Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    Våra tvåor gillar våren/sommaren.

    flyttar in jag med!
    Ja, trots slitet med våran lilla E som "inte vilja bliva stur" så har vi absolut snackat om en trea, gubben är med på tåget men jag kan vänta lite till. E hade en kanondag hos dagmamman i Fredags och har varit helt fantastisk (som förbytt) hela helgen - glad & hungrig hela tiden. Så just idag vore det skoj att vänta en trea...

    Men det är alltid en massa man vill göra tycker jag... Jag vill flytta tillbaka till Australien och där kostar det SKJORTAN med fsk, 600:-/barn/dag! Sen vill jag lästa till mig en MBA (ska ta testet nu i Maj) och kommer jag in, ja - då väntar flera år av studier. Så mitt hjärta vill ha en till, strunta helt i allt vad jobb & skola heter ett helt år, men hjärnan vet att det kanske inte ens är möjligt. Svårt!!!

  • Gladabarnensmamma

    Elliot sover en gång hos dagmamman, men slumrar oftast till i bilen de dagar han är där... Hemma sover han ibland hela 3ggr/dag, men då blir det kortare sovstunder. Vi äter 4 ggr/dagen, frukost, lunch, e.m. och middag. Elliot är som bekant inget matvrak så ibland blir det bara tre ggr/dagen, det känns så meningslöst att ta fram mat som viftas bort med skrik & tårar.

  • Gladabarnensmamma

    Glad påsk på er allesammans! Har slagit på stort och ska äta ugnsstek och allt... riktigt traditionell söndagsmiddag. Idag såg jag en pelare med en jättebild föreställande en man som höll en liten spädis, ATTANS vad bebissugen jag blev!

    JISSES vad AVUNDSJUK jag är på alla er som är i smågodisparadiset så här vid påsk! Här är det bara choklad, choklad, choklad vid påsk. Jätteljus, hårt & toksöt choklad. Mnja... jag skulle nog hellre ha en STOR påse smågodis!

  • Gladabarnensmamma

    Vad skoj med påskkärringar... jag hade faktiskt helt glömt bort dom Tyckte jag var duktig som kom ihåg påskris & målade ägg.... *pinsamt*

    Här mår vi bra (okej. lite gröna näsor, men det hör våren till) och Elliot fortsätter att äta & vara en riktigt glad liten kille. Fattar inte vad som hänt, han är som förbytt!

  • Gladabarnensmamma

    theosen - visst kan man ge fil & yogurt (varför inte?). Det är väl huvud-drickat man inte ska byta till ren komjölk innan 1 år - ost & smör och andra mejeriprodukter får dom ju jättetidigt. Elliot dricker grädde sen innan jul...

    Här är det vår & magsjuka som gäller. Hela tisdags natt, en frisk dag, igår hulkade Elliot igen och idag är det min tur att vara grön i ansiktet. Håll tummarna att jag blir bra tills imorrn, då går jag helgkurs inne i stan.

    Vi har vår, 14'c och solen skiner!!! Har köpt en cykelvagn & cyklat med grabbarna en hel del (hämtar från dagmamman med vagnen, det fungerar super!), det är verkligen härligt att komma ut och sträcka på benen lite!

    Vanadiz; min mamma kommer hit i maj, jag lägger in en STOR MEGA beställning hos henne på Lindex-kläder med svenska/bamse motiv till grabbarna och sen 2kg godis baaaara till mig!

  • Gladabarnensmamma

    Elliot har ett rasande humör och blir skogstokig på storebror, mamma, pappa... Han vrålar i högan sky, slingrar sig och fäktar med armarna (slåss!).

    Han kan inte gå än, men kliver gärna i mammas skor, försöker ta på sig kläder (strumpor, mössa, tröja - allt med intentionen till rätt plats).

    Han fixar sked & gaffel och blir arg om han inte får bestick att äta med. Sitter han och äter och man försöker rätta till greppet om gaffeln 1/2 sekund blir han rasande, kastar gaffeln på golvet, slänger ALL mat + tallrik + glas på golvet, skriker och slutar äta. Han är helt otroligt retlig, vi kan inte gå nära honom när han äter... (om det inte är fet vanilj yogurt såklart, då står han till och med ut med att bli matad).

    Han har lika nära till skrattet. Asgarvar åt pajas-storebror och gestikulerar med i "imse vimse" m.fl. och älskar att göra "skåål" med mjölkglaset.

    Jag säger då det, vilken UNGE man har fått!!!

  • Gladabarnensmamma

    Vanadiz - ja, det måste vara namnet! Våran Elliot brukar runda av middagen med att sätta tallriken på huvudet... med eller utan mat... sen smetar han runt maten i håret & bakom öronen. Med tanke på allt tidigare drama med mat & matas så låter vi honom hålla på, han är glad & äter oftast med god aptit. Han har tom börjat peka, hoppa upp & ner (i stolen) och SKRIKA efter mat!

    Men... inte ett steg än! Går alla andra bebisar stadigt nu?

  • Gladabarnensmamma

    Vanadiz; vilken kul liten tjej!! Vilken historia! Jag väntar med spänning på att han ska börja gå. Han ställer sig helt själv ganska ofta (och står en stund) men har bara tagit ett par steg av en ren slump hittills....

    Ni skulle sett Elliot idag: våran tomt har en liten sluttning (med betoning på liiiten, typ 50cm över 1 meter) - men det tycker han är så livsfarligt brant att han måste krypa baklänges! (han klarar trappor & åka kana själv, han vet att han ska ta benen först). Sen klättrade han upp på brorsans 3-hjuling och blev skitsur för att fötterna inte nådde ner till tramporna. Han satt & höll i styret & gungade hela överkroppen i ilska, sen föll hela ekipaget saaakta över på en sida; Elliot gungar och ylar av ilska, håller sig i styret och är så upptagen av att titta på fötter/trampor att han inte märkte att hela rasket välte i gräset... Han stortjöt såklart när horisonten blev vertikal -och elaka mamman fnissade lite i smyg

Svar på tråden Våra tvåor gillar våren/sommaren.