• S a C

    Phil & Ted syskonvagn del 14

    Nu har jag också köpt en P&T! 5000 kr inklusive två sidoväskor.

    Phil&Teds Sport i färgen apple


    En liten fråga (eftersom jag inte orkat kolla upp i någon bruksanvisning eller på nätet):
    Det sitter två små plastöglor i sidan/nederkanten på ryggstödet i båda sitsarna. Är det till för att kunna spänna fast t.ex. dynor och andra tillbehör?

    Babyfia:
    Det enda som är bättre (enligt mig) på Dash än på Sport är plastskyddet på fotstödet... Dom hade kunnat sätta på en plastbit på Sport och struntat i att tillverka Dash alls. {#lang_emotions_dreamer}


  • S a C
    babyfia skrev 2009-05-20 17:01:52 följande:
    5000 var billigt. Är den begagnad?? Jag har kikat ett bra tag på blocket och tycker aldrig det kommer ut några i vettigt pris.... Inte svart som jag vill ha iaf
    Japp, begagnad!
    Dubbelt regnskydd var också med kom jag på.

    Svarta cirkulerar en del, men då är dom ganska nya och oftast till ganska höga priser. Och ligger kvar länge. Men man kan ju pruta lite. {#lang_emotions_smile}
  • S a C

    Trolltriss & modestyclara:
    Tack och tack!
    Då tänkte jag ganska rätt då.

    Söta nasse:
    Det funderade jag också på att göra, så dynan inte hasar ner.


    E L I skrev 2009-05-20 21:16:43 följande:
    Ingen som har råd angående hur jag ska göra med min vagn. jag har en son som är 2 år och 7 månader och han åker väldigt sällan vagn nuförtiden. Han åker bara om han ska sova middag i vagnen men vi håller på att ta bort middagsvilan. Har en annan son som är 5 månader. just nu åker mest lilla sonen i vagnen. Stora sonen sitter i bland på fotstödet (eftersom jag brukar ta bort syskonsitsen då vagnen är mkt lättare att gå med utan den på) om han inte orkar gå en sträcka. jag tycker att vagnen är såååå "omysig" för en så liten bebis som 5 månader. Ett annat problem  är att om han sover vill han ligga ner men när han vaknar vill han sitta och titta. jag är inte alls nöjd med vagnen pga att den är så svårändrad i ryggstödet. Skulle vilja he en vagn man bara drar lite i sitsen så är det sittläge/liggläge... gillar inte alls att man måste greja fram o tillbaka med ryggstödet på så sätt det är på P&T Jag är inne på att sälja den men samtidigt så är den ju smidig de gånger man behöver ha sits till stora killen! Någon som har några tips, idéer eller haft liknande problem och löste eller sålt vagnen! tack!
    Jag hade nog kompletterat med en till vagn och ståbräda. Och haft kvart P&T:n.
  • S a C
    E L I skrev 2009-05-21 08:22:12 följande:
    mm problemet är att vi bor i lägenhet o har inget förråd nu har vi P&T hängande på väggen i hallen, o så har vi en EL scooter som dagisvagn till stora killen som vi måste ta hem ibland. Den får vi då ha stående i bilen... vet inte vad vi ska göra av en  tredje vagn annars hade jag nog gjort det. hoppas stora sonen slutar sova på dagis snart så kan lillen ha den hemma när jag är ensam med honom... men just nu behövs den på dagis... Något förslag på vagn som blir liten ihopfälld i såfall?
    Bugaboo. Eller nån liten culky-liknande kanske.
    Men din idé att gosa till vagnen lite är väl också bra, en gosig dyna och kanske en tunnare åkpåse.
  • S a C
    babyfia skrev 2009-05-21 21:29:04 följande:
    Hehe okej. Tack ! Är det ngn här som ngn gång har sålt och skickat en vagn? Eller kanske köpt för den delen?! Funderar lite på vad det skulle bli i fraktkostnad isf. Nu är det inte vagnen ovan jag funderar på, men just nu ligger ett flertal ute men ingen i närheten av oss.... Har varken sålt eller köpt så stora saker privat innan så jag har inte en susning om hur det fungerar.
    Lättast är väl att skicka med bussgods, bra med betalningen då. Du betalar in, men säljaren får inte pengarna förrän du kvitterat ut vagnen.
    bussgods.se/
    Orkar inte kolla upp fraktkostnad åt dig. {#lang_emotions_wink}
  • S a C
    Songbird skrev 2009-05-29 13:49:02 följande:
    Alltså, min fråga, hur gör ni som har en P & T Sport, för att barnen inte ska få solen i ansiktet? Suffletten på ovansitsen är ju så kort och skymmer inte mkt av barnets ansikte och armar (jämfört med en "vanlig"vagn som kan fälla ner suffletten långt fram). Den lilla som sitter nere, får mindre sol på sig, men det kommer i vissa lägen in stark sol från sidan. Tips, hur har ni andra gjort?
    SandyL skrev 2009-05-29 19:13:25 följande:
    Nu behöver man inte fixa solskydd , vi ska ha bebis närsom, e la bara hänga nåt för skyddsplasten??? e väl mer när dom sitter i syskonsitsen man måste ha solskydd?
    Kanske ett parasoll? Det hade jag förra sommaren till min dotter. Även fast vi hade en vagn med stor suflett så kom solen in i vissa vinklar och parasollet var superbra tyckte jag.
    Alternativt kan man väl ha med en filt att hänga över sufletten ner mot benen.
    Fast nu när dottern är två bryr hon sig inte om att hon får sol på sig, har keps och solkräm.
    Det är bara när hon ska sova (vilket hon inte gjort i vagnen hittills) som jag kan tänka mig att det blir lite jobbigt med solen i nyllet.

    När syskonsitsen är bak kan man kanske hänga en filt över styret, som når ner bakom syskonsitsen. Borde täcka lite runt sidorna också.

    Kom på att dom här tipsen är ganska vind-osäkra, men det finns ju söta plastklämmor om man vill förankra det hela lite.
  • S a C
    VR0NK skrev 2009-06-03 21:17:46 följande:
    Vad tycker ni om mjukliften till Sport? Är den det till Sport också tro? hur känner ni som har en Sport med mjuklift, är den värd priset eller ska man skaffa en annan mjuklift? Eller går det kanske lika bra att bädda med någonting annat?
    Jag ska göra som himmelsflickan och testa utan mjuklift först.
    För mig känns det onödigt att köpa en massa tillbehör som jag kanske inte alls kommer använda sen.
  • S a C
    Lever i väntan skrev 2009-06-05 07:23:52 följande:
    Å igår köpte jag äntligen en P&T e3 -06 på blocket. Känner mig så nöjd at jag äntligen tog ett beslut bland alla syskonvagnar. Visserligen har jag 2 månader kvar tillBF men skönt att ha vagnen klar. Det ända som måste göras nu är att "piffa" till den lite. Hade tänkt sy ny suflett då den är lite saggig och sprucken i plasten, ny dyna, och ett skydd till fotstödet...... oh kanske något mer. Skall idag ut på tyg-jakt, ingen aning om vad jag vill ha men något hittar jag säkert! Tycker vagnen har så mycket spännn och knappar som jag inte förstå vad de används til, men det kanske ger sig. Två frågor: Det hänger en lång rem på handtaget, vad är den till? Det finns en mindre bit plast med (inte regnskydet men samma material), vad är det till?
    Hihi, nåt som jag faktiskt kan svara på! {#lang_emotions_laughing}
    Remmen är en säkerhetsanordning du kan trä på handleden så att vagnen inte åker iväg om du ramlar (typ i en nedförsbacke eller nåt).
    Den mindre biten plast kan man sätta upp bakom huvudsitsen (från handtaget och nedåt, liksom) så att bebisen är skyddad från vädret i fullt liggläge. Det är ju helt öppet bakifrån annars.

    Jag håller också på att piffa upp vagnen, främst med dynor men också bältesskydd och bumperbarskydd. Modigt av dig att sy en suflett, det tror jag är svårt! Kul om du visar bilder när du är färdig!
  • S a C
    Aamamman skrev 2009-06-08 14:17:38 följande:
    Jag veeet att den här frågan kommit upp minst 1000 gånger förr. Men jag har glömt det som sagts tidigare... Jag börjar få lite panik. Jag har en Sport, men syskonsitsen bak, alltså två barn som sitter. Jag behöver ett regnskydd. 1. Måste man ha orginalskyddet (tycker att det verkar både läskigt tätt och dessutom väldigt otympligt) om inte, vad kan man använda? Kan man använda 2 separata, alltså ett till varje sits? Någon som provat det? 2. Om jag nu måste köpa ett orginalskydd var hittar man det billigast och bäst. Vill ju helst inte betala mer än nödvändigt varken för regnskyddet eller för frakten. Vore jätteglad om någon orkade svara för 1000ende gången.
    Eftersom syskositsen inte har någon suflett tror jag det blir svårt att ha ett separat till syskonsitsen. Barnet bak får ju skyddet direkt på huvet då...
    Visst blir det lite tätt med ett sånt plastregnskydd, hade det till min andra vagn. Och visst blev det immigt på insidan när det regnade mycket och dottern var varm! Men jag gillade det iallafall eftersom man ser ut mycket bättre än med ett sånt där med bara hål vid ansiktet.
Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 14