Inlägg från: Impertiff |Visa alla inlägg
  • Impertiff

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Vicki78 skrev 2009-04-29 10:43:25 följande:
    Varför försöker du då omvända oss? Det är inte många här inne som håller med dig. vi tycker ju att hennes metoder är helt galna, och bara för att nån AW-anhängare skriver nåt positivt om AW gör ju inte att vi ändrar oss för det.Kalla inte det en kärleksfull hand på ryggen! För det är det minsann inte! Att trycka ner barnet med huvudet sådär inte allt annat än kärleksfull!Mitt barn och många andras barn har sluppit bli behandlade på detta sätt och har ändå förstått att man ligger ner för att sova, det finns liksom i generna, precis som att man måste äta för att överleva.
    Vet att det inte är riktat till mig...
    Men om ingen som gillar AW säger något - då är det fel. Då vågar vi inte, kan inte, kanske inte tycker som AW osv.
    Men om vi säger något - då försöker vi omvända (?!), då ska vi hålla oss borta, då har vi fel osv.
  • Impertiff
    realda skrev 2009-04-29 10:53:56 följande:
    Tja det fungerar ju så i en lynchmobb, så du kan aldrig göra rätt eftersom det enbart handlar om att hitta något att hänga upp sitt hat på.Detta har vi ju sett om o om igen genom historien.Så det är bättre att lägga sin energi på annat.
    JAg vet... så länge det inte suger energi så kan jag engagera mig och till och med få ut något av det hela.
  • Impertiff
    soulfuel skrev 2009-04-29 10:58:49 följande:
    Toppen ni som gick till tidningen! Det kanske ger en och annan anhängare en tankeställare och kan så bara ett barn komma undan dylik behandling är det kanon!Funderade på vem det var som skrev något om AW och hennes samhöre med scientologin? Jag är INTE scientolog och är inte vän av några religiösa samfund överhuvudtaget men jag är nyfiken som tusan och därför lar jag läst lite om scientologi och liknande påfund. Det slog mig bara hur väldigt oscientologiska AWs metoder verkar. Känner även en trevlig, om än insnöad, medlem i rörelsen och frågade honom. Enligt honom gick det rakt emot vad de tror på som god uppfostran. Någon?
    JAg är inte alls påläst om Scientologin, men kan nog hålla med dig. Jag har själv mycket erfarenhet av AW, men kan inte påstå att jag någongång känt att det är sektvarning eller att det skulle vara något samröre med Scientologin inblanda.
  • Impertiff
    Zamorak skrev 2009-04-29 10:59:24 följande:
    ok, känner du många? själv är jag en ego anhängare som kan tänka själv och prova olika metoder för att se vad som unkar för oss här hemma
    Det låter ungefär som mig! Jag har kollat runt och fastnat för AW och Aktivt föräldraskap.... främst.
    mEn jag plockar russin ur många kakor känns det som.
  • Impertiff
    Väntarochlängtar skrev 2009-04-29 11:11:41 följande:
    Så du tycker även att barnläkare snacka strunt?? Intressant...
    Jag själv tycker inte att barnläkare pratar strunt!
    Jag tycker att filmen kan se hårdhänt ut MEN jag har egen erfarenhet och vet att det inte är det. Tyvärr är det svårt att förmedla via film... det kan (Bevisligen) bli fel.
  • Impertiff
    Zamorak skrev 2009-04-29 11:09:55 följande:
    Exakt, likt en tant på kaffe rep hamstrar jag dom goa russinen me
    Vi verkar gå på samma kafferep
  • Impertiff
    soulfuel skrev 2009-04-29 11:12:10 följande:
    Nu menade jag ifs. tvärtom, typ. Jag tycker AWs metoder verkar ruskiga. Scientologerna må ha mycket skumt för sig även de men det går inte i linje med AW utan anser istället att man ska släppa det lilla barnet att härja fritt så mycket man bara kan...
    Jag menade att Scientologin och AW verkar vara skilda åt. Inget annat.
    Fast efter det senaste du skrev så verkar de ju ändå lika.
    Barn under 2 år ska man inte "fostra" enligt AW utan låta dem utforska allt som inte är farligt. Så de ska "härja fritt" kan man väl uttrycka det.
    Eller i alla fall få utforska fritt under övervakning. Man ska visa, leda och lära hur världen fungerar. Men inte säga nej och fy.
  • Impertiff
    Cissi1976 skrev 2009-04-29 11:19:58 följande:
    Rent krasst är det ju så att AW´s anhängare kommer att fortsätta surra sig blå över hur bra och hjälpande hennes sk. metoder och kurer är.Det jag kan säga är att jag tycker synd om dom barn som måste utsättas för det här. Det är ingenting dom själva valt utan det är något som deras föräldrar har valt.Som sagt jag är glad att jag själv kunnat lita på mina egna instinkter när jag fick barn och inte anammade detta sektliknande tänk.Så till er med små ickesovande bebisar! Lita på era EGNA instinkter och inte på andras!
    Det är klart jag kommer surra mig blå över bra och hjälpande saker - oavsett vad det är! Men det är också OM någon frågar mig.... jag sitter inte och missionerar AW, Aktivt föräldraskap, yoga etc. till de som vill och inte vill lyssna bara för att JAG tycker det är bra!
    Och, det är inte synd om mitt barn. Alls!
  • Impertiff
    Vicki78 skrev 2009-04-29 11:19:17 följande:
    Läste du inte detta:Jag vet ju att man inte ska ta upp barnet annat än om man ska till akuten. Därför har vi låtit honom ha sin bajsblöja och tänkt att på natten händer ingenting. Dom lät barnet alltså ligga i sin egen skit.Sedan började han få vätskande sår i stjärten pga att han legat i bajset, så då började jag byta i sängen, för att sedan solfjädra och ramsa mig ut. Ingen bättring. Såret blev fortsatt värre. Hon började byta i sängen, men inte blöjan.Nu har såren blivit så illa att det kommer ut blod ur dem. Därför bröt jag i morse mot "reglerna" och tog faktiskt upp honom, så att jag kunde rengöra direkt och lufta stjärten. Alltså bröt jag natten en timme för tidigt i morse. Jag gjorde morgon och startade dagen. Första gången, men jag ansåg det nödvändigt för att få ordning på såren innnan det blir värre. Nu är han naken hela dagen för att lufta stjärten. Äntligen tog hon upp barnet så han fick en ren blöja! Även om det blev tidigare än hon ville.Vaknar barnet kl 5 och har bajsat så byter man. Man låter inte barnet ligga i det till kl 7 när föräldrarna tycker morgonen börjar.
    JAg tolkar "så då började jag byta i sängen, för att sedan solfjädra och ramsa mig ut" som att de byter blöja i sängen och sedan ramsar sig ut.
    Det blev sedan ingen bättring och hon tar nästa morgon upp honom ur sängen för att byta och LUFTA stjärten!
  • Impertiff
    Väntarochlängtar skrev 2009-04-29 11:24:09 följande:
    AW´s metod att rensa ut alla obekväma inlägg i hennes GB känns ju lite sektliknande måste jag säga... Men hon låter sitt eget inlägg stå kvar..************************************************** *****************Så skönt det är att kräkas en stund - Skrivet av annawahlgren 2009-04-28 18:37
    Jag kan ju inte veta varför det är så, men en tanke är ju att det är AW's eget personliga forum som hon själv skapat och underhåller. Så hon har ju all rätt i världen att bestämma vad som ska vara kvar eller inte vara kvar i gästboken...
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.