• Marge75

    Renault Laguna som inte reagerar på nyckelkort?

    Jag har en Renault Laguna (än så länge ...) som idag inte reagerar på nyckelkortet. Jag kan varken låsa/låsa upp och stoppar jag in kortet för att starta så händer inget alls, inga lampor tänds och ventilationen drar inte igång. Och jag kan naturligtvis inte starta bilen. Har bytt batteri i nyckelkortet, och det händer fortfarande inget.

    Vad kan vara fel?

    Funderar antingen på om det är något elfel (är det vits att byta någon säkring?) eller om det är bilbatteriet som dragit ur på något magiskt sätt. Låter det troligt?

    Hur är det, går dörröppningen också på bilbatteriet? För som det står i handboken verkar det som att det bara inte går att starta om bilbatteriet dragit ur, det står inget om att det inte går att låsa/låsa upp med kortet.

    Tacksam för svar - är gräsänka, hyfsat gravid och det är parkeringsförbud från klockan nio imorgon där bilen står nu ...

  • Svar på tråden Renault Laguna som inte reagerar på nyckelkort?
  • Plutt05

    Min svägerska hade problem med sitt lås på sin sån bil, men vad är nyckelkort? Hon hade vanlig fjärr tror jag... Det visade sig att någon mottagare eller vad det var hade fått in fukt i sig, (satt under innerbackspegeln tror jag) så det var bara att byta... Hon har inte kvar den bilen kan jag tillägga, hon bytte nog allt som går att byta på en bil

  • Themis

    Om jag skulle göra mig lustig så skulle jag säga att felet är att du har en fransk bil, men det måste väl finnas någon biljour/assistans/24-h-verkstad man kan ringa om behovet är akut?

    Min kollega på jobbet har fortfarande grym ångest inför varje besiktning efter att ha ägt två franska bilar, så jag fick häromdagen påminna henne om att hon nu äntligen har köpt en Toyota och bara glassar igenom.

  • hot fuss

    kommer som en surkärring med samma svar som ovan. har oxå en laguna o det är fasiken största missen i mitt liv. o då har vi en del att tampas med. har aldrig klarat mig i besiktningen med mindre än 5-6 fel. skitbil helt enkelt.

    men ring ngn jourverkstad ja.


  • Marge75

    Plutt05 - nyckelkort är ett idiotiskt påfund Renault kom på att de skulle ha. Ser ut som ett kreditkort som man både använder för att låsa bilen med (genom att trycka på en knapp på kortet) och för att starta bilen (genom att stoppa in kortet i som en liten bankomatgrej på instrumentbrädan). Varför man tyckte att det var en god idé att tillverka en batteridriven nyckel är det ännu ingen idag som kommit underfund med. Och enligt säkra källor (hot fuss) så har Renault lagt ner nyckelkorten.

    Bimsan - vi hade en skraltig Mitsubishi som aldrig hade några anmärkningar över huvud taget. Enda krånglet var när en bilverkstad lämnat bilen med lamporna på, då drog batteriet ur. Men det kan man knappast skylla på bilen ... Jag hade aldrig köpt en Renault av mig själv, och jag rekommenderar inte någon att köpa en Renault Laguna - men vi fick ett liiiite för bra pris av svärföräldrarna på deras bil för att tacka nej när vi behövde en ny. (Det märkligaste är att de köpte en NY Renault Laguna när de sålde den gamla till oss?!!)

    Jag får ringa en jourverkstad. Har aldrig varit i kontakt med någon sådan, så jag tackar för att ni berättade att det är så det heter, så att jag kan googla upp dem! Sökte på "verkstad" förut och det blir lite för många träffar på det ...

    Tack tack!

  • Marge75

    Nu är det kirrat - det var bilbatteriet som hade dragit ur!

  • Anghammarad

    Bra att det ordnat sig.

    Lite info bara. Batteriet i kortet behövs inte för att starta bilen (prova att ta ut det så får du se) utan det är bara till för fjärrmanövreringen av dörrarna precis som vilken fjärrblipp som helst. Själv tycker jag det är en alldeles utmärkt ide att ha en nyckel formad som ett kreditkort istället för en tjock otymplig klump som exempelvis Volvo har

  • Marge75

    tackar för infon, den kan komma mycket väl till pass en annan gång!!
    *antecknar*

Svar på tråden Renault Laguna som inte reagerar på nyckelkort?