Inlägg från: AnniPanni |Visa alla inlägg
  • AnniPanni

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #6

    Åh idag har vi så fint vårväder här i sthlm

    Har tagit en lång promenad (med prickiga) Emmsan. Det blir inte mycket sömn här inte, det kliar så mycket på lilltjejen att hon får Tavgyl nu men självklart så håller hon på och få två tänder också så hon vaknar ungefär var15:e minut.

    Fast det känn verklign lättare med vakennätter nu när man slipper se flera dm snö ute

    Ni som inte har dagisplats ännu har ni fått era platser?
    Vi väntar på besked men det verkar dröja. Känns lite skumt att fortfarande inte veta om det överhuvudtaget finns en plats i augusti.

  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-04-04 15:36:33 följande:
    annipanni: hos ebbas dagmamma går det vattkoppor.. ebba fick feber i onsdagsnatt och har fortfarande feber.. små röda prickar kommer å går å har gjort det sen i torsdags.. kan det vara vattkoppor? (frågar dig eftersom du är ju inne i det just nu )
    Njae de röda prickarna ska stanna kvar, bli vätskefyllda och sen fler för att vara vattkoppor De första små prickarna såg jag knappt, såg nästn ut som små värmeutslag bara men sen sa det ju POFF
    De försvann ju aldrig utan blev bara större och framförallt fler. Emma hade ju sån otur att hon fick tre koppor på läppen, rakt efter varandra så hon hade jättesvårt att äta och fick dricka ur sugrör. Men nu är hon "på benen" igen och har varit ute och vänt på varenda lilla sten hon hittadr, petat med varenda pinne och vinkat till varenda människa *underbara unge*
  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-04-07 15:26:30 följande:
    inga vattkoppor än så länge.. men öroninflammation.. *suck* hoppas bara ebba gillar kåvepenin mer än emma.. hehe
    Ojdå stackars liten! Hon är verkligen utsatt för alla "dagisbaciller" nu.
    Tur att Kåvepeninet funkar bättre för er..det är aldrig kul med kaskadspyor *ryser*
  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-04-07 20:00:56 följande:
    hmm.. tur? vi hade inte prövat det.. jag skrev bara att jag hoppas..men jag hoppades rätt.. hon smaskade å så "mmmmm"
    Haha jag är så trött att jag missade ordet HOPPAS där
    Här är vattkpporna avklarade MEN (varför är det alltid ett men?) gissa vem som är tokförskyld... det går verkign i ett nu *sucka*.
    Mellansyrran började snora lite i helgen och sen var det kört, jag och Emsan snorar i kapp
    Så nu är vi inne på 5:e veckan i rad med något av barnen sjuka - det är ju en himla tur att man inte jobbar....
  • AnniPanni
    Pe80 skrev 2009-04-08 11:14:36 följande:
    Här kom placeringserbjudande i postlådan idag, har fått på närmaste förskolan från augusti. Skönt att veta, men tyvärr inget datum preciserat, kan ju vara bra att veta om jag måste söka föräldraledighet :-S
    Vad skönt att ni fått plats

    Det är ju lite turbulent på Millas dagis och förskolechefen vet inte själv än hur det blir i höst så det lär ta ett bra tag innan vi får svar tyvärr. De öppnade ju ett njae tillfälligt dagis där se satte alla 1 åringar som nu ska flyttas över till de andra förskolorna - och risken är stor att de får förtur att välja så har vi en jäkla otur kan vi står utan plats. Mardrömmen vore ju att få plats i typ Fagersjö (ca 20 min med buss o två byten)... långt bort men tillhör ju samma upptagningsområde.
  • AnniPanni
    Niskan skrev 2009-04-14 09:22:42 följande:
    Hmm någon annan med barn som nästan har alla tänder??Idag är det strålande sol här och man har redan varit ute och gått en timme!skönt att ha hund så man kommer ut ofta!ska köpa löpar kläder nu och börja springa *ler*man vill ju ha tillbaka kroppen som man en gång hade.. och eftersom jag inte vill ha nå mer barn så ;)
    Emma har (snart) 16. De fyra mellan framtänderna oc kindtänderna är på G nu på samma gång så de har kommit upp liiite allihopa.
  • AnniPanni
    Theannapanna skrev 2009-04-14 12:17:26 följande:
    Har pratat med ortopeden idag... på telefonen då Mattias magsjuka börjat om Vi har ju sett tidigare att Daniel saknade en disk emellan 2 kotor i halsryggen o sövde honom den 18.e för att göra en CT... Svaret är att det är missbildningar på alla 8 kotorna i halsryggen! I mer eller mindre skala...
     
    Oj vad innebär det egentligen rent fysiskt för Daniel? Att han är/kommer att bli svagare i nacken,vad har läkarna sagt?

    Förstår att det är tufft för er.
  • AnniPanni
    FrodaFröjd skrev 2009-04-28 22:13:20 följande:
    Nån mer med avigt barn?=)När man lånar bäbis eller så?Ella skriker hysteriskt rätt ut =(
    Hmm JAAA - det räcker med att jag gosar med syrrorna så blir Emma vansinnigt svartsjuk och skriker som en stucken gris för att sen kasta sig i min famn och så försöker hon trycka sig emellan mig o syrran
  • AnniPanni

    Nu har vi också fått plats på dagis
    Den 19:e augusti ska Emma skolas in på en förskola som jag aldrig varit på. Känns lite som om man är förstagångsförälder ju Syrrornas förskola har manju stenkoll på allt o alla , på Emmas blivande har jag verkligen ingen koll alls. Spännande ska det bli i alla fall!
    Förskolan ligger typ 5min promenadväg bort, ganska så liten med bara två avdelningar och iom att den är ganska så nyöppnad så är majoriteten av barnen små, dvs under 4års ålder.

  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-04-28 22:28:22 följande:
    men det tror jag dom blir mer van med..Ebba har en kusin som var 8 månader när hon föddes å han var såååå svartis när hans mamma höll i Ebba.. grät å skrek.. men sen när han var 14 månader fick han sig en lillebror och mot honom var han inte alls likadan.. kanske lite svartis från början men sen glömmer dom ju bort hur det var att vara ensam barn.. fast för hans del gick det kanske fortare eftersom han var så liten. Det kan ju vara annars när barnet börjar bli äldre.Är det många här i tråden som planerar syskon? Vi har det helt dött på den fronten.. vi kan inte skaffa nåt syskon förrän jag fått ett jobb å får högre SGI.. Och dessutom är Ebba vild och galen så min energi räcker knappt till för henne
    Syskon? Här? Nope nä nej niet no... vi har fullt sjå med tre vilsestarka tjejer att vi faktiskt inte har tid eller ork för flera.

    "Små barn - små bekymmer,stora barn - stora bekymmer" det talesättet börjar kännas klart förståligt och Bella är bara 6,5 år *huga*... vilka diskussioner/duster man kan ha med henne flera gånger om dagen som de flesta slutar med att hon skriker och smäller igen dörren (för att sen göra det man sa nej till i alla fall och så börjar man om igen).
    Jag är helt psykiskt och fysiskt (efter att ha jagat efter Emma hela dagen ) slut när alla barnen har somnat vid 20.30. Fast de är himla söta när de sover
Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #6