• Ssajko

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Hej hej, jag hoppas att det är okej om jag hoppar med.. Jag har precis hittat "bollen" ringt till gyn där de sa att det låter som framfall. Försökte ha sex med mannen första gången efter förlossningen och det gjorde så j*****a ont sen kände jag där nere och "fann" den efter. Jag är jätteledsen och bara gråter. Jag är rädd för hur det kommer vara och kommer jag aldrig kunna ha sex? Då kommrr jag aldrig att få fler barn... ( första barnet, 27år)

  • Ssajko

    Det har gått tre månader och jag helammar. Jag blev så ställd också för jag har aldrig känt något förut när jag har tvättad mig eller när jag tittade med spegel för stygnen och så. Hade för övrigt en jättebra förlossning med några stygn på bakväggen och mellangården. Brukar det komma några månader efter förlossningen eller på en gång?

  • Ssajko

    Det har gått tre månader och jag helammar. Jag blev så ställd också för jag har aldrig känt något förut när jag har tvättad mig eller när jag tittade med spegel för stygnen och så. Hade för övrigt en jättebra förlossning med några stygn på bakväggen och mellangården. Brukar det komma några månader efter förlossningen eller på en gång?

  • Ssajko
    born2011 skrev 2015-01-29 21:16:57 följande:

    Jag var hos en psykolog som är kopplad till mvc för typ 2 månader sedan. Jag sa att jag mår så dåligt för att jag blev tvingad till en vaginal förlossning och att det nu kändes som jag fått framfall, hon bara framfall? Är inte det bara nåt som gamla tanter får?! Jag går inte tillbaka nåt mer dit iaf.


    Va! Vilken kärring, så säger man väl inte, speciellt inte som professionell!

    Ja, det är som en bula där vid hålet framåt så jag tror att det är framväggen. Hos gyn var det tydligen väntetid 3månader om man inte gick till någon extra blabla bara, just nu sa jag att jag tar det under tiden så någon kan titta iallafall! Men jag är ganska säker på att det är så, jag hoppas väl bara på att jag ska få någon slags hjälp genom detta även fast jag hr förstått att det inte kommer hända. De bara "konstaterar att det är så"..,
  • Ssajko

    Det känns lite grann som att detta är ett problem som knappt kan bli bra hur man än gör ibland. :(

    Min sambo förstår ingenting han.. Han tycker att jag överdriver..

    Om jag hade fått chansen så hade jag lätt provat med ring!! Jag har ju ont nu så jag kan ej genomföra ett samlag. Det gör så ont så kan inte ens föra in den helt. Jag är livrädd för att det alltid kommer att vara så.. Hur gör man då? Starka smärtstillande? Känner mig rätt oduglig när det inte går.. Någon gång så kommer han ju att lessna på att inte få ha sex. Ska man då låta honom vara ute med andra eller bara bli ensam? :(

  • Ssajko
    che71 skrev 2015-02-03 14:34:58 följande:

    Jag har äntligen fått komma till bäckenbottencentrum o fick där en prolapsring.

    Varför var jag tvungen att vänta 9 månader efter förlossningen för det? Hoppas den passar o inte trillar ut..återbesök om 2 månader. .o test av knipet i gynstolen var bara 3 av 10 på en skala.

    Så det ska jag jobba på.

    främre slidväggsframfall (cystocele ) o nedsjunken livmoder o livmodertappen var långt ner

    Sen ringen sattes in känner jag inte av det..Ingen tyngd ingen globuskänsla..härligt!

    En annan glädjande sak. .vi hade samlag i helgen för första gången. .o det gick bra..inte ont o det fungerade. .nervöst som första gången.

    Just nu känner jag hopp om framtiden.


    Åå vad roligt att höra! Gud vad skönt för dig!! Jag hoppas att jag kan få något sånt.. Jag ska på gyn den 20e. Jag försöker knipa så mycket som möjligt men vet inte hur kniper är... :/
  • Ssajko
    che71 skrev 2015-02-05 08:59:38 följande:

    Spec.BM menade att det inte var bra med ett ständigt knip så en längre stund hon sa att forskning visade att 10 s var bäst

    jag gillade knipkulan men ibland var det inte särskilt svårt ..som om framfallet höll den på plats.

    Sen står det att man inte ska använda den om man haft framfall. .så blev jag lite rädd.

    Men jag tycker att det är svårt att knipa utan att spänna magen o låren. .provar både stående o liggande men vet inte hur jag ska undvika att spänna mig. Tips?


    Jag är lite rädd för att prova med knipkulor eftersom det står att om man haft framfall ska man inte använda dem.

    www.akademiska.se/Global/KB/Kvinnosjukv%C3%A5rd/Sjukgymnastiken/B%C3%A4ckenbottentr%C3%A4ning.pdf

    Här står det lite. Jag provade med tampong men vafan, det hände ju ingenting.. Varken in eller ut.. :/ bulan kanske höll den på plats :/
  • Ssajko

    Jag har inte fått min mens än efter förlossningen och har börjat med cerazette (till vilken nytta när jag ändå inte kan ha sex) så jag hoppas att jag inte behöver få mens heller..

  • Ssajko

    Hoppas att det fungerar bättre nu denna gång! Jag hoppad att jag kan få en ring (om det fungerar). Ska till gyn den 20e.. Skulle också gärna vilja höra om någon som haft ring! :))

  • Ssajko

    Jag var hos läkaren igår förmiddag. Hon sa väl ungefär som jag förväntade mig att operation inte är aktuellt och att jag skulle knipa knipa och knipa.

    Hon sa även att mina slemhinnor var väldigt sköra så det var de som gjorde ont vid försök till sex, så om ett tag när jag slutat amma osv så skulle det bli bra igen. Skönt att det inte var pga framfallet som det gjorde ont på ngt sätt. Det finns hopp att jag kommer att kunna ha sex någon mer gång i livet! :)

  • Ssajko

    Det har gått 4 månader "bara" och fler kommer det bli innan någon penis ska försöka leta sig in här!

  • Ssajko

    Det har jag också funderar på många gånger. Varför ingen säger ett knyst om att det kan bli så innan. Jag blev helt förstörd när jag upptäckte att den hängde ut ur sig själv ????

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder