• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Kaja
    LumLumLum skrev 2009-02-09 16:23:04 följande:
    Midd? Jag kan ju inte stava... Mudd menar jag ju. Ligger också lite efter med bloggandet, men just nu håller min dator på att installeras om, så det får vänta tills det är klart så jag kan få med några bilder i blogginläggen. Rätt meningslöst annars.
    Du pratar som den där engelska poliskonstapeln som tror han kan franska i "Allo allo hemliga armén!"

    Själv har jag massor med mudd, men i fel färger. Jag har bara murriga grå/bruna/marin/vinröda toner och jag behöver limegrönt/cerise/turkos/solgult osv.
  • LumLumLum

    Kaja skrev 2009-02-09 16:56:05 följande:


    Du pratar som den där engelska poliskonstapeln som tror han kan franska i "Allo allo hemliga armén!" Själv har jag massor med mudd, men i fel färger. Jag har bara murriga grå/bruna/marin/vinröda toner och jag behöver limegrönt/cerise/turkos/solgult osv.
    Haha, ja, så är det ju naturligtvis.

    Ska slänga iväg en beställning till SoS på mudd endera dagen. Men jag skulle vilja ha tag i någon snygg gul också, som är bra. Stoff och stils har jag förstått är inte värst snygg. Några tips på vart man kan få tag i det? Köpte av Mjuka Tyger på Syfestivalen senast, men den är inte lika bra som Stoff och Stils.
  • Catwomen07

    Slängde iväg en beställning på mudd i veckan. Men glömde naturligtvis brun :(

    Ska precis till att testa ett bodysuitmönster men grunnar allt på tygval. Inte lätt att bestämma.

  • mian71

    Hur många gånger kan man sy fel på en body?? Blir så irriterad på mig själv! Jag letade fram en gammal body efter Liten i stl 56 och tänkte att det blir en enkel match när mönstret var utritat.

    Jo visst... Först bandkantar jag överallt bara för att det går så bra.. ända till jag kommer på att i halsen skulle det ju vara mudd. Nåväl, sprättandet gick väl snabbt. Sen tänker jag fel när det gäller knäppningen (rak axel, en knapp på varje sida) och syr fel, inte en gång utan tre. Då har jag också hunnit klippa av en del av tyget som ska ligga omlott under knappen. Suck! Samtidigt klippte jag dessutom av mudden, så den är för kort nu. Och risken är att jag inte har mer kvar av den färgen.

    Sen tog jag paus... tack och lov att jag inte sydde med min gamla maskin för då hade väl sprättandet tagit evigheter.

  • Catwomen07

    mian71 skrev 2009-02-09 17:48:56 följande:


    Hur många gånger kan man sy fel på en body?? Blir så irriterad på mig själv! Jag letade fram en gammal body efter Liten i stl 56 och tänkte att det blir en enkel match när mönstret var utritat. Jo visst... Först bandkantar jag överallt bara för att det går så bra.. ända till jag kommer på att i halsen skulle det ju vara mudd. Nåväl, sprättandet gick väl snabbt. Sen tänker jag fel när det gäller knäppningen (rak axel, en knapp på varje sida) och syr fel, inte en gång utan tre. Då har jag också hunnit klippa av en del av tyget som ska ligga omlott under knappen. Suck! Samtidigt klippte jag dessutom av mudden, så den är för kort nu. Och risken är att jag inte har mer kvar av den färgen. Sen tog jag paus... tack och lov att jag inte sydde med min gamla maskin för då hade väl sprättandet tagit evigheter.
    Ajajaj.Förstår hur det känns, vissa dagar går allt bara fel trots att det skall vara en enkel match. Min vän är sprättaren, vissa dagar har vi fler träffar än andra.
  • passau

    någon som har dom "nya" böckerna av Meedom?
    dom som är på danska...
    hur är dom jämfört med den gamla som fanns på svenska?
    tänker på modeller mm...

  • LumLumLum

    Det blev en kjol sydd trots allt. Återstår att se, men risken är nog stor att det blir ytterligare en innan kvällen är slut. Hoppas också att datorn ska hinnas klar så jag kan blogga lite imorgon.

  • Kaja

    Jag vill också sy en kjol. Jag vet hur den ska se ut, men jag måste fundera på hur jag ska konstruera den. De mönster jag hittar blir inte riktigt som jag vill.

  • Kaja

    Jo. Dottern har önskat sig en top med änglavingar också. Hon har en söt top med vingar på som hon flög omkring med igår. Så, nu får jag väl slita och dra lite i den och se om jag kan klura ut hur mönstret är gjort... Ser inte så avancerat ut, men det gäller ju att tänka till lite så att det står ut sådär snyggt!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)