• Neville

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    åh jag hoppar in här. På tisdag ska jag in och operera bakre väggen. jag är så nervös att jag funderar på att avboka alltihop. Läser i olika trådar om katastrofala smärtor efteråt. Sen allt lyft förbud, sex förbud allt förbud i flera mmånader, ja, jag vet inte om jag klarar det.
    Men varför har ni alla som gjort op fått alla förbud så länge? I papprena jag fick står det att jag kan till o med börja med styrketräning, promenader, sex och allt efter ca 4-6 veckor.

    Är det så olika?

  • Neville

    hej alla.


    gjorde i går operationen på bakre väggen och mår konstigt nog helt okej. visst har jag ont som attan och kan inte sitta ner, blå och svullen,  men det är en hanterbar smärta. Kanske tack vare diklofenaken, vet inte.


    men en fråga till er som gått igenom samma, när ni ska göra nummer 2 på toa, är det normalt om det blöder lite extra då? lite privat kanske, men det känns så svåårt. inte att det gör ont, men det är svårt ändå på någo sätt. är så van vid att hålla där nere för att få  ut det men det kan jag ju inte nu då jag även är sydd en hel del på utsidan med.


     


    Hur hade ni det?

  • Neville

    tack för tipsen! en fråga till, hur länge vart ni sjukskrivna..? Jag får inte anstränga mig, lyfta eller sånt på 6 veckor, har lämnat schema till dagis fram till slutet på juni, men nu när jag ringde avd. för att få papper på allt hade jag max en vecka, eller ingen sjukskrivning. nu var min op troligtvis inte så komplicerad som många av era, då jag hade ett relativt litet problem att åtgärda. dock har jag stygn nästan hela vägen mellan de två hålen där nere..  Men med tre barn vararv en ettåring, borde jag ju inte räknas kapabel till att ta hand om dem med en gång.

    eller?

  • Neville

    får jag fråga en hemsk annan sak, ni behöver självklart inte svara, men hur såg ni ut där nere de första dagarna efter op?

    Tycker allt ser så katastrofalt ut att jag börjar bli rädd och det känns som om det tynger ner mer än innan op...

  • Neville

    ja, hallelujah för denna tråd, haha.
    Den värsta svullnaden har lagt sig, men sablans stygn till att göra ont. Har redan tappat några trådar, snubblade i trappan, blöder lite  mer men det är okej. 
    Jag hade inget att oroa mig för enligt sköterskan jag talade med. 
    Lätt att säga det till en hypokondrisk, konstant oroande nyopererad mig... '

    Men i morgon har det gått en vecka, så tiden går ju fort iallafall. 

    Hur länge blöder man bara blod typ? 
    inte blod-flytning, utan blod? 

    Åh ibland önskar jag att jag var gynekolog själv...  

  • Neville

    åh, mina hål satt med typ, precis vid varandra och nu efter operation har jag typ... en hudmask? ... äh, det ser ut som en mask mellan hålen nu :) låter säkert jätte dumt och det lägger sig ju med tiden, men masken ser rolig ut alltså, hoppas den inte stannar.

    även jag hade problem med vatten och luft, allt bara forsade in. jag blir på något sätt så glad när jag läser här, det är inte bara jag med dessa problem.
    det känns som om det är lite hysh att prata om och här är det enda stället man får ´stöd och förståelse.

  • Neville

    mani79, jag förstår hur du känner. Jag har tre barn, efter första gick jag tillbaka till normal, efter andra kom det smygande ch efter tredje var det allt utom bra.
    Jag säger inte det för att skrämma upp dig, tro inte det.
    Jag är relativt nyopererad för bakre väggen, jag känner redan stor förbättring, speciellt när jag är på toa.

    Det finns hjälp att få, ganska snabbt också. Jag fick op tid på tre månader och hade världens bästa läkare.

    Vilket sjukhus hör du till?

  • Neville

    ja, ont gör det ju ännu, sitta på en stol kan jag inte än, hehe, men det är bättre. själva öppenheten känns borta och nu när det inte gör lika ont att gå på toa kan jag ibland till o med vilja gå för att testa så det inte bara funka tillfälligt.

    jag förstår dock inte hur hon har gjort där nere, det lägger sig väl sen då jag är svullen ännu, men det ser skumt ut alltså.

  • Neville

    hej. Tänkte bara uppdatera er lite. jag opererades för ett bakre framfrall den 23 maj, allt gick bra, jag åkte hem samma dag. låg  i soffan i vecka, kunde inte sitta på tre och mår nu ganska som vanligt. Visst är det lite ömt ibland, men annars okej.

    Till mitt bekymmer. Jag trodde att det var mitt bakre jag fick hjälp med. Under all sjukskrivningstid kika jag ner en gång, men har låtit allt vara så det ska läka så bra som möjlig. tills häromdagen.

    Jag kan berätta för er att hela min operation är fejk, allt är fejk och hjälpen jag ville ha blev i stället gömd. Mellan gården har läkaren byggt upp bra, känns coolt att ha lite större mellanrum mellan hålen. Men resten då?
    inget alls. Framfallet bedömdes visst till att vara litet, så att det är inte gjort ett skit åt. Det sitter bakom en jävla extra vägg då läkaren sydde ett par exktra stygn vid hålet.
    Jag har ringt in och frågat, så ja, dt stämde. inget ärr gjort på insidan. de trodde det blev meddelat till mig. i alla papper, alla sjukskrivnings papper och allt, står det operation för bakre framfall.

    De första veckorna kunde jag gå på toa normalt, drack något för att det skulle bli lösare i magen så det var väl et som gjorde det, för nu sitter jag här, kan inte gå på dass normalt, det främre framfallet som ignorerades skaver och häger värre än förut och allt jag  har en en mellangård på två extra centimeter.

    Jag har ärligt gråtit i flera dagar. jag är 24 år och har försökt att få hjälp i två år och vad får jag för det? en mellangård.
    Jag har ont, det skaver, det tynger, jag kan inte gå på dass, men läkaren ansåg att känslan jag hade av att vara öppen var mitt största problem, så hon löste ju det.

    Så hallelujah! Vad gör jag nu? går till en läkare till som idiot förklarar mig för min ålder? tycker jag ska vara nöjd som det är?

    Jag gillar sahlgrenska, läkarna med, men är så besviken. Hade jag vetat att det var det här som skulle hända hade jag aldrig gjort det.

    Förlåt, det blev långt. men jag visste inte vart jag skulle vända mig. förlåt.

  • Neville

    nej jag har inte det än, skulle få en tid tre månader efter. Försöker få tag på någon som kan boka in mig innan men det är då inte lätt i semester tider.

    det är då inte kul ibland. Hur ska du göra nu då hella? Bli det ny op för dig? jag vet inte hur jag ska göra, vill inte gå igenom en op till, har tre barn på 7,4, snart 2 och känner att det funkar inte.
    Jag hade ju inte trott att jag skulle bli som innan barnen va, men hade iallafall hoppats på att en del av obehagskänslan skulle försvinna och att jag skulle slippa se tvåklumpar iallfall. nu ser jag ju bara en så sätt, men den andra är ju bara gömd. Känns som om jag har en boll fast där inne.

  • Neville

    pyttis; eva fanns på sahlgrenska va?
    Jag vet vem som gjorde op.n och det är ännu jobbigare för jag tyckte så bra om henne, hon var ju den första som tog mig på allvar.

  • Neville

    själv har jag gett upp. Mitt problem sägs vara " lite av den mindre sorten " och problemen de medför ska vara "hanterbara" och trots att jag ärligt lider och lever resten av mitt liv i celibat är mitt problem fortfarande "inte så farligt"

    jag väntar tills jag blir 60, då kan dom fan inte komma och säga att jag är för ung och kan hantera det! nekar dom mig hjälp då och ser mina problem som "hanterbara" hoppar jag framför ett tåg eller något.
    Ledsen över min bittra inställning, men jag är så satans trött på det.

    Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag aldrig genom gått en normal förlossning. Hallejuah, 24 år, kan inte gå på toa normalt, tre ungar och ett liv i celibat som min man tröttnar på !

    Grattis till er som blivit hjälpta, hoppas ni alla får hjälpen ni behöver och tack för en fantastisk bra tråd, den har vart ett bra stöd många gånger!

    Tack

  • Neville

    jag funderar på att åka till sahlgrenska, sätta mig där, skrika tills någon fattar att jag menar allvar och måste få hjälp och hade detta kunnat hända en man hade jorden knappt haft någon befolkning kvar.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder