Inlägg från: Melly |Visa alla inlägg
  • Melly

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Det säger ju allt att Anna Wahlgren har tagit bort filmklippet med Tryckpressmetoden ifrån sin hemsida. Hon vågar inte ens stå för sin egen metod utan tar bort klippet såfort det väcker uppmärksamhet utanför hennes krets utav trogna anhängare. Otroligt fegt tycker jag.

    Det är underbart att Aftonbladet skriver om det här och att barnläkaren Lars H Gustafsson är så kritisk mot Anna Wahlgrens Tryckpressmetod och han har bett Barnläkareföreningen att agera. Nu hoppas jag bara för alla små försvarslösa spädbarns skull att det blir stopp för den här kränkande metoden.

    Jag har fått svar ifrån Bris oxå och dom skrev att dom ska titta närmare på det här och ta ställning till om dom vill agera.

  • Melly
    Annifrid skrev 2009-04-29 15:49:32 följande:
    Ett litet tips. Istället för att bränna böcker (onödigt tycker jag), så läs i den. Inte för att du måste tillämpa Anna Wahlgren metoder i din barnuppfostran. Om du är nöjd och glad så finns det ingen anledning att förändra något, men eftersom du uppenbarligen tycker att anna wahlgren är så hemsk så borde du kanske skaffa dig lite mer kött på benen? Barnaboken är faktiskt bedårande läsning. Anna wahlgren beskriver barnen med sådan kärlek och inlevelse och alla känner igen sig i de scenarier hon målar upp och (tror jag) hållre med om att förslag på alternativa handlingssätt som kan hjälpa i olika situationer (inte alls bara beträffande sömn) förefaller rationella och intelligenta. Alltså: läs först och dissa sedan, tycker jag.
    Tycker du att det är kärlek i det avsnittet där Anna Wahlgren beskriver hur hon tog stryptag på en 6-åring och hotade att döda henne? Finns i Barnaboken.
  • Melly
    Annifrid skrev 2009-04-29 16:00:06 följande:
    Det finns alltid en mäng olika åsikter, uttryckta av läkare såväl som av andra professioner. du vet inte vilket mitt yrke är heller hur? Skulle mitt yrke påverka hur du ser på mina erfarenheter? Min poäng är att läkaren uppenbarligen inte vet vad metodens essens är, vad den innebär och hur den utförs i detalj. Jag har den kusnkapen och kan med facit i hand säga att det bästa jag någonsin gjort är att kura mina barn och att inget våld eller annat otäckt förekommit. Av störst kärlek har jag givit mina barn en otrolig nattsömn och ett stort mått av självförtroende och energi över till att upptäcka världen dagtid. Jag säger det igen: läs förutsättnigslöst istället för dissa utan kunskap.
    Barnläkaren har sett filmklippet med Tryckpressen flera gånger. Han är ju utbildad barnläkare och vet såklart vad han talar om. Vilken utbildning i barnmedicin har Anna Wahlgren? Just det: Ingen.
  • Melly
    Impertiff skrev 2009-04-29 16:19:51 följande:
    Och nu har bevisligen i alla fall 1 jurist sett filmen och sagt att det inte är barnmisshandel.
    Om det är Annifrid du menar så är hon ju själv en utav Anna Wahlgrens anhängare och har själv använt hennes metoder så att hon är ju knappast opartisk
  • Melly
    Impertiff skrev 2009-04-29 16:29:17 följande:
    Spelar väl ingen roll om hon är partisk eller opartisk - hon är jurist, borde därmed ha läst juridik och är då insatt i lagen!
    Lagen kan tolkas mycket olika beroende på vem som utför tolkningen. Se bara på alla rättsfall där olika instanser har dömt på olika sätt. Jag har en kompis som är jurist och som kollade på Tryckpressen igår och hon blev mycket upprörd och tyckte att det skulle kunna räknas som uppmuntran till vanvård.
  • Melly
    Väntarochlängtar skrev 2009-04-29 16:30:43 följande:
    Man blir ju mörkrädd när man läser det.. Det kan väl inte ens AW-anhängare tycka är vettigt? Eller?
    Jo tyvärr så finns det en del utav hennes anhängare som försvarar henne vad det än gäller.
  • Melly
    blomman88 skrev 2009-04-29 16:32:43 följande:
    Det är det där som kallas häxjakt! Att leta upp allt dåligt an person sagt eller gjort och sen hetsa. Det är som ett dagis härinne så jag tackar för mig nu. Att vuxna människor kan bete sig som små omogna ungar är helt otroligt.
    Hur omoget beter sig Anna Wahlgren själv då? Sitter och skriver martyrinlägg i sin egen gästbok och ser till att det kritiserade filmklippet med Tryckpressen raderas så fort det börjar hetta till med kritik och vägrar att komentera sin metod i Aftonbladet. Hon är tydligen inte ens mogen nog att stå upp och försvara sina egna metoder.
  • Melly
    Impertiff skrev 2009-04-29 16:39:37 följande:
    Och du och jag som privatpersoner gör våra olika tolkningar! Och 1 läkare har skrivit i en blogg och sagt att det är farligt. Jag vet 1 läkare som själv använt sig av AW's SHN... Så vem har rätt och vem har fel? Går det att avgöra?
    Sunt förnuft kanske? Är ju massor nu som har skrivit att dom har sett filmklippet med Tryckpressen och bara en handfull som tycker det är OK alla andra är ju upprörda och tycker att det är hemskt. Det borde väl säga en del? Desutom så skriver ju Lars H Gustafsson att två andra barnläkare är överens med honom.

    Ingen säger att det ALLTID är farligt men däremot att det KAN vara farligt. För att det kan vara svårt att veta exakt hur hårt man kan ta i och det borde Anna Wahlgren ha tänkt på.
  • Melly
    Annifrid skrev 2009-04-29 16:49:41 följande:
    Okej, den "oansvariga barnagande juristen" känner sig manad att svara igen. Min poäng är att yrke är irrelevant här, barnläkare eller jurist spelar ingen roll. Mitt enda syfte var att ge er lite perspektiv. Jag är en i allra högsta grad tänkade och omtänksam människa som aldrig någonsin skulle skada eller förespråka att någon skadar sina barn, oavsett rubricering (men uppmuntran till vanvård har då aldrig varit en brottsrubricering, vem det nu var som använde den näst intill lustiga rubriceringen med hänvisning till en juristkompis). Jag vill bara vädja till människors sunda förnuft när det gäller alla aspekter av barnuppfostran. Det är väl självklart att vi inte ska ta stryptag på våra barn. Det är väl självklart att våra barn inte ska ligga i bajs. Rannsaka er själva nu och lugna ned er. Säger verkligen Anna Wahlgren detta, tänk noggrannt nu, för det här är löjligt. Och framförallt, lyssna nu: jag har tillämpat anna wahlgrens sova-hela-natten-kur med fantastiskt resultat och utan att våldföra mig på mina barn. självklart blir man provocerad och irriterad när en massa männsikor sitter och kritiserar hur jag har uppfostrat mina barn (i vart fall när det gäller sömnbiten). Jag vet ju vad jag har gjort för att lära mina barn att sova och anser mig vara mycket bättre lämpad än ni att uttala mig. jag vet ju att jag aldrig skadat mina barn och är otroligt stolt över mina självständiga och kompetenta ungar! Alltså, sluta hetsa nu och ägna er åt era egna barn istället, med de metoder som ni finner lämpliga. Och ska ni kritisera så läs på bättre för ni är ute och cyklar.
    Ja hon säger faktiskt att under kuren så ska inga bajsblöjor bytas mellan kl 04 och att det är morgon enligt schemat (vilket för det mesta innebär kl 06:30 eller 07:00). Betyder alltså att barn som kuras kan få ligga i bajsblöja i upp till 3 timmar.

    Här är en tråd där hennes diplomerade kurare säger just detta: www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.