• mian71

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Vem är det som har sytt såna där halsdukar som är som en tub, som man kan dra upp över huvudet? Skulle vilja ha lite mått för att kunna göra en sån till min Stora.

    I natt när jag sydde lussekläderna drömde jag om en overlock.. tänk så mycket snabbare det hade gått om jag haft en sån. Undrar om tomten läser min önskelista också??


    Småkottarna skrev 2008-12-11 21:26:18 följande:
    Funkar inte blogglistan i första inlägget?
    Om du vill ha en utförlig blogglista hittar du det här: lillofant.blogspot.com/
  • mian71

    mian71 skrev 2008-12-11 23:21:17 följande:


    Vem är det som har sytt såna där halsdukar som är som en tub, som man kan dra upp över huvudet? Skulle vilja ha lite mått för att kunna göra en sån till min Stora.
    [/citat]

    Upprepar min fråga Är det någon som vet var jag kan hitta en beskrivning eller kanske en bild på en sån halsduk?

    fru fogeby skrev 2008-12-12 20:30:47 följande:
    [citat]
    äh, jag får sy på egen hand känns det som.. mina inlägg ignoreras bara ändå..trist när det är en tråd med "sluten krets"
    Nästan alla i den här tråden upprepar sin fråga då och då eftersom det vanligen är ganska högt tempo här. De försvinner i det allmänna bruset. Ta det inte personligt, utan fråga igen! Så brukar jag göra i alla fall. Ang. festtyger så är jag dålig på sånt, men i första inlägget i den här tråden hittar du länkar till en helt hög med företag som säljer tyg. Lycka till i tygletandet och med velourmuddisarna!
  • mian71

    Kaaja, det var precis en sån jag menade Tack för hjälpen! Nu återstår bara att klura ut ett lagom mått åt Storan. Och sedan lite symaskinsaktivitet innan födelsedagen.

    Har lagt ut bilder på stjärngossen, det var någon som frågade efter det.


    Småkottarna skrev 2008-12-12 21:42:03 följande:
    Håller med mian, även jag som nu börjar känna mig lite "smågammal" här i tråden får inte heller svar på mina frågor direkt... Man blir irriterad men ibland ställs det ju frågor som man faktiskt inte har något svar på och istället för att skriva "jag vet inte" skriver man ju inte alls. Det är bara att upprepa. Dessutom så är sytråden praktiskt taget död från fredagkväll till måndag.
    Om man ska fortsätta diskussionen så måste jag säga att detta är nog den "vänligaste" och mest hjälpsamma tråd jag deltagit i. Är ju inte så där våldsamt aktiv som vissa, men får ändå hjälp med det mesta. För egen del håller jag oftast tyst när jag inte vet svaret eftersom tempot skulle bli ännu högre om man fick 15 "tyvärr kan jag inte hjälpa dig" som svar på sin fråga och då blir ju tråden hopplös att hänga med i till slut.

    Nu får det nog vara slut i rutan för idag, kudden kallar..
  • mian71

    En till då..

    Tiro, jag är också för feg. Har varit på gång att skriva upp mig flera gånger men backat och tyckt att jag nog inte är tillräckligt duktig för att någon ska vilja ha mina grejer. De flesta här syr ju bra mycket bättre än jag

  • mian71

    Tyras föräldrar skrev 2008-12-13 00:14:09 följande:


    jag har en känsla av att PIFandet har blivit seriösare nu. För nåt år sen var det en nåldyna eller en mössa och nu är det mest ordentliga plagg och jag har sett flera som sytt mer än en grej till sin pif. eller har jag fel?
    Efter den här ska jag verkligen gå och lägga mig...

    Precis så har jag också resonerat. Och det har gjort det ännu lättare att låta bli att skriva upp sig :) Fast å andra sidan så borde det ju ligga i PIFens natur att man själv får välja vad man vill ge bort. Men det är ju svårt att inte ryckas med när alla är så duktiga och gör så fina saker.

    Nu så...
  • mian71

    Catwomen07 skrev 2008-12-13 09:02:50 följande:


    mian71 skrev 2008-12-11 23:21:17 följande:
    När jag satt och bläddrade igenom några bloggar hittade jag denna. snoddas-snoddas.blogspot.com/ är det den tuben du menade?
    Ja, det var nog där jag såg modellen senast. Tack för länken!

    Vi får väl se om jag törs anmäla mig så småningom Men självförtroendet sviker när andra ska få del av mina grejer..
  • mian71

    Zoffix skrev 2008-12-13 09:40:22 följande:


    Har rockat lucia i velour Glad lucia till allihop!
    Sött med rosetten på magen!
  • mian71

    Min är drygt två och har ett huvudmått på 53.5 cm. Vi kör stl 54 i mössor och de jag syr är 51 ungefär, lite beroende på hur elastisiteten i tyget är.

  • mian71

    Nytt syprojekt på gång. En liten flicka född v 32 och ligger på Neo är mottagare. Vad ska man sy? Vad behöver en så liten bebis? Jag tror att hon vägde runt 1.7 och bör väl vara åtminstone 35 cm utifrån åldern.

  • mian71

    Stratus skrev 2008-12-16 11:55:09 följande:


    Usch vilken trist dag. Bara grått och trist och blött, i morse trodde jag att jag fått kräksjuka, och nu har jag typ tappat en stor kund på jobbet. Men jag hade inte kräksjuka, och jag hittade en bit hemgjord pizza i frysen (lycka). Så om jag tar och gör något kul nu, som att sy något, så kanske det vänder. (Fast då fattas fortfarande en NY STOR kund på jobbet...)
    Vilken tråkig inledning på dagen!! Hoppas att den slutar betydligt bättre!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)