Inlägg från: lollisen |Visa alla inlägg
  • lollisen

    Arbooga-rättegången

    Jag är iallafall helt inne på att hur domen än faller imorgon, så kommer CS att få det straff hon förtjänar.

    MEN, tänk OM det nu skulle vara såpass riktigt brutalt osannolikt illa att hon FAKTISKT inte gjort sig skyldig till allt? Säger inte att det ÄR så, men tänk OM?

    Jag säger att man är oskyldig tills motsatsen bevisats!

    För gud vad hemskt att bli oskyldigt anklagad, människor är ju som vi vet, väldigt duktiga på att utse en syndabock, därefter är man inkörd i det spårtänket och har då svårt att tänka i andra banor. Så för min del är det BRA att man kan överklaga och göra nya prövningar på mål som anses vara vattentäta. Då får man "nya" ögon som granskar och kan där få fram ett annat tänk.

    Jag hoppas och är övertygad om att den skyldige får ta sitt straff och barnen + familj och närstående får upprättelse, stackars stackars arma barn. Usch..

  • lollisen
    Lingonflickan skrev 2009-02-16 10:24:43 följande:
    Sh*t vad jag mår pyton just nu!
    varför? varför ska man hetsa upp sig såpass för nåt man ändå inte kan förändra eller påverka?
  • lollisen

    Snart 3barns mamma skrev 2009-02-16 10:33:54 följande:


    lollisen skrev 2009-02-16 10:28:10 följande:
    Det är väl upp till var och en hur man känner.. man ska inte dömma andra< för hur dom känner.............
    Jag har inte dömt någon för hur de känner, däremot frågade jag varför hon uttryckte som hon gjorde mer. Inget illa i det.
  • lollisen

    Även om nu tyskan är skyldig, jag tänker inte sitta å skriva att hon varken är eller inte... För det är inte min sak att döma anser jag.

    MEN, vill ni verkligen att hon ska få ett rent helvete i fängelse?? Hur tänker ni då?

    Jag menar, visst ska man straffas.

    men är det inte bättre att hon får hjälp att bli en fungerande människa istället? För hon lär väl komma ut i frihet nångång? Eller? Vill vi verkligen ha en än mer förstörd människa ute i samhället då? Visst, hon kanske inte ska sitta i Sverige, men ändå.

    Jag tycker att man som människa förtjänar att få hjälp med att få ett drägligt liv då man visar tydliga tecken på att man inte är frisk.

    Jag förstår att många reagerar med att hon ska straffas och få ett helvete. Självklart förstår jag det. Hade säkert känt samma sak om det hade handlat om närstående till mig.

    Det är fruktanvärt tragiskt att två barns liv släcktes, jag säger inget annat.

    Men vad förändrar det om CS ska få lida i ett x antal år, för att sedan komma ut i samhället igen? Vad tror ni förändras hos henne? Tror ni att hon blir sundare i sitt tänk genom att lida genom att bli misshandlad etc?

    Jag tror inte det faktiskt.. Jag tror mer på att få människor att förstå vad de egentligen gjort, känna ångest och bearbeta att "hur fan kunde det gå sååå jävla fel"? Vad är grunden till agerandet och därefter förändra och hjälpa till att göra människan hel och fungerande i sociala sammanhang.

    För annars tycker jag det är skrämmande att trasiga människor, blir än mer trasiga och avskärmade vad gäller känslor och empati, ska slussas ut i samhället. Då blir de värre än de var innan fängelsetiden ju..

    Någon som förstår hur jag menar?
    Jag talar inte utifrån mina känslor nu. Had ejag talat utifrån mina spontana känslor för någon som tagit barns liv eller plågat barn, så skulle jag direkt säga typ; "halshugg dem!"
    Nu försöker jag diskutera utan att blanda in sådana känslor.

  • lollisen

    Min tro på människan är att alla har en god chans att bli friska, med RÄTT HJÄLP. Även om det kan ta en halv livsid.

    Jag anser att alla människor har rätt att bli accepterade, dock INTE deras gärningar! Det är för mig en stor skillnad.

    Alla är vi människor, även om vissa visar monstruösa sidor som för friska sunda människor inte är begripliga. MEN de är fortfarande människor.

    Jag skulle INTE vilja gå tillbaks i tiden, då man straffade människor helt sonika genom att frysa ut dem, ignorera dem.

    Människan är ett flockdjur och blir man utstött, ignorerad och inte får någon som helst uppmärksamhet, så blir man galen och till slut dör man genom att man tar sitt eget liv eller på andra sätt.

    De allra värsta borde faktiskt få MYCKET hjälp av samhället och inte så som det ser ut idag. Idag blir de utstötta, undangömda och bortglömda.
    Så det är INTE konstigt att det ser ut som det gör i samhället idag. enligt mig.

  • lollisen

    Att pedofiler skall våga säka hjälp..? Det är egentligen en utopi, för många skulle kunna bli hjälpta i sin skamfyllda läggning. Finns det bra information som visar på vart de kan söka hjälp i samhället? Finns det någon instans som fångar upp människor med denna läggning? Finns det bra behandling för att bearbeta en sådan läggning, eller vad man nu gör?

    De flesta vill bara knäcka benen och strypa en människa om de yppar ordet pedofil. Kan tänka mig att man måste vara OTROLIGT stark och modig med en god portion självinsikt om man ska våga söka hjälp för en sådan läggning. Det är nåt många i samhället inte har överlag.

    Hur många psykiskt sjuka är det inte som inte vågar söka hjälp, om ens för "vanliga" depressioner liksom? Hur mycket svårare är det då inte för en människa som tänker "sjuka" tankar om barn?

    Jättesvårt det där!

    Sen vill jag bara tillägga att det är en liten del av alla pedofiler som faktiskt utagerar sina fantasier, men om fler fick stöd och förebyggande vård på nåt sätt, så skulle det säkert bi en förbättring.

    Jag har faktiskt medlidande med alla människor på nåt sätt. För en människa som mår bra, agerar inte på detta vis som CS gjort.
    Jag känner inget mer än ilska, smärta och massa negativa känslor om dådet på de små barnen. MEN jag känner medlidande i att hon måste må så fruktansvärt dåligt själv för att öht göra nåt sånt här!

    Tänk att ha på sitt samvete att man gjort barn illa.. Usch..

    Jag tror iallafall, att den största upprättelsen skulle vara att människan blev frisk. Bearbetade sitt samvete. och började leva ett fullgott liv med att först sona sina brott. Men att man sedan som frisk människa kommer ut i samhället igen och kan leva ett bra liv.

    Är det nåt ni tycker att jag inte utvecklat tillräckligt, så får ni gärna ifrågasätta mina tankar.

  • lollisen

    lyckligmamma skrev 2009-02-19 09:56:10 följande:


    lollisen skrev 2009-02-19 09:52:04 följande:
    Om man nu har nåt samvete. Man kan vara så sjuk att man inte förstår vad man har gjort med. Men det hade varit enklare att förstå om hon sa förlåt, berättade varför hon handlat som hon gjorde.
    Kanske vet hon inte ens det själv?
    Människor gör de mest konstiga (och ibland fruktansvärda) saker då de är i känslotillstånd utöver det vanliga.
    Hur många är det inte som dödar sina partners i rent svartsjukeraseri? bara ett litet fjuttigt exempel på hur jag menar känslotillstånd.

    Självklart kan man vara så sjuk att man inte förstår vad man gjort, så tror jag oftast att det ligger till. Man lever liksom i en annan värld än den vi friska sunda människor lever tror jag.

    Men jag tror ändå på att man kan hjälpa dem att bli såpass friska att de i efterhand förstår vad de gjort och orsakat. Därefter skulle man kunna bearbeta och jobba på att bli frisk och fungerande. (?)
  • lollisen

    Att folk sitter å påstår att det jag skriver är skitsnack är för mig obegripligt. Vad säger att du har mer rätt än vad jag har? Och vice versa?

    Jag tror gott om människan. Jag lägger inte in mer än att människor är människor. Man är mänsklig och alla människor är inte likadana i sitt tänk eller agerande, precis som hos djur.

    Jag har inte sagt att man ska dalta med gärningsmän. Anser inte att man öht ska dalta med någon individ. Men däremot anser jag att man ska lägga större kraft i bättre vård, INNAN brottslingar åter kommer ut i samhället igen. Vill vi verkligen ha ut dem i ännu sämre skick? Vem är det som straffas i längden egentligen? Vi eller de som suttit i fängelse?

    Hur kan man ens tro att någon sonat sina brott genom att utveckla ännu större misstro om andra, genom att skapat ännu fler kontakter inom den kriminella världen? genom att bli våldtagen och misshandlad etc.
    Varför skulle de bli bättre liksom genom att bli utsatta för dessa saker?

    Jag tror att de flesta fängelser i mångt och mycket, skapar större "monster" och att vi har all rätt att bli än mer rädda när gärningsmännen väl blir fria igen. Men det är vad jag tror och ingen behöver kalla det för skitsnack.

    Att psykvården i Sverige skulle vara bra, är något som ytterst få som en verkligt insatta skulle välja att påstå. För psyksjuka människor har det verkligen hur svårt som helst ute i samhället idag! Även om det skett förbättringar/förändringar, så är det verkligen långt kvar innan vi har bra psykvård i Sverige tyvärr..

    Att folk sitter och tror att CS har Borderline dessutom, har nog ingen aning om vad Borderline är. För det begreppet är fyllt av känslor så det bara skriker om det. CS skulle verkligen uppvisat ett helt annat beteende i pressade situationer, enligt min mening och erfarenhet av BPS.

    Så, jag diskuterar mer än gärna. Men kom då inte med nedsättande kommentarer, det är både tråkigt och inte ett dugg givande för vidare diskussion. Sedan att andra väljer att hejja på så fort någon gjort starka komentarer är med beklagligt enligt mig, för då är man inte intresserad av att föra diskussionen vidare. Då har man istället bestämt sig för att " att tycka såhär är det enda rätta". Jag menar på att ingen har rätt eller fel, men man kan utbyta tankar och acceptera att andra inte tycker/resonerar på samma sätt.. Och kanske, kanske kan man lära sig av andras tankar/erfarenheter/resonemang... OM man är öppen för diskussion och att andra inte enbart ger en ryggdunk eller bara håller med..

    och en sak till, det finns många som lever utan empati, som ändå inte är monster. En del, precis som ni säger, har aldrig utvecklat empati. Men det betyder absolut inte att de lever som svin bara för det. Eller hur?
    Det finns många som lär sig att leva med personlighetsstörningar, en del gör det inte. Men de allra flesta klarar att lära sig, men RÄTT hjälp!
    Även om man inte känner för andra, så kan man lära sig att bete sig på sätt som gör att andra inte blir utsatta för sina "brister".

    Så nej, jag är inte övertygad (än) om att det finns hopplösa fall.

  • lollisen

    ...precis, talar man om att hon eventuellt skulle kunna ha den störningen, så är man nog kanske inte så insatt i just ämnet/begreppen BPS eller emetionellt instabil personlighetsstörning.


    AtroCious skrev 2009-02-20 14:00:11 följande:
    lollisen: Jag frågade om borderline, för jag förstår inte hur vissa här tråden kan peka på just den diagnosen. Har man borderline så är man ju inte känslokall och känslolös.Snarare tvärtom.
Svar på tråden Arbooga-rättegången