• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Minmin

    Pormoicheia skrev 2009-02-20 09:34:52 följande:


    Ingen?
    Jo, jag har. Har precis läst några sidor bakåt. Jag har strukit ihop plast.
  • Minmin

    Det går nog fint att göra haklapp av, men jag fick aldrig riktigt till lystern i plasten. Tyckte den blev ganska matt. ska se om jag hinner ta ett par bilder i helgen på hur det blev, har ju lite datorkrångel med att lägga in bilder för närvarande... (suck)

  • Pormoicheia
    Minmin skrev 2009-02-20 09:43:40 följande:
    Pormoicheia skrev 2009-02-20 09:34:52 följande: Jo, jag har. Har precis läst några sidor bakåt. Jag har strukit ihop plast.
    hur har det funkat att sy i?
    Och hur pass "mjukt" har det blivit?

    Jag hade velat sy som ett förkläde med ärmar åt dottern nu när det är dags för henne att börja äta mat, men det måste ju samtidigt var följsamt och mjukt att ha på sig.

    Blir det för stelt så får jag satsa på vanliga haklappar istället helt enkelt.
    No poo is da shit
  • Kaja

    Någon som har köpt Stoff&Stils sol-jersey?? Funderar lite över kvaliteten på den... Kan någon uttala sig??

  • Mimmi 71

    Pormoicheia skrev 2009-02-20 09:47:31 följande:


    hur har det funkat att sy i?Och hur pass "mjukt" har det blivit?Jag hade velat sy som ett förkläde med ärmar åt dottern nu när det är dags för henne att börja äta mat, men det måste ju samtidigt var följsamt och mjukt att ha på sig.Blir det för stelt så får jag satsa på vanliga haklappar istället helt enkelt.
    På mitt rockarställe kan du hitta haklappar med ärm. Til dessa använde jag mig av PVC-behandlad bomull (inte vanlig vaxduk utan den mjukare sorten) och tycker att det har fungerat toppenbra. Lille G använder dessa varje dag, för nu är det bara att äta själv som gäller. Jag tvättar dem i tvättmaskin, både 40 och 60 grader har jag använt, till slut (efter måååånga tvättar) så blir den "glansiga" ytan lite sliten och inte så avtorkbar.
  • Ninda

    mian71 skrev 2009-02-20 08:24:00 följande:


    Ninda skrev 2009-02-19 22:37:41 följande:
    Jag köpte vanliga o-ringar på en liten vvs-firma inte så långt från där jag bor. Tog med en napp som jag ville de skulle passa på. Det är gummipackningar som är godkända att sitta i rör som vårt dricksvatten passerar och jag tänkte att det nog borde vara ok til en napphållare också. Billiga är de också.
    Ah, toppen idé! Tack ska kolla i butik...
  • Ninda

    Tack alla för inboxad mailadress till Bibbi! Det underlättar megamassor. Hur ni hittat den på sajten förblir ett mysterium för mig, men det struntar jag i nu när jag har den. ;) Min acrobat reader klarar av att läsa alla andra pdf:er på nätet utom Bibbis så det är nåt som är konstigt, men nu fick jag sybehörsfilen skickad till mig av linjo985, tack för det!

    Pormoicheia: Här är en länk till en tjejs blogg där hon visar sin väska som hon sytt av kaffepåsar!
    bjorkebo.blogg.se/smabarnsmamma/2008/october/kaffevaska-1.html

  • Minmin

    Pormoicheia skrev 2009-02-20 09:47:31 följande:


    hur har det funkat att sy i? Och hur pass "mjukt" har det blivit? Jag hade velat sy som ett förkläde med ärmar åt dottern nu när det är dags för henne att börja äta mat, men det måste ju samtidigt var följsamt och mjukt att ha på sig. Blir det för stelt så får jag satsa på vanliga haklappar istället helt enkelt.
    Nja, det är nog enklare att använda vaxduk eller pvc-coatad duk, plasten, om den ska gå att röra sig i, blir ju fortfarande lite för skör. Jag har också en haklapp med ärm i bloggen i ett tidigt inlägg. Den var fantastiskt bra och han har just vuxit ur den.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)