Inlägg från: galnevale |Visa alla inlägg
  • galnevale

    Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)

    Jag födde vårt andra barn i ambulans och de gjorde inget med navelsträngen och jag skulle inte krysta ut moderkakan fören på sjukhuset. Varför vet jag dock inte men jag fick min lilla till bröstet med navelsträng och allt.

    Det tog nog runt 30 min innan naveln klipptes och moderkakan skulle ut. Fick ju dock lite extra ont då livmodern skulle börja dra ihop sig pga moderkakan varit kvar så länge efter födseln av dottern

  • galnevale

    abuelita skrev 2009-01-04 13:57:27 följande:


    galnevale skrev 2009-01-04 13:31:35 följande:
    Faktiskt första gången jag hör att man får extra ont för att moderkakan varit kvar längre än den brukar få vara när man föder på sjukhus. Undrar om detta verkligen kan vara sant?
    De menade att jag kände det mer då kroppens egna endorfiner trappat ner efter födseln. något sådant annars vet jag inte om det berodde på det.
    Kände nämligen också mer då de la stygn än första gången då jag födde på sjukhuset.
  • galnevale

    Förresten vår bvc sköterska frågade just om detta med avnavlning. När de gjorde det ect. Är det något de börjat kolla upp på bvc för det talades det inget om när vår första dotter föddes för 2 år sedan
    Eller beror det bara på att liten föddes i ambulansen på väg till sjukhuset?

  • galnevale

    ja det kan ju bero på just det. Men jag tycker att det är en bra fråga att ställa! hoppas de gör det till rutin. Om jag tänker efter så var de nog ganska snabba att navla av när vi väl kom till sjukhuset. så fort pappan kom fram skulle det klippas.

    Finns det förresten någon gräns hur länge de kan låta bli att navla av? (hmm lite dålig på att formulera mig just nu.. "lider" av amningshjärna)

  • galnevale

    Ja jag kollade med pappan här och han sa att det var ganska direkt som han kom som han fick klippa.

    Sen kan jag även säga att jag inte alls är näjd med bemötandet på sjukhuset ändå. Vi fick en bm som hade telen och det ringde i ett så hon sprang ut och in ur rummet. Som om vi inte var "viktiga" då vi redan fött bebisen. Så det var inte så mycket koll hur vi mådde ändå.

    ska kolla när svägerskan fått sin bebis hur snabba de var att navla av och be henne läsa lite här inne nu innan hon fött. Visste ärligt talat inte så mycket om detta. Hade bara hört att det ev skulle bli en ändring och att man skulle vänta ett par min innan man navlade av.

    Sedan har jag även hört motsatsen, att det inte skulle vara bra att vänta med avnavlning. Varför vet jag inte..

Svar på tråden Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)