Inlägg från: Starkast |Visa alla inlägg
  • Starkast

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Ninde:
    Min erfarenhet av trygg hansa och barnförsäkring är att de inte är krångliga iallafall. Nu när min son fick diabetes betalade de omg. ut den ersättning man får av sjukhusvård utan minsta lilla bevisning. När jag frågade om de inte ens ville ha ett läkarintyg var svaret nej, då handläggaren trodde mig på mitt ord. De stora summorna han ska få behövs givetvis intyg etc. för. Men när jag anmält andra "småsaker" har de varit väldigt lättvindiga att ha att göra med också.

    Hur gammal är du? Vet inte riktigt hur det fungerar med åldersgräns och så, men kolla om din mamma kan ansöka om vårdbirdag från FK eftersom du bor hemma? Det är ju för merkostnader etc. ex. sjukhusbesök, resor, mediciner etc.
    Blir det bevilgat, du är max 19år kan du få samma belopp ytterligare från trygghansa om du har "rätt" barnförsäkring.

    Men förstår inte riktigt... Om FK har beviljat din sjukskrivning, får man inte ett minimibelopp då om man inte jobbat? Jag vet en tjej som var med om en olycka o blev skadad under sin skoltid = inte hade hunnit ut i arbetslivet. Hon bor ju i egen lägenhet och får ju pengar från FK.
    Men FK har så konstiga regler som ändras hela tiden, så man vet ju nästan aldrig vad som gäller just nu.
    Är du för stor för det så kanske handikappsersättning?

  • Starkast

    Fru U:
    Vilken tur att du slipper bli förstoppad. Då hade det ju varit jättebesvärligt!

    Jag har fått en ny smärtmedicin jag är helnöjd med. Hade ju Norspanplåstrena som fungerade jättebra, men fick ju jätteutslag så jag var tvungen att sluta med dem. Den här medicinen, Temgesic, innehåller samma ämne och tycker det är den första medicin som faktiskt hjälper bra på just tarmsmärtor. Ett stort plus är också att tabletten ska smälta under tungan, så är man dålig slipper man bekymret med att svälja tabletter.
    Det är den ända starkare medicin jag har varit med om som inte har förstoppning som biverkning. Det är tydligen en medicin som brukar användas som smärtstillande vid operationer, så då är det ju jättebra då det är det sista tillfället man vill ha förstoppningsproblem.

  • Starkast

    Menar du att sjukpenningen blir typ noll kronor då Vad har de tänkt människor ska leva på då? Även unga blir ju sjuka/skadade.

  • Starkast

    KiDeAlTo:

    Jag lider verkligen med din son! Jag fick prova sond för jul. Det gjorde vidrigt ont då det är så känsligt i nästan. Bara man vred på huvudet så "rev" det ju trots att det var tejpat oedentligt. Den rörde sig ju nerifrån lixom.... Är fortfarande lite svullen och öm i näsan trots att den bara satt i två dygn.

    När jag provade, skulle jag få en sån där "knapp" i magen om det fungerade. Kan inte din son få en sån? två månader är ju lång tid. Vet visserligen inte riktigt vad det innebär för kroppen att sätta in en sån.

  • Starkast

    KiDeAlTo:
    Om sonden hade hjälpt hade en sån knapp varit aktuell. Men jag vart jättedålig av sonden pga att magsäcken tömde sig för långsamt. Då hjälper ju ingen knapp heller.

    Jag tycker 2mån är länge *ryser*
    Tycker det var bra du sa ifrån så inte även denna jul/nyår "försvann" för honom. Det är en otroligt jobbigt att sitta brevid och titta på denna stora mathelg.

    Zafon:
    Men det finns även en risk att tarmsjukdomar uppkommer/förvärras vid KS.... Hur stora de riskerna är vet jag inte.

  • Starkast

    Hej!

    Mammasknodd:
    Fy vad jobbigt!!!

    Larki:
    Tycker så synd om dig! Något som kunde blivit så bra bara KRÅNGLAR! Hur går det med jobb då? Du kunde ju inte jobba där du ville... Är du kvar på jobbet som är för tungt? Bra gjort att stänga av telefonen! Det är jättesvårt att säga nej.

    Nindë Amandil:
    Du väntar ju på operation ju. Läs igenom reglerna, för minns jag inte fel säger de att man har rätt till sjukpenning medans man väntar på åtgärd inom vården, ex. operation. ÖVERKLAGA!!

  • Starkast

    Jag tror läkaren menade att sjukdomen ofta går i skov = man inte behöver känna av sjukdomen hela tiden.
    Har läst att för vissa kan det gå flera år mellan skoven, men det kan andra här svara bättre än mig på

  • Starkast

    Ninde:
    Ta och ring till op. och hör efter hur du ligger till i kön.

    Tror du inte du har missuppfattat? Att dr. inte har släppt dig, utan helt enkelt inte har mer att erbjuda före din operation?

    Går du fortfarande ner lika mycket i vikt? Har du träffat dietisten ännu?

  • Starkast

    Känner igen den här "bitterheten". Eller "likgiltigheten"
    För mig kom det när jag till 100% insåg att så här är mitt liv och jag kommer aldrig att bli frisk. Vilken mening finns att kämpa då liksom? Det är ju ändå kört...

  • Starkast

    bcSvensk:
    Vilken duktig son du har!!!!
    Vet precis vad du pratar om, du min äldsta son oxå fått tagit sina prover fullproppad med lugnande.... Han fick gå i sprutterapi för sin rädsla. Vilket jag är MYCKET tacksam för nu när han som 7-åring fått diabetes och det är ca 15 stick varje dag. Han är så modig! Man nu börjar det ta stopp fingertopparna är sönderstuckna och sprutorna i magen tar allt längre tid i att "samla mod" för varje dag som går... Men imorgon ska vi till diabetessköterskan och vill ha en isoflon - som sitter i 5dagar att ta allt insulin i samt en annat blodmätare man kan sticka på armen med.

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!