: När jag får känning av migrän så brukar jag ta en magnecyl och en klunk kaffe (oftast kallt för jag dricker inte kaffe egentligen men gubben gör det och det brukar vara kvar en skvätt i bryggaren)
    Magnecyl är ju inte bra att knapra ofta men min läkare ansåg att det var bättre jag tog den än Ease som är en receptfri medicin mot migrän. Och just i samband med kaffe så funkar det utmärkt för mig, oftast i allafall.
    Funkar också bra mot ledbesvären!

    bcsvensk: *Kramar om*, att du ska drabbas så mycket! Ja jag tycker också att det är konstigt att du får så mycket kortison och ingen annan mer lämplig medicin! Det måste ju vara för att han inte är hundra säker vår Rolfan. Få se vad som händer när du ska till Umeå! Det borde ju inte skada om du får Remicade eller Azatioprin eller Humira eller nått annat mer effektiv medicin! Fast de kanske skär sig med dina andra mediciner, eller så kanske inte din lever tål dem? Ja, nått måste det ju vara! För jag får ju testa lite av varje jag Ego: Ja jag har nog mest troligen ett litet skov på G. Smärta och racertömning efter måltid... Mer tydligt än så kan det ju inte vara och det faktum att det ökar sakta men säkert (alltså smärtorna och toaspringet). Nåja, det låter värre än vad det är men jag mejlade medecinmott. i alla fall igår, tänkte att det är bättre jag tar det nu innan jag blir riktigt sjuk. En halvtimme senare ringde min läkare. Jag vart helt paff att han var så snabb
    Jag ska i allfall in nån gång nästa v. eller veckan efter det och få testa Humira.

    Ni som har testat Humira, hur funkar den tycker ni? Är det svårt att ta spruta på sig själv?

    Jag slipper i alla fall kortisonet!
    Käkar dock Hydrokortison fortfarande och ska ta colifoamet så länge, det innehåller ju också kortison men är mer lokalverkande och ökar inte min vikt, förhoppningsvis! Jag väger redan på tok för mycket!
    Ja det var mitt gnäll för idag.
    Jo nästa vecka ska jag till sjukgymnasten och kolla ryggen och hälarna.

    Krya nu på er allihopa och sköt om er!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!