Inlägg från: Humleblomstern |Visa alla inlägg
  • Humleblomstern

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Brooks skrev 2008-12-14 00:05:15 följande:
    Tjoho! Inspirerad av alla som vill hjälpa till nu när det är finanskris och konsumerar,
    JA, jag vill också bidra! Själv suktar jag efter en KAM-press... Är inne på att göra egna tygblöjor och nog behöver jag en press för en tusenlapp, eller hur? Många blöjor blir det om jag skall kunna motivera ett sådant köp bara... Och jag tänkte inte göra så många. Hmmmm...

    Förresten, yrväder? Du ligger inte inne med en KAM-press? Skulle man i så fall kunna få hyra in sig hos dig för att knappa ca åtta blöjor?
  • Humleblomstern

    Vad synd! Nja, det låter inte så bra med en tång där det skiter sig var 4:e knapp...
    Uh, näe jag är så sugen på att köpa en KAM. Tänkte även sy tygbindor och trosskydd att ge bort i present... Det kanske motiverar sig om jag även köper ett verktyg för att trycka metallknappar (ifs har jag redan en liten tång för det som fungerar hyfsat). Ni hör ju, jag vill ju ha en... Ahhh.

  • Humleblomstern

    Metallknappar skall tydligen skära sönder PUL:en sägs det, så det är plast som gäller om det skall bli bra.

    Och du är mer än välkommen att låna min om jag köper en. Hoppas att blöjbehovet kommer snart ;)!

  • Humleblomstern

    Lilltå skrev 2008-12-14 16:50:05 följande:


    Humleblomstern skrev 2008-12-14 15:49:09 följande:
    Har du koll på varifrån det var man kunde beställa billigare? Var ju nån inne på sjalbarn som beställde från nån Yahoogroup typ......Är också lite sugen.....
    Tjejen på sjalbarn hade köpt via den här yahoogruppen:
    groups.yahoo.com/group/notionsupply/
    Man kan även beställa från www.babythings.se (det är det jag har funderingar på)899:- för en mindre och 1099:- för en rejälare.
  • Humleblomstern

    lilllinda skrev 2009-01-03 16:29:12 följande:


    Någon som vet var man kan köpa tyger fr Myllymuksut (tror det är rättstavat...)
    Myllymuksut finns att köpa på www.pinkgreen.se!
  • Humleblomstern

    Lallan skrev 2009-01-03 23:15:21 följande:


    En fråga hur ni andra gör vid avslut med ol. Jämförde en tröja sydd på vanlig maskin och en sydd på ol idag och den som är sydd med ol ser slarvigare ut då jag inte gör så snygga avslut tex när man syr dit mudd och liknande. Jag syr dubbelt några cm och styr sedan ut mot kanten där jag kapar tråden. Tips på att få det snyggare mottages tacksamt!
    Vill jag att det skall bli riktigt snyggt drar jag in trådarna några cm in i sömmen igen med en nål. Annars gör jag som du, men knyter en liten knut innan jag klipper av tråden.
  • Humleblomstern

    Är det någon fler som har märkt att landskapstyget noppar sig efter några tvättar ? Jag har tvättat i 40 grader, dock ej ut och in.

  • Humleblomstern

    Någon frågade om vad det kostar att beställa från www.myllymuksut.com. Jag bad min finska kollega om översättningshjälp, och hon guidade mig... Till utlandet är det postens avgifter (alltså vikt) som gäller. Vi kollade in på finska posten, och ca 250 kr kan man räkna med att ett paket minst kostar. Jag blev verkligen sugen på att beställan därifrån, bland annat såg jag ett PUL-tyg som riktigt snyggt (och svindyrt), men med en sådan frakt känns det lite väl saftigt... Kanske kan man be pinkgreen att ta hem?

    För övrigt har jag sytt mitt livs första (och absolut inte sista)tygblöja! Blev för liten för min kille, men jag är nöjd ändå. Finns att beskåda på pyssellycka.blogspot.com/

  • Humleblomstern

    skaparglädje skrev 2009-01-07 15:32:45 följande:


    Justja, sen blev jag skraj när jag läste eran diskussion ang tvillingnål och att sömmar går upp... blir inte sömmen elastisk när man kör tvillingnål? Det vore ju synd, jag som just håller på att träna upp mig att använda tvillingnål, blir ju absolut snyggare... Många som haft problem med detta?
    Jag har heller aldrig haft problem med tvillingsömmen, använder den alltid till kantband. Men som Mimmi säger gäller det att få rätt trådspänning så att undertråden blir som sick-sack.
  • Humleblomstern

    Yrväder, men hurra, det låter ju perfekt! Kanske skall jag maila dem och fråga för säkerhets skull vad det kommer att kosta med x antal meter.

    Du är så välkommen att komma och knappa! Bara pressen kommer snart... dumma posten trasslar runt med mitt paket .

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)