• Minnie7

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jo, min yngsta är 7 veckor så jag hoppas ju på att det ska gå över. Men sedan är jag sydd för lite också och det måste ju åtgärdas kirurgiskt om det ska bli bättre. Hatar den öppna känslan och att man är så begränsad vad gäller lyft och promenader.

  • Minnie7

    Nej, förstår om du inte kan sitta på en stol. Hoppas smärtan ger sig snart. När ska du på återbesök?? Skönt att få kollat så allt är ok även om det säkert är det.

  • Minnie7
    Buspojkarna skrev 2011-06-14 09:30:29 följande:
    Jag hade 2  väldigt lätta förlossningar, första på 4-5timmar och andra på 1 timme och 50min, men 50min från det att det var riktiga värkar. Blev igångsatt med sista och första vattenavgång 35+5. men graviditeterna var väldigt påfrestande på min kropp. sista tiden med sista barnet gick jag typ med en apelsin ut genom underlivet. kroppen orkade liksom inte hålla emot allt. Hade lite problem efter första sonen, ,men då mest bara så att det inte kändes fräsht. nu är det hemskt. Vill ha operation NU och inte vänta dessa 3 månader eller längre. har i och för sig redan väntat en månad snart.

    Jag som hela tiden trott att det kroniskt ostabila bäckenet orsakat det onda kan äntligen helt släppa det. Min hemska smärta beror helt och hållet på framfallet och jag är helt beredd på att ta bort livmodern om det kan underlätta för kroppen.

    Först nu i början på maj blev framfallet riktigt mycket sämre och då ändrades smärtan helt och hållet, från att ha varit kring si-lederna.  Vi hoppas så in i norden att jag kan få slippa värk och leva ett normalt liv efter operationen.

    Min man väljer hellre bort sex än mig med smärta. Men jag hoppas att det skall gå bra efter op ändå. Nu vågar jag inte ens ha sex. inte haft det sen i maj innan det blev värre.

    Vågar verkligen inte och är rädd att hela väggen skall brista bakåt, då läkaren frågade om det kommit bajs ut från underlivet någon gång och att väggen var oerhört tunn.. Skrikandes
    Usch vad jobbigt det låter! Hoppas verkligen du blir hjälpt av operationen. Hur gammal är din yngsta?
  • Minnie7

    Ni som bara har lite framfall- är det olika från dag till dag eller är det jag som börjar bli tokig? Ena dagen kan det kännas bättre på morgonen, en annan när jag ska gå och lägga mig. Ibland känns det mer efter jag kissat (!!!) och ibland innan. Fattar inget. Kanske tyder på att det är hormonella aspekter inblandade- hur känslig slemhinnan är??

    Buspojkarna: Vet inget om återhämtningen efteråt, men tycker absolut att du ska försöka få op någonannanstans om din magkänsla säger så. Jag kommer alltid lyssna på min magkänsla hädanefter hade jag gjort det kanske mina problem inte existerat idag. Och blir det problem ändå har man själv iaf gjort allt som stått i ens makt.

    En fråga om knip: Kan ni knipa av strålen snabbt eller knipa när ni lyfter?? Jag har ingen aning om hur jag ska knipa när jag står eller går...

  • Minnie7

    Usch, idag är en sådan pissig dag när man bara gråter... Har börjat få så ont vid urinröret. Antar att det beror på allt skav mot det. Ska ringa KK och be att få prova ringen tror jag.

  • Minnie7

    Provade ringen i ett dygn men det funkade inte för mig. Mina problem beror mest på förslappning så långt ner och då funkade det inte alls . Hon mätte även mellangården och den var 8 mm, vilket är precis mitt i prick för förkort. Hon trodde också att musklerna fått sig en omgång under förlossningen. Mitt rectocele är litet men hon tyckte ändå att man kunde stärka upp den om man ändå skulle gå in och åtgärda mellangården.

    Någon som åtgärdat mellangården? Resultat?

    Man blir ju lite rädd också för att åtgärda rectocelet, att det ska bli värre liksom. Har ju inte jättestora problem med att bajsa men det skaver så förbannat .

    Ni som har/ haft cystocele eller förslappad slidvägg fram: har erat urinrör liksom hängt ner och skavt emot?

    Känns som om hela paketet har flyttat en trappa ner...

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder