• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Elof och Dagny

    Om ni sätter resår i en midja på ex. ett par tajts, hur stor gör ni resåren då? Borde väl inte bli så tajt som en mudd eller? Tänker att mudden är mer bekväm än resåren, och att resår kan vara ganska "hård" och därmed inte skön om den är för tajt?

    Fina saker alla sytt förresten! Kikar runt massa på era bloggar och får inspiration! En annan fråga, det är förbjudet att fråga om värde/pris på saker här inne eller? Och en sista fråga , någon som sytt näsduksfodral och kan länka till sin blogg där det finns sådana?


    *Kira 070516 & bf april-09*
  • Mimmi 71

    När jag sydde min dinojacka så sydde jag på mudden först och efter det så vändsydde jag jackan vid dragkedjans söm (på båda sidor) med dragkedjan emellan, sedan vrängde jag den igenom hålet i foderytget. Allra sist sydde jag en stickning genom hela jackan vid muddens ovankant, för att "få fast" mudden.

    Hur gick det med hakflärpen?

  • Mimmi 71

    Elof och Dagny skrev 2009-02-01 22:04:27 följande:


    Om ni sätter resår i en midja på ex. ett par tajts, hur stor gör ni resåren då? Borde väl inte bli så tajt som en mudd eller? Tänker att mudden är mer bekväm än resåren, och att resår kan vara ganska "hård" och därmed inte skön om den är för tajt? Fina saker alla sytt förresten! Kikar runt massa på era bloggar och får inspiration! En annan fråga, det är förbjudet att fråga om värde/pris på saker här inne eller? Och en sista fråga , någon som sytt näsduksfodral och kan länka till sin blogg där det finns sådana?
    Ja, det är förbjudet!

    J, när jag använder resår så gör jag det större än mudden när jag använder den metoden.

    Näsduksfodral finns på alla möjliga ställen, för många har gjort dessa. Jag har rockat sådana, Gecko har en bra tuorial i sin blogg. Googla så får du nog många träggar
  • Jalapeno

    ED: gekko-attsyengecko.blogspot.com/2008/01/jag-hnger-p-nsduksfoddralvgen.html

    nej, prisdiskussioner är väl inte tillåtna men du kan prova på sytokig.forum24.se (tror jag att adressen är)

    Fikade med en sykompis idag. Hon hade fått massa kommentarer om sina fina dregglisar från sin nya mammagrupp. mammagruppsdeltagarna klagade över att de var så dyra i affärerna och ansåg att min kompis skulle sy åt dem så det blev billigare. Billigare än vaddå? ikea? pop? Svårt det där. Jag rekommenderade henne att låta mammagruppstjejerna köpa eget tyg och ta hand om min kompis barn hemma hos henne medan hon sydde åt dom. Alla glada och de kanske fattar att en arbetsinsats och faktum att man får något unikt är värt något.

    Vad tycker ni?

  • Fabians mamma

    Jalapeno: jättesvårt!! Men din idé är ju toppen! Glöm inte att de ska ta med sig fika samt gärna en matlåda eller två för maskinhyra och kostnad för lokalen

    "Folk" som inte handarbetar själva har ju ingen aning om vad det faktist kostar att köpa material och all tid man lägger ner ska vi ju bara inte prata om... När jag var hemma med första knodden sålde jag lite mössor som jag o mamma stickat på öppna förskolan. Mamma stickade upp en på beställning och när den avhämtades skrattade beställaren lite nervöst och sa "din mamma skulle ju kunna försörja sig på det här". Jag svarade INTE (även om jag tänkte det...) "ja, om man gillar att tjäna 3 kr i timmen..." Vi tog ju en hel hundralappen för mössan...

  • Fabians mamma

    NU är det på gång med sambeställning av storlekslappar (om någon nu missat det). Kika ni vet var för länk till ni vet vad för mer info!!

  • Kyssen
    jalapeno: Ja precis billigare än vaddå? På vår lilla ort finns en barnklädesbutik där det säljs dregglisar från Name It - de kostar 39kr tror jag. Inte speciellt dyrt om du frågar mig - och själv har jag faktistk slutat sy mina egna till dottern för jag tycker att det är så billigt att köpa dem att det inte ens är värt besväret att sy dem själv =).
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)