• ami

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Hej,
    Jag blir superglad om nån orkar svara på en nybörjarfråga
    Håller på att testsy min första tröja (vanlig modell, ej raglarärm). Har gjort halslinning klar och sytt ihop axlarna. Kvar att sy ihop ärmar och tröjsidorna.

    Vilken ände ska jag börja i? Så sömmen (som håller ihop ärmar och fram o bakdelar)kommer mitt för armhålan, under armen. Vid ärmsluten eller tröjans sidsöm??? ELLER kanske nåt helt annat vis

  • ami

    Småkottarna skrev 2008-12-19 00:24:30 följande:


    ami skrev 2008-12-19 00:18:03 följande:
    Hej! Nåla fast själva skarven i ärmhålan allra först, så ser du när du fortsätter nåla ärmen och livet nedåt att de är jämna. Jag syr alltid med början från ärmen förbi ärmhålan och ner över hela livet, i en enda söm.
    Oh, TACK för svar!!! Slipper jag sitta uppe hela natten tills jag lyckas..
    Sydde efter mönster från Ottobre tidning från i somras. MEN, eftersom jag smygläst härinne att de är stora i mönstrena så tog jag ingen sömsmån. I beskrivningen stod att man inte behövde någon sömsmån för huvudhålet (heter??). Tröjan blir nog hyfsat ok MEN för litet huvudhål.. HUR gör man så det blir lagom?
  • ami

    Småkottarna skrev 2008-12-19 00:32:09 följande:


    ami skrev 2008-12-19 00:28:53 följande:
    Huvudhålet, eller halsringningen har aldrig blivit för liten när jag sytt, har snarare haft problemen att det blivit för stort en del gånger faktiskt. Med ett stretchigt tyg och stretchig mudd bör inte halsringningen bli för liten, men testa att klippa av en bit nästa gång, eller om denna tröjan nu inte går att använda pga för liten halsringning kan du bara klippa av mudden, då gör du ju automatiskt halsringningen bredare, och sy på en ny mudd?
    Halsringning! Tack
    Använde ett ganska tunnt trikåtyg och vanlig mudd. Man ska dra i den samtidigt som man syr fast mudden va? Har jag dragit för hårt tro? (eller för löst?)
    Får sy en ny imorgon och klippa lite större halsringning. Skam den som ger sig
    När jag KAN ska det bli en ugglor och elefant tröjor på löpande band. Köpte en massa tyg i höstas som bara ligger och glor på mig.. Kan bara byxor och mössor hittills..
  • ami

    mian71 skrev 2008-12-19 00:50:55 följande:


    ami skrev 2008-12-19 00:41:55 följande:
    Om nu tröjan blivit för trång i halsringningen så finns det ju inget som hindrar att du klipper bort mudden och syr dit en ny. Min Liten har stort huvud och jag har fått göra så flera gånger för att det inte gått att dra tröjan över huvudet. Med tiden lär man sig hur stort det behövera vara. Och har man inget vaket barn att testa på kan man ju blåsa upp en ballong till rätt mått och ha som modell.Lycka till!
    Bra idé, fast denna tröja får bara vara test. Men ballongen var smart. Mini har nog nomalt huvud, men tröjans halsringning blev litet och inte så töjbart. Skulle nog dragit hårdare när jag sydde? Ska testa det imorgon. Använde ju annars Ottobre mönster, så det borde ju vara ok. Äsch, syr igen imorgon. Men OJ så fiin den blev!!! SÅ stolt (även om halsringningen blev liten..) Tänk, här har man gått och funderat i flera månader innan man fick tummen ur.. och så blev det så bra! Superkul. Snart är jag lika duktig som alla ni andra här inne *drömmer*
  • ami

    Joggingtyg = ganska tjockt tyg
    trikå = tunnt tyg
    Interlock? Hurdant tyg är det?
    Jersey?
    Singeljersey?

    Tacksam för svar

  • ami

    ami skrev 2008-12-22 21:03:13 följande:


    Joggingtyg = ganska tjockt tygtrikå = tunnt tygInterlock? Hurdant tyg är det?Jersey?Singeljersey?Tacksam för svar
    Nån av proffsen??

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)