• Pe80

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #6

    AnniPanni skrev 2009-04-03 11:54:18 följande:
    Ni som inte har dagisplats ännu har ni fått era platser? Vi väntar på besked men det verkar dröja. Känns lite skumt att fortfarande inte veta om det överhuvudtaget finns en plats i augusti.
    Här kom placeringserbjudande i postlådan idag, har fått på närmaste förskolan från augusti. Skönt att veta, men tyvärr inget datum preciserat, kan ju vara bra att veta om jag måste söka föräldraledighet :-S
  • Pe80

    Här har vi också haft magsjukan från h-vetet Hela påsken förstörd... Vi som skulle rest bort och allt. Alla tre var kass samtidigt, fy sjutton. Idag orkar vi nog ut i det fina vädret iaf

  • Pe80
    Theannapanna skrev 2009-04-14 12:17:26 följande:
    Har pratat med ortopeden idag... på telefonen då Mattias magsjuka börjat om Vi har ju sett tidigare att Daniel saknade en disk emellan 2 kotor i halsryggen o sövde honom den 18.e för att göra en CT... Svaret är att det är missbildningar på alla 8 kotorna i halsryggen! I mer eller mindre skala...  
    Jobbigt för er, känns som att det inte är någon ände på negativa besked för er. Jag undrar liksom Annipanni vad det innebär för Daniel?

    Här hemma har vi frisknat till. Jag har gått ner ett par kg på den här hemska magsjukan och väger just nu 6 kg MINDRE än innan jag blev gravid. Och det är inte mycket former alls, sambon frågade häromdan var mina bröst tagit vägen:-O
  • Pe80

    Fy för magsjuka...

    Mamma till Alva o Melker: Blev det Bullerbyn för Melker? Det blev det för Viktor iaf. A. ringde häromdan, det skulle bli 3 nya barn i augusti tydligen, hade varit kul om de hamnade tillsammans tycker jag. Vi får väl ses lite nu i vår så de känner igen varandra där

  • Pe80

    Här har vi en till med humör. Gör han nåt han inte får och vi säger till skyndar han sig raskt att göra något annat han inte får Men han är otroligt känslig för känslostämningar, är det någon som höjer rösten åt ett annat barn eller skäller på en hund blir han jääätteledsen.

    Viktor använder många ord nu: mamma, pappa, farfar, morfar, gris, vovve, sjunga, gunga, öga, boll, hej, hejdå, äta, brumbrum (bil), nalle, bada, banan med flera med flera och sätter ihop vissa ord, hejdå pappa och åka brumbrum är de flitigast använda tvåordssatserna. Jag håller med er om att utvecklingen går i en rasande fart just nu... känns som att han lär sig nya saker varje dag. Det senaste är att han lärt sig sätta på och justera volymen på vår köksradio, han vill gärna dansa och fixar att sköta radion helt själv - vi har aldrig visat hur han ska göra, det är verligen helt otroligt vad de snappar upp!

  • Pe80
    FrodaFröjd skrev 2009-05-19 14:15:05 följande:
    Här görs inte så mkt, eller vi är iaf friska å kan hålla på ute i vår förfallna trädgård, nu när vi renoverat hela huset. Imorgon ska vi till banken å se om vi kan bli sommarstugeägare... åhh vad jag hoppas... håller alla tummar jag har, nu går jag bara å väntar=(
    Ska ni ha två trädgårdar att sköta nu då.... Här räcker det gott med en - trots att vi inte renoverar
  • Pe80

    Jobbar, jobbar, jobbar... o dessemellan ska man hinna med hus, trädgård, vila och framför allt VIKTOR! Han är så rolig nu. Den här åldern måste vara en av de bästa perioderna (så säger man kanske alltid?) och jag ser fram emot en händelserik sommar. Idag sedan jag kom hem från jobbet har vi vattnat blommor, Viktor har klippt gräset, lekt med bollen, åkt rutschkana, tagit ett bad o nu har vi precis lagt honom. Sambon fixar nachos o jag slappar framför datorn en stund!

  • Pe80
    Theannapanna skrev 2009-06-09 11:42:41 följande:
    Jag mår precis lika illa som jag gjorde sist, är ofantligt trött o allt ska vara så hemligt så på jobbet sitter man som ett fån, bröt ihop i fredags då hormonerna svallar som bara attan. Är i vecka 7nu.... Har inskrivning 1/7 o den 20/7 ska vi få se om det är fler än 1 därinne med tanke på att daniel var påväg att vara 2 från början... Tack för grattis
    Grattis grattis, vad mysigt med en liten till! Illamående och trötthet är jag förstås inte avundsjuk på Hoppas att du har semester snart så du kan vila lite?
  • Pe80

    Mamma till Alva o Melker skrev 2009-06-09 20:36:31 följande:


    i dag har vi vart på inskolningsamtal, melker tyckte det var kul att få springa i lokalerna och titta på allt, det skall bli kul, käns så mycket bättre denna gång när man är inkörd med fröknar och lokaler. hoppas de kan få ordning på hans vilda sida :)
    Vi gick därifrån med en bra känsla i magen, är mycket lättad över det!
  • Pe80

    Hej allihopa!
    Oj vilken aktivitet det blev i tråden plötsligt. Kul att höra ifrån er. Jag har inte varit inne o skrivit på länge, heltidsjobbet suger kraft... men nu har jag semester och vi har haft många lata, soliga dagar på stranden (hade jag aldrig vågat hoppas på)!
    Viktor pratar ganska mycket tycker jag, inte så långa meningar som Daniel, men han kan säga mååååånga ord och sätter ihop många 2-3ordssatser tex. åka mamma brumbrum (bil), ringa mormor, leka morfar, åka bada, hejdå pappa brumbrum, mamma läsa.

    Är det någon av januaribebisarna som går på pottan än? Viktor har haft en potta sen nån gång i höstas, och suttit på den då o då när han har velat, ibland flera gånger på en dag o ibland har det gått ett par dagar emellan. Ibland vill han sitta en stund i sällskap av sin pappa o läsa på toaletten (pottan) Ibland har det kommit några droppar, men vår avsikt har främst varit att han ska vara van vid pottan och tycka att den är OK att sitta på. I förrgår kom Viktor själv o började prata om att "kissa", jag fattade väl lite trögt, men han satte igång att göra nr 2 i blöjan. Igår kom han igen o pratade om att "kissa" så jag frågade om han ville sitta på pottan och det ville han, och simsalabim kom nr 2 i pottan. Kanske en tillfällighet, men han sade till så tydligt innan...

  • Pe80
    FrodaFröjd skrev 2009-07-02 21:40:52 följande:
    Nu är vi på vår första semester utan att bo hos någon =) Ella ligger i hotell sängen och sover så gott. Hur har ni det, mer era små vildar=)?
    Vi ska bo på hotell första gången på måndag... ska en tur till Göteborg med mina föräldrar, gå en sväng på Liseberg och äta lite gott!
  • Pe80
    Finesse skrev 2009-07-02 22:31:56 följande:
    Pe80: Nu är ju Ebba sent decemberbarn , men hon frågar inte efter pottan (hon kan ju inte prata ) och hon kissar inget alls om man sätter henne på den.. Så vi har gett upp försöken.. Det vi gör nu är att försöka få henne att sova i en storsäng, eller stor å stor.. en växa säng eftersom hennes ofödda kusin ska ha hennes spjälsäng.. men det går inge vidare med det heller.
    ja, men det är ju en januaritråd från början Det är lustigt med barn födda kring årsskiften, hon är ju ett helt "år" äldre fast det bara skiljer några veckor på henne o Viktor.
Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #6