• misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Tråden för oss som vill hjälpas åt med att planera matsedeln utifrån säsongens varor och veckans extrapriser.

    Vi strävar efter att få ihop en näringsmässigt bra och varierad matsedel som dessutom kostar så lite som möjligt!

    Även öppet för prat kring mat i största allmänhet och billig mat i synnerhet.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-06 10:11
    Extratråd där vi kan samla våra matsedlar och recept.

    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m42881164.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-14 16:11
    Den nya tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-5-72/m43077487.html

  • Svar på tråden Veckomatsedel à la budget
  • misstristess
    Himmelkropp skrev 2009-03-23 12:51:59 följande:
    Har ni testat att ha i tacokrydda i köttfärsbiffar? Jag tänkte ha fetaost i köttfärsbiffar i veckan men hittade på ica salladsost som ser ut som fetaost för de var betydligt billigare. Funkar de tro?
    Fetaost är ett skyddat varumärke. Är inte osten tillverkad i Grekland så får den heta något annat. Är osäker på om det spelar någon roll vad för djur mjölken kommer från. Så ja, det går precis lika bra med apetina eller salladsost.
    Himmelkropp skrev 2009-03-23 12:57:46 följande:
    Tips på hur man gör pizzadegen så den inte blir hård och torr? Jag misslyckades när jag provade.
    Hur menar du att den blir? Är den torr redan när du ska kavla ut den? Eller blir den torr i ugnen? Eller du kanske menar panpizza?
  • misstristess

    Zenobia:
    Knycker receptet till måndag nästa vecka som var tom.
    ...men jag byter ut fläskkött mot kycklingfile och fonden får bli grönsaksfond.

  • Licens To Kiss
    misstristess skrev 2009-03-23 14:11:46 följande:
    Hur menar du att den blir? Är den torr redan när du ska kavla ut den? Eller blir den torr i ugnen? Eller du kanske menar panpizza?
    Okej!

    I ugnen blir botten torr.
  • Zenobia

    misstristess

    Åhh det har ja inte tänkt på att man kunde ha kyckling ist, det måste provas. Blir nog jättegott det med. Jag bara älskar såsen

  • misstristess

    När jag bakar pizza så gör jag så här!

    5 dl ljummet vatten
    ½ paket jäst
    ½ dl neutral matolja
    ca 1 liter vetemjöl
    1 tsk salt

    Kör degen i maskin ganska länge. Den är ganska kletig, men det ska den vara. Jäser den 40 min. Lägger ett tunt lager mjöl på bänken där jag häller ut min deg. Viker snarare än knådar ihop degen och delar den i två. Tar den ena halvan och viker/knådar in lite mer mjöl, men degen är fortfarande lite kletig. Blöter en kökshandduk som jag vrider ur och lägger ut på bordet, lägger bakplåtspapper över och kavlar ut min deg direkt på pappret.
    ( handduken har jag bara för att pappret inte ska glida omkring när jag kavlar)
    Sen drar jag pappret direkt till plåten och lägger på min fyllning.
    Degen räcker till två plåtar, vill man bara ha en kan man baka bröd på resten. Eller passa på och göra pizzabullar att stoppa i frysen.

    Kanske är ditt problem att du jobbar för mycket med degen? Får in för mycket mjöl helt enkelt.
    Jag tycker om att grädda pizza långt nere i ugnen och med hög värme.

  • misstristess

    Zenobia:
    Har precis varit och handlat kyckling på Lidl så receptet var som menat åt den. Bara honungen som saknas.

  • Licens To Kiss

    Hm, ska köpa bakmaskin så man kan göra saker även en blender så jag kan göra milkshake.

  • Licens To Kiss

    Köpte en massa mjölk av misstag som går ut den 30:e. Tips på vad jag kan göra av den?

  • misstristess

    Himmelkropp:
    Det funkar även utan maskin, man får jobba lite med en slev istället.
    Jag köpte en assistent när jag började baka allt vårt bröd själv. Den gör det hela lite enklare, men man klarar sig utan.

    Prova nästa gång du ska baka att ta i mindre mängd mjöl än vad som står i receptet.

Svar på tråden Veckomatsedel à la budget