• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • fru fogeby
    madebyinferno skrev 2009-01-12 23:53:06 följande:
    Vart hittar jag en bra och billig KAM-press eller tror ni det fungerar med en tång (och metallknappar) om jag ska sy tygblöjor med knappar???
    jag har hittat en kam.press på babythings som jag är sååå sugen på.. när ekonomin tillåter så blir det en sån..*längtar*
    Tygbindeberoende!
  • Mimmi 71

    Dora skrev 2009-01-13 08:13:58 följande:


    Mimmi 71 skrev 2009-01-13 07:24:24 följande:
    Alla dessa mått är alltså på plagget antar jag?
    ???? Vet faktiskt inte men jag har utgått från att det är kroppsmått och har ritat mönster utifrån detta och mina plagg verkar stämma bra i storlek. Har mätt mina plagg med "köpeplagg" och de är något större än Lindex men stämmer rätt så bra med PoP.
  • Mimmi 71

    Skall väl nämna att jag inte har använt alla mått, utan letat lite här och där och kombinerat lite, när jag gjort mina mönster. Midja, ben och ärmmudd har jag dock utgått ifrån dessa mått. När jag konstruerar nya mönster så brukar jag alltid göra en prototyp i G´s storlek så han får testa och sedan förstorar jag enligt storlekstabell. På detta vis hoppas jag att jag får samma modell på alla storlekar.

    Har egna mönster på 2 klänningar, 2 tröjmodeller, ett par muddbyxor, ett par hängslebyxor, en tunika och en jacka i stlk 62 tom 122. En klänning och tunikan har jag fått till genom att utgå ifrån tröjmönster och förändrar. På detta vis är det ju garanterat att åtminstone "överdelen" av klänning/tunikan passar.

  • sarahl

    Är det någon här som har tips på hur man syr eller syr om en färgid klänning till amningsvänlig modell

  • ZyzterZäta

    Fö tror jag att det kan finnas bandkantare till min gamla harv till symaskin *glad* Forskar lite i saken *håller tummar*
    Konverserar lite med Hilco om vad det kostar om de skickar ett lass tyger till min farbror så att han sedan kan ta med dem till mig i sommar *hoppas*

  • Mimmi 71

    sarahl skrev 2009-01-13 09:23:01 följande:


    Är det någon här som har tips på hur man syr eller syr om en färgid klänning till amningsvänlig modell
    Jag tyckte det fungerade bra med rejält urringade överdelar med ett linne inunder när jag ammade. Överdelen drogs ned och linnet upp när jag ammade. Skulle du kunna göra en sådan lösning?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)