• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Dora

    Kaja skrev 2009-01-29 12:57:06 följande:


    Nä. Nu är jag i ett sånt himla sving på att sy. Jag får ur mig både nya modeller och gamla UFO. Jag har hållit på en stund varje kväll och det är så himla skönt att få GÖRA något som syns. Men, nu måste jag nog sova i kväll. Känner att kroppen börjar protestera...
    Kan du inte försöka smitta mig lite? Jag tänker varje kväll att NU ska jag sätta igång men nä, jag orkar inte... *suck*
  • Kaja

    Dora skrev 2009-01-29 13:04:57 följande:


    Kaja skrev 2009-01-29 12:57:06 följande:
    Kan du inte försöka smitta mig lite? Jag tänker varje kväll att NU ska jag sätta igång men nä, jag orkar inte... *suck*
    Och jag tänker... Hur ska jag hinna med allt som jag vill göra innan kroppen tycker att det är dags att sova...?

    Jag brukar börja med att natta barnen vid 19:15-19:30. Sedan läser vi två böcker (varsin) och så släcker vi. Med lite tur så sover båda barnen klockan 20:00

    Då värmer jag upp med lite plocka-i-ordning. Kanske något att äta. Och sedan ger jag mig på stryktvätten och valfritt tv-program i ungefär en timme. Då har jag laddat mentalt (stryker i sy-rummet) och sedan gasar jag så länge kroppen orkar. Oftast så brukar jag lägga ner 23.00-23.30 någonstans. Och sitta och prata lite med min man ett tag innan jag går och lägger mig.
  • Mimmi 71

    Pust om man ändå kunde få till sådan krafter kvällstid - jag är helt slut. I och för sig så fick jag bekräftat att min trötthet delvis består av vitmin- och järnbrist som jag försöker förbättra.

    Igår somnade jag redan 19.30 efter att mitt blodsockar hade störtdykt två gånger på kort tid. Den sista symtomen var total utmattning med "darr" i hela benen (i vanliga fall brukar "darret" sitta i armarna).

  • Kaja

    Mimmi 71 skrev 2009-01-29 13:24:45 följande:


    Pust om man ändå kunde få till sådan krafter kvällstid - jag är helt slut. I och för sig så fick jag bekräftat att min trötthet delvis består av vitmin- och järnbrist som jag försöker förbättra. Igår somnade jag redan 19.30 efter att mitt blodsockar hade störtdykt två gånger på kort tid. Den sista symtomen var total utmattning med "darr" i hela benen (i vanliga fall brukar "darret" sitta i armarna).
    ja ja. Jag är inte ALLTID sådan. Förra fredagen somnade jag klockan 22 och på lördagen somnade jag när jag nattade barnen klockan 20. Inte mycket till fredags/lördagsmys där inte!
  • Stratus

    Ta hand om dig Mimmi!

    Själv ligger jag i sängen (igen) och tycker lite synd om mig själv idag. I morse drog jag ut en visdomstand. Men det har ändå gått över förväntan, lite lugnande och rejäla smärtstillande och jag mår ändå rätt bra. Drog en annan för några år sedan och DET var INTE kul. Nu har jag inga kvar. Ursäkta mitt OT, men näst efter tyger och sy så är tänder mitt favoritsamtalsämne.

    Nu ska jag läsa lite jobbpapper, och ikväll MÅSTE jag komma längre än bara röja lite i syrummet. Jag har en beställning jag vill få klar så jag får inte lite mer pengar. Flodisar från Jofotex och elefanter från S&S hägrar.

  • Mimmi 71

    Ikväll skall jag INTE sy - då skall det istället bli after work med ett gäng tjejer. Skall bli så himla trevligt med god mat, ett glas vin och lite tjejsnack. Att jag sedan inte jobbar idag utan vabbar betyder ju inte att man måste stå undan för after work

    P.S Stratus - jag lovar att lugna ned mig lite Inser faktiskt själv att det behövs. Men det är ofta så jag är racar i 110 för att sedan lägga sig på slowmotion för att vila upp sig.

    För att inte inlägget skall bli för OT - så skulle jag behöva få till lite mer beställningar som inbringar lite pengar - av de senaste sex har 4 varit utan betalning som tack för andra tjänster/produkter. Inte rikigt bra för ekonomin när härliga tyger väntas Antar att det blir en rejäl S&S-beställning snart också. Lite nya tyger men framförallt mudd och tryckknappar som alltid måste finnas här hemma

    En varm, god och avkopplande dusch väntar på mig och lille G Skönt!

  • AMDA

    Tänkte förvarna alla velour fantaster!!!
    Ikväll kommer blogginlägget för de som intresserade av att köpa velour ifrån Andersson & Hjalmarsson

  • Lallan
    Stratus skrev 2009-01-29 13:35:04 följande:
    Ta hand om dig Mimmi!Själv ligger jag i sängen (igen) och tycker lite synd om mig själv idag. I morse drog jag ut en visdomstand. Men det har ändå gått över förväntan, lite lugnande och rejäla smärtstillande och jag mår ändå rätt bra. Drog en annan för några år sedan och DET var INTE kul. Nu har jag inga kvar. Ursäkta mitt OT, men näst efter tyger och sy så är tänder mitt favoritsamtalsämne. Nu ska jag läsa lite jobbpapper, och ikväll MÅSTE jag komma längre än bara röja lite i syrummet. Jag har en beställning jag vill få klar så jag får inte lite mer pengar. Flodisar från Jofotex och elefanter från S&S hägrar.
    Usch! Lider verkligen med dig. Jag har dragit ut en och fasar verkligen för att behöva dra ut en till.

    Är hemma och vabbar för andra dan den här veckan och det verkar som att jag åker på morgondagen också. Får inte mycket gjort men jobbar lite och har så dåligt samvete över att vara hemma från jobbet i morgon då jag tagit ledigt även måndag pga läkarbesök med sonen. Svårt att påverka på något sätt och hur man än gör så blir någons jobb lidande Sorry för mycket ot).

    För övrigt så försöker jag mig på att sy en body men hittills har jag fått kommentaren " Den blir nog inte så bra den där" Inte så shysst men troligen sant, återstår att se. Nu till frågan, hur gör ni när ni sätter i knappar? Använder ni sånna med taggar eller dom andra? Slår ni i med hammare? Funkar det med kantbanden? Blev visst mer än en fråga.
  • Stratus

    Jag är glad att jag fick dra denna på sjukhuset, där är de ju proffs på visdomständer. Gick jättesmidigt.

    Jag kör S&Ss tryckknappar som jag bankar in. De har taggar. Jag tycker att de är kanonbra. Funkar hur bra som helst i kantband.

  • Stratus

    Mimmi, vad härligt med tjejkväll! Jag försökte få till en igår, men det var ingen som hade tid... Och det är ju just då man behöver det som mest. Men snart ska jag också på tjejträff...

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)