Inlägg från: Sootie |Visa alla inlägg
  • Sootie

    Veckomatsedel à la budget

    MrsQuitaz skrev 2009-01-25 10:28:25 följande:


    idag blir det gul linssoppa med morot och persilja. så gott o så billigt, underbart!jag har också väldigt svårt att komma på vad jag ska laga för mat. varje dag kommer den eviga frågan vad ska vi äta imorgon? och var eviga dag får jag huvudvärk av det. maten behöver inte nödvndligtvis vara billig, jag behöver bara råd med olika rätter.
    Åh har du receptet på den soppan? Låter jättegott!!
  • Sootie

    MrsQuitaz skrev 2009-02-06 10:24:27 följande:


    misstristess skrev 2009-02-05 21:23:55 följande:
    hmm stor som en ärta, det var nytt för mig. vet du vad den heter på svenska, vad står det på förpackningen?
    Den heter Moghrabiah..

    För mig funkade det jättebra att koka..
    Själv tycker jag att det smakar mer som pasta än couscous..
  • Sootie

    Karlsson skrev 2009-02-12 08:33:24 följande:


    Det kan hända att det inte är lax i rätt bemärkelse men den kan ju vara god för det? Jag har aldrig ätit den så det låter jag vara osagt Eftersom denna tråd främst handlar om priset på mat så anser jag ändå att 34 kr/kg för fisk är ett bra pris. Svårt att slå det, åtminstonde där jag bor.Så även om den borde vara ännu billigare så är läget i affärerna här omkring att de är inte det. Då får man ta gilla läget helt enkelt och ta det man får. Jag har skippat fisk nu i flera månader för att jag anser att det är för dyrt, tyvärr. Men ser jag chumlax för 34 kr/kg är jag villig att prova den, vare sig det är lax eller inte.
    Vi köper alltid den och gubben äter det minst en gång i veckan..
    Vi köper alltid fryst i bitar om 4st och den kostar inte mer än 39kr/kg som ordinarie pris..
  • Sootie

    misstristess skrev 2009-02-15 21:56:23 följande:


    Kära nån då!!Och du har svensk FP? Den kan inte räcka långt. Vet dock att lönerna är ganska höga i Norge, men det verkar ju behövas med de priserna.Jag är uppvuxen i Stenungsund, inte jättelångt från Norge. kommer fortfarande ihåg hur vi åkte iväg för att handla billigt mjöl och margarin.Bilen packades full och vi ungar fick sitta på mjölpåsarna.
    Stenungsund, kul! Där bor jag
  • Sootie

    Här är våran matsedel:

    Mån- Potatismos, morötter, Linsbiffar

    Tis- Veg. Spagetti bolongese

    Ons- Tomatsoppa med hembakt bröd

    Tors- Persiljestuvad potatis, Lax(till gubben)

    Fre- Hemmagjord pizza

  • Sootie

    Förresten, är det någon som har nåt bra tips eller recept på något man kan äta med mkt vitkål?

    Har vitkål från förra veckan som borde ätas upp men kan inte komma på nåt kul att göra av den..

  • Sootie

    misstristess skrev 2009-02-16 17:23:00 följande:


    Kan man ana en vegetarian i familjen? Det är med vitkål, håller med om att det räcker i evigheter! Jag har strimlat ner och blandat i stort sett allt jag lagar. Köttfärssåsen och biffarna från i går fick en omgång.
    Jo man kan tom ana en vegan at the moment
    Fast gubben äter allt! Och alla vanliga maträtter ändrar man bara lite i så passar dem också oftast..
    Lyckades få ner endel kål i en soppa härom dagen men nu ska jag skärpa mig och göra alla kålrätter jag fått tips om!
  • Sootie
    Pumanprinsen skrev 2009-04-03 10:58:05 följande:
    Vilken bra tråd!Passar mig jätte bra Kommit så här långt med menyn för nästa veckaGrönsakssoppaPasta med tigerräkorKycklinglassagneBehöver tips på vad jag kan göra med spenaten jag har i frysen.Sen även vad jag kan ha till pastan med tiger räkor, typ matlagnings grädde eller annat.
    Spenatsoppa, stuvad spenat med potatis.. Muuums så gott!!

    Sen finns spenatpaj och pasta med spenat men jag tycker inte dem är riktigt lika kul med fryst spenat..
  • Sootie

    Oj njäe inte recept direkt men vi tar den frysta spenaten och häller i lite vatten och en buljongtärning.. När allt är "smält" så ser man om den är så soppig som man vill ha, annars späder man bara med vatten/grädde/mjölk efter behag..
    Peppra efter smak..

  • Sootie
    Pumanprinsen skrev 2009-04-03 11:35:10 följande:
    Ok, men det är rätt mycket "vatten" när den är fryst.. men man lägger till ändå alltså. Potatisen då? tärnad och i soppa eller hur?
    Ja d e rätt mkt vatten i den frysta spenaten så man behövr ju inte ta så mkt från början förrän den har smält.. Så kan man se sen.. Beror ju på hur tjock soppa man vill ha..

    Potatis har vi aldrig i spenatsoppa.. Isf har vi vanlig kokt potatis med spenatstuvning (spenat+vitsås) till.. Till det kan man tex ha fisk om man vill det..
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget