Inlägg från: annajohansson80 |Visa alla inlägg
  • annajohansson80

    Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)

    abuelita skrev 2008-12-20 11:21:38 följande:
    Svar på #7Heej Babblis! Vad roligt att se att du fortfarande hänger med här i tråden.Ja där ser man. Så många gånger det kommit uppgifter om att ett visst sjukhus har slutat med tidig avnavling som senare visat sig inte stämma. Det var därför jag slutade lista sjukhus med sen avnavling. Inte ens BB Stockholm stämde det ju med, trots att jag själv hade fått uppgifter därifrån från källor som jag trodde var helt säkra.Du kanske fortfarande kommer vara tvungen att skriva med stora bokstäver på magen att de inte får klampa av för tidigt
    Åhh vilken bra ide!!! Att skriva med STORA bokstäver på magen alltså..då borde dom ju inte missa det!!! HiHi...undra vad BM skulle säga?! Eller hur Abuelita..!
  • annajohansson80

    Har också kommenterat nu! Man blir ju Lyrisk när man hör Marie Cedergren uttala sig och SKITförbannad när man hör Agneta Werner göra detsamma.

  • annajohansson80

    Jätte bra fråga för den fick mig att kolla på korten från min mammas förlossning med mig.. Och vet du Abuelita jag tror nog faktiskt att jag blev sent avnavlad!!! för min pappa har tagit en massa kort från att huvudet (alltså mitt!) börjar synas tills att jag legat en bra stund på mammas bröst...Det finns klockslag på kameran så det handlar om ca 10 min! Han har tagit i den vinkeln så att man ser allt(lite knasigt kanske) men det sitter faktiskt ingen peang på min navelsträng!!!
    ska också tillägga att moder kakan (som också är väldokumenterad!!) inte alls ser ut som den på bilden...Den ser mycket "slappare" ut!

  • annajohansson80

    Visst är det!!! måste vara därför som jag är så intelligent eller hur ...haha!!!

  • annajohansson80

    Ska försöka få tag på mor min och fråga henne om hon minns något...!

  • annajohansson80

    Jag blev sent avnavlad enligt min mamma!!!!! Det hade hennes mamma (min mormor alltså) sagt åt henne att så skulle det vara...Min mormor har arbetat som barnmorska (mest hemförlossningar) som ung. Hon förstog sig inte alls på sjukhusen som skulle vara "där direkt" med den förbannade klämman!! Hon själv födde alla sina 6!!! barn hemma och dom avnavlades inte förrän moderkakan kommit ut och hon och barnet tagit sig en ordentlig sovstund!!! gud jag måste verkligen ringa till henne för att få veta mer!!!

  • annajohansson80

    Ska jag absolut göra!!! Men känner jag min mormor rätt så kommer hon inte att utveckla det speciellt mycket mer än typ det är väl för f*n självklart att den inte ska klämmas av eftersom då skulle det komma ut en klämma samtidigt som barnet!! Hon är ett riktigt rivjärn vill jag lova!! Hihi

  • annajohansson80

    Nu har jag pratat med min mormmor...Tyvärr är hon lite dålig och minnet är inte det bästa (hon är trots allt 90 år!)men hon berättade att hon hjälpte sin mamma som också var barnmorska....så hon var liksom inte utbildad "på riktigt" så att säga. men hon kunde minnas att hon alltid upplevde det som att sjukhus förlossningarna var stressade och påskyndande för den födande kvinnan medans hemma så styrde kvinna mer själv över förlossningen...Detta gjorde att det väldigt sällan var några komplikationer vid hemförlossningarna. Hon kunde inte minnas att hon varit med om att moderkakan skulle ha fastnat någon gång....men ibland så tog det väldigt lång tid innan den släppte...men hon förstog inte varför det skulle vara något problem?!!! om kvinnan började blöda kraftigt och blev yr tex så "skickades" hon till sjukhuset..medans man väntade på transport så fick kvinna ligga med benen högre än kroppen...om barnet mådde lite dåligt när det precis fötts fram och tex gruntade och rosslade så brukade hon uppmana föräldern at suga rent i näsa och mun med sin egen mun...annars gjorde hon det! även massage på barnets rygg brukade föräldern få ge. Men hon sa faktiskt att det behövde hon nästan aldrig säga till om för det gjorde kvinnan oftast naturligt när barnet kom upp på bröstet och varför ska man då "lägga sig i" tyckte hon!!! Hon sa ungefär som jag trodde att hon skulle säga om tidig avnavling!! men hon hade svårt att förstå att man forfarande envisades med att klampa tidigt när man borde VETA BÄTTRE idag tyckte hon!!haha..Kunde tyvärr inte få fram så mycket mer.. som sagt minnet är inte det bästa längre!! Men ska försöka nån annan dag och se om hon kanske minns lite mer...

  • annajohansson80

    Ja det ska jag göra!!!! Tänk att jag inte visste detta om henne!! Jag vet ju förstås att hon arbetat inom vården men inte att hon och min mormors mor var Barnmorskor!! Och att dom båda verkar tyckt att detta med sen avnavling är självklart!! Synd att hon inte sagt något när jag vad gravid med mina två barn =( Ska försöka fråga varför!

Svar på tråden Sen avnavling – barnets födslorätt (5:e tråden)