Inlägg från: Halvblod |Visa alla inlägg
  • Halvblod

    Veckomatsedel à la budget

    TigerLinn skrev 2009-02-26 04:49:16 följande:
    ja behöver lite tips.. på söndag ska jag börja på diet... igen hehemen på lördag vill ja laga en god hyfsat billig middag och mysa med sambon.. tips..nån wok kanske??

    Ja wook är ju billigt och väldigt få kalorier.

    Vi brukar köpa färdiga påsar med wookgrönsaker då det oftast blir billigast, wookolja eller sesamolja för lite godare smak, fisksås (istället för salt), ostronsås och sen kyckling/räkor eller biff beroende på vad vi har i frysen.


    Ibland strör jag över lite sesamfrön innan servering mest för syns skull men det höjer även smaken en del.

  • Halvblod
    CharmingGirl skrev 2009-02-26 22:42:13 följande:
    Jag pratade ju tidigare i veckan (kanske var igår? ) om att alla varor jag skulle ha i tisdags redan var slut. Idag fanns allt på hyllorna igen så jag kunde passa på och handla när jag ändå körde förbi.Fyndade också köttfärs med kort datum, 23 kr/947 gr (eller ngt sånt där(. Perfekt! Bara frysa ner i lagom portioner när jag kom hem.Tänkte passa på och fråga er, är det svårt att tillaga hel kyckling? Man kan ju köpa såna frysta rätt billigt. Ngn som ngt enkelt recept? Tillagar man dom med stektermometer? Finns inälvorna och sånt kvar, så man måste 'rensa' den innan?Många frågor. /Amatör
    Jag har alltid fegat när det gäller att tillaga hel kyckling eftersom jag fått för mig att det verkar vara så svårt. Men för några månader sedan hittade jag detta recept http://kryddburken.wordpress.com/2008/10/01/grov-smorgas-med-keso-grillad-kyckling/ och bestämde mig för att testa och det var ju hur enkelt som helst och blev supergott!
  • Halvblod

    Matsedel v.11


     


    Måndag: Inbäddad falukorv i ugn med potatismos


    Tisdag: Kasslergryta m. ris


    Onsdag: Hawaiigryta av blandfärs m. potatismos eller pasta


    Torsdag: Kebabgryta m ris


    Fredag: Baconinlindade fyllda frukostkorvar m. potatissallad


    Lördag: Smördegsinbakad lax m vitvinssås


    Söndag: Vitlöksrullader m. klyftpotatis.

    Planerad efter vad för basvaror som finns i frysen och vad som var billigt på Willys denna vecka.

  • Halvblod
    ingra skrev 2009-03-05 09:17:03 följande:
    Såg att du skulle göra kasslergryta,,, Har en jättestor bit kassler men har ingen fantasi.Gryta lät super smarrigt. Vad har du i den???Stekt kassler är så tråkigt. Brukar göra paj med kassler,purjo, vitlök, ost. Den brukar bli smarrig med men de är så tråkigt att göra samma mat varje gång.Tar emot alla tips men gryta lät spännande så blir det mer mat oxå.//Hungriga Tvillingmamman
    Denna tror jag vi kör på denna veckan...
    http://www.matklubben.se/recept/mina_barns_gottigottgott-kassler_34393.html

    annars är denna en favorit här hemma...
    http://www.matklubben.se/recept/kassler_med_smak_av_medelhavet_22888.html
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget