• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Cirrus

    Kyssen skrev 2009-01-01 19:08:20 följande:


    Själv har jag ett skrivbord från IKEA som är just 60 djupt, och det funkar över förväntan. Har maskinerna i bredd (2 st till vänster) samt datorn som står till höger. Just nu funkar det toppen, men när jag en dag köper en CP så blir det trångt.. Kanske får datorn flytta lite på sig. Tillklippningen sker till största del på min strykbräda - gillar att tyget lixom "klistrar fast" och ligger still, sen kör jag bara nålarna rakt ner genom mönsterpapper & tyg som ett litet spett och slipper hålla på och joxa med att nåla på traditionellt vis. Klipper sen på frihand runt mönstret utan att markera med penna då jag är alldeles för lat för det.
    Jag använder också strykbrädan, precis på samma sätt Men det blir krångligare om man ska sy större än 92. Eller har du en stooor strykbräda?

    Hur mycket längd på bord behöver man egentligen för att det ska kännas rymligt men inte överflödigt. Jag behöver plats för lite annat i mitt nya syrum också

    tygtiger: mannen här hemma vill inte ens ha datorn i samma rum som mig och mina maskiner och tyger Men vad göra?
  • skaparglädje

    Naee.... har Nea höjt priset på velour
    Bra att veta att mjukatygers velour är OK. Hur uppelver ni jofotexs velour?

  • passau

    en liten fråga...
    jag har ca en meter hundtyg, vad ska jag göra med d? ;) behöver inspiration...

  • Zoffix

    Nu har jag satt saxen i ett par av Molos "bambi-byxor"
    Vissa saker känns heliga

    Jag är glad att jag handlade velour från nea när den var med i adventskalendern... nästan 200:- betalar jag inte. Hoppas tygpyssling behåller sitt pris ett bra tag till.

  • prinsessan 13 april

    å vad jag blir avis på er som har syrum...Jag bor i lägenhet och eget syrum får jag bara drömma om. pga detta blir det sytt i skov tills min man får helt spel och bara KRÄVER att få tillbaka köksbordet! Han bara HATAR att få äta med min Huskvarna brevid. Han säger om vi hittar ett hus vi gillar så LOVAR han att fixa ett eget syrum så han slipper se tröskverket...Jag får väl fortsätta drömma!!!

  • Jalapeno

    car, beror på stl och på om du måste hålla samma ledd på tyget pga mönster el struktur och om du kan lägga delarna omlott. dvs omöjligt att svara på

  • Tygtiiger

    prinsessan: vi bor också i lägenhet, i en trea, och jag syr på köksbordet. Så man kan inte sy efter tio på kvällen, och fram tills sonen somnat har jag ju oftast annat att göra... om jag syr på dagen kommer han oftast stormande och vill vara med, det får han ju såklart, men det blir inte jättemycket gjort!
    Å andra sidan så lärde jag mig genom att sitta i mormors knä och sy när jag var liten, förhoppningsvis hinner vi lägga grunderna i allmän sömnadskunskap och entusiasm här hemma innan syslöjden förstör alltihop med konstiga mönster och fula, billiga tyger!

    idag har jag iallafall sytt ihop - men inte kantat - två bodysar och sytt ihop men inte muddat ett par småbyxor. håhåjaja, alla halvfärdiga projekt...

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)