Inlägg från: kariba |Visa alla inlägg
  • kariba

    Veckomatsedel à la budget

    misstristess skrev 2009-01-25 10:32:14 följande:


    Basen till nästa veckas matsedel kommer att bli kyckling eftersom jag har två kilo klubbor i frysen. Har under veckan inte hittat dirket något billigt kött, vill gärna ha färs. Har även fisk i frysen som vi borde äta upp. Men jag ska kolla reklamen först och se vad jag hittar där.
    Är det så mycket kött på klubbor? Är det värt att köpa?
  • kariba

    Zenobia skrev 2009-01-25 18:11:24 följande:


    Hej hej Tittar in för att få lite ideer Här handlar vi mat mycke efter priset. Hamstrade nötfärs i fredags på Coop för 39,90kr kilot. Så det vart 2 styckna paket på 1,8kg som jag förpackade 400gram i varje påse och fyllde frysen. Så nu har man ett tag framåt. Sen brukar vi passa på och handla korv, rostbiff och sånt billigt när vi är neråt Örebor och kan åka till Litells för då får mycke för bra pris. Lithells 500grams falukorv för 10kr osv. Ett tips man kan göra med falukorv är gryta. Man tar potatis, rotfrukter, morötter och buljong och lök. Sen låter man det koka tills det blir mjukt och så har man i senap. Det är mums Idag blir det kebab biffar med ris eller bulgur och kall sås Sen till veckan blir det Mån Rotmos med skinka som vi hade kvar sen i julas Tis Nåt med cremefracihe, har en del kvar sen den kalla såsen. Funderar på vad bara Ons Makaronilåda med falukorv Tors Lax i ugn med potatis och sås Fre Tacogratäng Lör Fläskolett i ugn med spariss Sönd ???
    Jag har funderat på Lithells också, tjänar man på att åka dit? Måste man köpa jättelass?
  • kariba

    En fråga, jag hittade hel pinklax i frysen på Ica som kostade ca 34kr/kg. Det är väl billigt, eller?

  • kariba

    h8him skrev 2009-02-11 23:06:45 följande:


    kariba skrev 2009-02-11 15:31:48 följande:
    "Chumlax eller hundlax som den också kallas fångas i Stilla Havet. Den är mörkare i köttet och har en mycket lägre fetthalt än den norska fjordlaxen. Den är också avsevärt billigare än sin skandinaviske namne. I dagsläget kostar chumlaxen knappt en fjärdedel av priset på norsk fjordlax." Pinklax är samma som Stilla havslax = Chlumlax... Kan inte säga annat än att du är lurad. Riktig lax heter alltid Salomo salar.
    Är den inte god då? Kanske är bra med en magrare fisk? Jag köpte den aldrig...
  • kariba

    Karlsson skrev 2009-02-12 11:12:39 följande:


    Det är skönt när man fått klart med A-kassa Själv har jag ringt 3 gånger om en lön som inte tycks komma ändå...Börjar bli lätt irriterad! Här hemma är det också svårt med hembakt Det är mest mannen och jag som uppskattar det. Sonen tycker det är gott alldeles nybakt men sen spelar ingen roll om jag värmer i micron för att få det lite varmt. Dottern tar en tugga sen är det stopp. Jag har slutat försöka göra grova deger utan tänkte att det kanske är lättare med ljust bröd för dom men det tycks inte spela någon roll vad jag än gör
    Jag bakar alltid tekakor till barnen, fryser ner och tinar efter behov i micron. Ibland smyger jag ner havregryn i degen, det sys inte
  • kariba

    ingra skrev 2009-02-15 14:33:01 följande:


    kariba skrev 2009-02-13 07:36:32 följande:
    Recept på tekakor?? // Ingela
    Tekakor

    50g margarin
    50g jäst
    5 dl vatten el mjölk
    lite salt
    mjöl (jag brukar variera mig, blandar i ca 2 dl havregryn eller grahamsmjöl i vetemjölet.

    Smält fettet, häll i vätskan och värm till 37.
    Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och lös upp.
    Tillsätt mjöl och arbeta upp en bra deg.
    Jäs i 30 min.
    Knåda degen lätt, dela i ca 14 delar och gör tekakor på plåt.
    Lår jäsa i 30 min.
    Sätt ugnen på 225, grädda i ca 10 min.

    Dessa använder jag även när vi äter hamburgare hemma.
  • kariba

    Loove84 skrev 2009-02-17 22:47:53 följande:


    Måste bara säga att till fisk är en kallsås gjord på Estrella dipmix dill&gräslök VÄLDIGT gott och inte dyrt om man som jag alltid har majonäs och filmjölk i kylen!
    Mått?
  • kariba

    Jag brukar göra mindre munsbitar av kycklingen. Steka med valfri mängd tacokrydda, smula över en hönsbuljongtärning och tillsätter lite vatten. På med lock en liten stund, sen av med locket och koka bort den mesta vätskan.

    Min barn älskar det!

  • kariba

    Karlsson skrev 2009-02-20 09:37:44 följande:


    Jag måste skärpa mig!! Har nu frysen full av billig mat som jag fyndat, ändå kan jag inte låta bli att handla mer när jag ser något riktigt billigt. Nu ska jag hålla fingrarna i styr och bara handla mjölk, bröd och andra färskvaror. Hur gör ni? Kan ni låta bli att handla när ni ser något riktigt billig köttbit och liknande? Fast ni vet att ni egentligen inte behöver det just nu.
    För mig gäller det att passa på när det är billigt, har precis skivat 2kg kassler och fryst in...
  • kariba

    Karlsson skrev 2009-02-24 07:40:36 följande:


    Tänkte tipsa om lite extrapriser denna vecka som jag tänkte handla Coop Extra Prästost, 49,90kr/kg Rotfrukter (olika sorter) 5kr/kg Willys Lantkorv (ska dock kolla kötthalten i denna innan jag slår till) 2 för 25kr Kycklingfilé 39.90/900gram Lidl Kassler 39.90kg ÖB tomatkross 5st/10kr Ica Nära (heter de så de små butikerna?) Benfri fläskkarré 39.90kg
    Bra!

    Jag hittade även 4 bitar lax för 39.90 om man handlar för 200 på lilla ica.
  • kariba
    misstristess skrev 2009-04-08 08:58:05 följande:
    Brukar ni göra dressing till hamburgare själv? Recept på något annorlunda efterlyses. Hur gör ni med brödet till? Jag vill ha lite matigare bröd, men har aldrig provat att baka det själv. Någon som har recept på ett gott och luftigt bröd?
    Tekakor brukar jag använda
  • kariba
    misstristess skrev 2009-04-08 10:21:06 följande:
    Jag tycker att tekakor är för söta. Har aldrig gillat sött bröd, är uppvuxen på finskt rågbröd. Skogaholms sötlimpa är nog det vidrigaste, det bara växer i munnen.
    tekakor kan man variera innehållet på om du bakar själv. Jag brukar ha olika grova mjöler och havregryn i mina.
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget