Inlägg från: Vombell |Visa alla inlägg
  • Vombell

    Veckomatsedel à la budget

    Ang fisk så tycker jag att Pangiusfilé (hajmal) är helt ok (stavas det så måntro?)Fast och fin i köttet, kritvit. Brukar vara jättebillig. 2,7 kg för 99 kr på Coop i en låda. Klarar inte heller av Alaska Pollack

  • Vombell

    Precis panera den! Eller ha den i en fiskgryta eller gratäng. Den är så fast och fin i köttet så den faller inte isär i småbitar som andra sorter kan göra om man har den i tex grytor.

  • Vombell

    majlinsa skrev 2009-01-20 10:06:34 följande:


    när ni pratar om panera.. är det ägg, mjöl o strödbröd samt kryddor o stek?
    Precis, vänd först ner filén i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd som är kryddad med salt och pappar (jag brukar ha i citronpeppar också). Sedan steker man bara i smör
  • Vombell

    Jag steker alltid i minst 3 stekpannor på samma gång så det fungerar inte för mig. Synd för det var en bra idé

  • Vombell

    Hmm men om man steker i 4 stekpannor så kan man ju göra som du fast med två då.. Ska testa nästa gång. Vi är nio i familjen. Till och med de små äter 5 pannkakor och de större desto mer

  • Vombell

    misstristess skrev 2009-01-25 18:18:24 följande:


    Svar på #221Falukorv är nog en av de vanligare korvarna i svenska hem. Hur gör du makaronipudding? Har inte ätit sånt på år och dar, men jag är villig att prova igen.Är det inte väldigt "kletigt" typ stuvade makaroner?
    Jag hade aldrig gjort makoronipudding i hela mitt liv men förra veckan gjorde jag en! Helt eget recept: Stekte bacon,gul lök och champinjoner och hällde i en form. Blandade i en burk majs, kokta makaroner och äggstanning 3 ägg + 4 dl mjölk. In med det i ugnen tills det stelnat, ca 20-30 min. Blev faktiskt rätt gott. Alla åt. Jag hade dessutom alla ingredienser hemma.
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget