Inlägg från: FrökenNilsson |Visa alla inlägg
  • FrökenNilsson

    Veckomatsedel à la budget

    Pippi på kafferep skrev 2009-01-20 18:47:22 följande:


    Vi har nästan alltid en jätte god 14-dagars sallad hemma i kylen som bas. Den blir godare ju längre den står och ungarna älskar den.Tycker den är billig och bra! 1/2 vitkålshuvud4 rivna morötter2 paprikor1 dm purjolökLag:1 dl vitvinsvinäger (Äppelcidervinäger går utmärkt)1 dl olivolja1 tsk salt1/2 dl sockergrovmalen svartpepparStrimla grönsaker och blanda till en sallad. Koka ingredienserna till lagen och slå den över salladen när lagen svalnat något. Smaka av med svartpeppar.(jag följer inte receptet slaviskt! Ibland har jag fler morötter, ibland mer vitkål. Jag har testat blomkål och färsk broccoli i också... men då har jag gjort mindre satser och vi har ätit upp den snabbare. Ja, det går att slänga i lite vad man känner för!)
    tror du att det är ok att ha vanlig lök istället för purjo?? känner inte för att bara handla det.....eller är den god helt utan lök??
  • FrökenNilsson
    Karlsson skrev 2009-01-24 16:28:42 följande:
    Ser spännande ut Nu blev det avbokat igen, kvällens middag Jaha då var det bara att ta fram köttfärsen för alla är toksugna på tacos och jag har ju frysen full med köttfärs Har räknat lite på detta, tänkte det skulle bli jättedyrt men med egen salsa och egna tacokryddor så är portionspriset faktiskt biligare än i går köttfärs 20 kregen salsa ca 6 krlite yougurt, 6 kregna tacokryddor, 50 öremajsburk, 6 krlök, 1 krost ( ej färdigriven), 10 kroliver, 5 krgurka, 7 kr2 avocado (egen guacamole), 8 kren vitlökslkyfta, 50 örenachochips, 14 kr84 kr/ brukar bli ca 8 portioner= 10,50kr per portion
    egen tacokrydda skulle jag gärna ta recept på=)
  • FrökenNilsson
    Svar på #509
    vitkålsoppa kanske....el stuvad vitkål.....
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget